NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA
RADIONICA 63 - PRIČE
Boban:
mogla si i neke druge, ali se uvek predomisliš...
saturnica:
SPEKTAKL
Priča je uspješno odgovorila na zadanu temu. Imamo karakterizaciju lika koja se tražila, a imamo i smak svijeta. Ne znam zašto je pisac morao iskoristiti baš sve tražene osobine ličnosti, jer one ovako naslagane u malo prostora, djeluju neprirodno. Ono što mi jednim dijelom smeta jest i to da one većinom kreću iz usta glavne junakinje namjesto da ih vidimo kroz scenu i odnos. Stoga je skoro cijela priča svedena na prepričavanje u otužnom monologu kako je ona (junakinja) bila ovakva i onakva; ustala sam čangrizava, bila sam ohola, ispala sam glupa itd.. Umiranje planete je dobro odrađeno. A zadnja rečenica za moj ukus je pretenciozno romantična, da ne kažem-patetična.(umiranje sa sve zapletenim prstima)
Palo mi je na pamet da bi se sve zamjerke mogle izgubiti u nekom proširenom izdanju. Čini se da priča ima potencijala, i da bi se u tom slučaju, na više prostora, prepričavanje pretopilo u scenama uz dodatak još ponekih likova.
Na stil i jezik nemam zamjerke. Vidi se da je pisac vješt i da dobro barata riječima.
Nada D.imić:
Mogli smo da doguramo do 100. radionice da je duži bio dan. :)
Boban:
bolje da si došla kod mene u knjižaru da se napiješ nego što si tražila da pišemo...
Nada D.imić:
Navratim kada dođem u Bg. Drži tamo neki alkohol za tad. :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version