FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

JAHALI SU PEŠKE OD NORVEŠKE DO ČEŠKE...

(1/53) > >>

ginger toxiqo 2 gafotas:
...na mudri predlog nekog ovde prisutnog, odlučio sam da pokrenem zaeban topic o western filmovima...više je opravdanja:

1. puno je izuzetnih ostvarenja u tom žanru, gotovo svaka decenija je izrodila najmanje 10ak remek-dela...

2. western je a bit u zapećku these days...

3. western je jedini čisto izvorni filmski žanr...

4. i ovde draga i cenjena italo kinematografija je kroz spaghetti westerne dala svoj doprinos popularnosti i revitalizaciji žanra...

5. sva velika imena su, at one point or another, okušala na temu westerna (sam Argento je započeo kao scenarista spaghetti porcija!!!)

6. volim western

***umesto pelcera i predložene mustre, ja ću copy-pastovati svoju preporuku za 2 spaghetti westerna Giuilana Gemme&Duccija Tessarija sa jednog drugog topica...

ginger toxiqo 2 gafotas:
...da pohvalim/skrenem pažnju na dva zbilja baš dobra spaghetti western ostvarenja Duccija Tessarija-A PISTOL FOR RINGO i  RETURN OF RINGO sa Giulianom Gemmom u naslovnoj ulozi...za razliku od ćutljivih giallo uradaka, Tessari ovde pravi izrazito verbalne western drame, ali kako poseduje izuzetnu režisersku veštinu( koja je ovde, kao i u većem delu žanrovske italo kinematografije, ometen skučenim budžetom), on uspeva da dramski elementi ne uspore ili sputaju western akciju...oba naslova su očito snimljeni back-to-back, desetak glumaca, izuzev G.G., glumi različite uloge, a u nastavku RETURN OF RINGO, koji je za nijansu bolji i kreće se po prepoznatljivoj noir matrici, dodatna stilizacija je samo poen više...i da, Giuiliano Gemma ima jak presence...

Kunac:
Return of Ringo je izuzetan, remek-delo italo westerna. Posebno mi se dopada anticipranje odnosa otac ubica-dete pomagač koji će kasnije do savršenstva razviti japanski serijal Lone Wolf and the Cub.

Alex:
http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=4174

Skoro imasmo jednu raspravu, ali može opet.

Nisam dovoljno pratio kiosk DVD izdanja... da nije bilo nešto zanimljivo od italo i uopšte Westerna?

ginger toxiqo 2 gafotas:
...meni se naziv te teme a i polazni ton nisu dopadali jer dovoljno je da se Clint EASTWOOD dohvati starog gradiva, pa da mini lavina krene... a premijeru očekuje jedan mogućno ljudski dobar punokrvan western naslov tako da je western još uvek u igri...

...http://www.imdb.com/title/tt0443680/

...da podsetim, Andrew Dominik se preporučio režijom dobrog uratka Chopper sa susednim nam Ericom Bano(viće)m...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version