NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA

CCW Palmerove priče

(1/6) > >>

Palmer:
Evo da dam i ja mali doprinos radionici svojim pisanijem.  Ovo što je linkovano sam napisao negde od februara ove godine do danas. Dve priče su malo većeg formata od radioničarskog, jedna je slična radioničarskom formatu, a na jednom linku je pesma. Član sam foruma već neko vreme, pratim sagitu, trudim se da pišem koliko mi vreme dozvoli. Probaću da doprinos proširim i  komentarisanjem priča drugih učesnika.

U međuvremenu se unapred zahvaljujem na komentarima, kritikama, sugestijama, itdevima.

Požar iz budućnosti
Hajde da igramo
Čovek bi trebalo da ćuti
Kotrljanje

ratiger:
Ahoj Eldriču (Eldriču, a ne Eldriče, jal tako :)? )

Lepo što si se osmelio da staviš priču ovde na seciranje, ja evo pročitao prvu.

Jeli ovo još uvek radna verzija priče? Ima nekih grešaka koje bi morao primetiti već na drugom čitanju, negde ti fali interpunkcija (''Ovo ne gore samo ljudi, gori sneg, kriknu Nenad'', negde je ima previše, negde su ti se slepile rečenice.

Ovo mi liči na neki patrljak koji si hteo da obrišeš, pa ga zaboravio:

''Očajni i preneraženi skočiše bez razmišljanja u mrak

Ima tu još tehničkih grešaka, ali ih možeš i sam potražiti. Nemoj kačiti priče vruće iz rerne, neka ih malo nek se o'lade.

Nemoj toliko koristiti (ili uopšte) aorist. Pročitaj ovo naglas: Mahnuh. Namignuh. 

Zašto je Bog ukorio Radojicu kada ga je video da grli psa?

,,Pogodi šta sam ubrizgao u kobaju'' - zlikovac otkriva svoj pakleni plan, moglo je malo suptilnije.

,,Završavamo ravnanje terase...'' - ova i sledeća rečenica možda deluju suvišno, al mi izmamiše osmeh :)

Kako se smederevac naduva, jel to neki natprirodni momenat? I ako je džezva pala na laptop, zar nije malo kasno za bekap?

Što se tiče same radnje,  epizode kroz koje prolaze likovi nisu bogznakako uzbudljive (ima čak par smešnih momenata- Trovač, luda Mileva), ali me je interesovalo šta će biti na kraju. A sam kraj me je malko razočarao: nije toliko predvidljiv na prvu loptu koliko već viđen (odmah me je podsetio na jedan Pelevinov roman, ne bih da spojlujem koji) i bio bi dobar da nije nekako traljavo izveden :S Kontam da bi mogao da ga prepraviš da valja.

Toliko od mene za prvu, pročitaću i ostale kad malo oda'nem.

Palmer:
Jes' radna verzija naravno.  :lol:

Hvala za komentare. Čitao sam naglas pojedine delove priče pre nego što sam je okačio, tako da ima smisla ovo za aorist.

Ono za prekor: u suštini nije prekor, nego neka unutrašnje nezadovoljstov Boga - pisca koji je spreman za raspravu sa svojim likom jer ovaj nema poverenja u njega (vidi rečenicu pre). Ono Bog se sili da u njega poveruju likovi. pokušao sam na određen način da gradim odnos Pisac-Lik.

smederevac jeste neprirodni momenat. a back up mož' se uradi ali da se restoruje...

Btw, ovo za referencu, nemam pojma o kojoj knjizi se radi.

ima da se prepravlja dosta toga, zanimalo me za početak kako izgleda u očima drugih, super, malo sam manje nezadovoljan sad, bar za sad neću da je spalim!  :lol:

Palmer:
Ajd' da probam i ja da mlatim slamu. Probaću neke kratke forme po Skalopovom receptu. Praznik rada ide pa ajd da malo raidim ono što volem. Smišljanje trajalo deset min, poticaj: okruženje. :)

Priča telefonskog operatera 

Pitate me koja je moja priča?

Kažu, bio jednom jedan dobar, ali sujetan doktor. U firmi gde radim. Kažu, to je bilo još onda kada smo ljude lečili. Sada samo prodajemo. Sujeta je i dalje tu. Pričalo se o njemu da je jedini koji je nekom prilikom izlečio jednog čoveka i da se time hvalio na sva usta. Kako je to smetalo njegovim kolegama, počela su nameštanja i govorkanja da je slab u prodaji, a i tabele ne lažu, pa je čovek dobio otkaz.

Budući da smo sada lideri na tržištu, ljudi veruju reklamama, a telefoni zvone non stop što smeta mojim napetim nervima. Nervima telefosnkog operatera.  No, jedan poziv bio je drugačiji od ostalih. Zvao je jedini koji je izlečen. Bio je razočaran kada je saznao da taj kolega već pet godina ne radi u ovoj firmi. Hteo je samo da se čuje sa svojim spasiocem i da ga pozdravi posle pet godina života koje je dobio. U ležernom razgovoru koji odstupa od svih kodeksa telefonske prodaje i etike, pitao sam ga da li zna nekog dobrog psihijatra.

Zato sam sad ovde. Zbog preporuke. Pružiću Vam šansu da izaberete na koji način ćete se hvaliti. Da li ćete se hvaliti time što Vas ljudi preoporučuju, ili time što ću biti jedan od onih koje ste izlečili. Svakako, onaj izlečeni čovek je bolji telefonski prodavac od mene.

scallop:
Sredi to. OK sad je jasnije.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version