NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > PERIODIKA

Argus Books Online Magazine: vašarske, festivalske i karnevalske priče

<< < (2/60) > >>

Layanich:
Upućujem poziv svima koji žele da budu novi urednik novog broja Argus Books Online Magazine sa novom temom. Novi urednik će odabrati temu (u dogovoru sa izdavačem). Za sve informacije kod izdavača može da se obrati na PM ili na mejl argusbooksmagazines@gmail.com


Stipan:

REČ UREDNIKA

Poštovani čitaoci,
pred Vama su odabrane i uređene fantastične priče sa konkursa posvećenog vašarima, festivalima i karnevalima.
Među njima se nalaze priče dobro poznatih pisaca sa ovih prostora - Stevana Šarčevića i Tihomira Jovanovića, kao i priče autora i autorki čije vreme tek dolazi - Edhema Tanovića, Alme Zornić, Tatjane Milivojčević, Milovana Lalovića i Tamare Babić.
Tu su i priče Snježane Prlić, Tamare Petrović i Tanje Gavrilović, kojima pojavljivanje u ovom broju Argus časopisa predstavlja fantastično vatreno krštenje.
Ono što izdvaja ovaj broj Argus časopisa je činjenica o njegovom pravom internacionalnom karakteru, i to zahvaljujući priči višestruko nagrađivanog američkog horor pisca mlađe generacije, koji radi pod pseudonimom M. Amanuensis Sharkchild, a kome je ovo prvo predstavljanje i objavljivanje van Amerike.

Reč-dve o samim pričama:

Ime majkino (Severnjak & Tyffany) je koautorska priča, i u njoj se mistika vojvođanskog vašara s kraja 19. veka prepliće sa stravom i mitološkim motivima.

Azrail (Edhem Tanović) je priča koja je ujedno i omaž Glišiću, a govori o starcu koji je jednom izmolio život, a drugi put pokušao da prevari Smrt.

Avetinja (Alma Zornić) je folklorno hororična priča o čoveku sa mučnom porodičnom tajnom, koji je krenuo na teferič.

Tu ni Bog ne pomaže (Snježana Prlić) je veoma mračna priča, koja nam, u ezoterijskom maniru madam Blavacke, na strašan način opisuje jezivu situaciju u kojoj ni Bog ne može spasiti onoga ko mu se svim bićem moli.

Ko ulazi neka ostavi nadu (Tatjana Milivojčević) je bredberijana u kojoj je prikazan doživljaj petorice dečaka u kući strave na seoskom vašaru.

Nebo puno svitaca (Tihomir Jovanović) je mistična priča, sa osvrtom na nikad razjašnjenu eksploziju koja se dogodila u smederevskoj tvrđavi 1941. godine.

Veština ptice (Tamara Petrović), još jedna bredberijana, ali sa mestom dešavanja na Exit festivalu, gde se u potrazi za odgovarajućom karmom našao stvor star milenijumima.

Sestra Mesečeva (Tanja Gavrilović) je kratka i apokaliptična priča, u kojoj autorka čitavu planetu upoređuje sa vašarom.

Rajska stanica (Milovan Lalović) predstavlja priču klasične strave, i odigrava se u davno napuštenoj ludnici, kraj koje prolazi karnevalska povorka.

Dubok je predubok tvoj san, al još dublja je java (Alma Zornić) je priča o inspektoru koji se na festivalu knjiga upleo u slučaj izvan svog poimanja, čime je dospeo u posed knjige u kojoj se kriju vrata mračnih svetova.

Obična lica (M. Amanuensis Sharkchild) nam govore o bratu i sestri koji su se obreli pod šatorom paralelnog sveta nakaza.

Ispod maske, sto đavola vire (Tamara Babić) je priča ispričana od strane inspektorke, koja po svaku cenu želi da razotkrije kakva se to jeziva tajna krije iza pojave klovnova koji napadaju ljude.

Neočekivana gozba (Stevan Šarčević) je priča izmešane mitologije i barkerovštine, prepuna eksplicitnih detalja, i predstavlja ispovest mladića koji žudi da se telesno spoji sa slovenskim bogom podzemlja.


Sjajne ilustracije za priče su radili:

Anđela Micić (Ime majkino, Tu ni Bog ne pomaže, Veština ptice, Rajska stanica, Dubok je predubok tvoj san, al još dublja je java,  Ispod maske, sto đavola vire),
Milivoj Kostić (Azrail, Nebo puno svitaca, Sestra Mesečeva),
Benita Molina Álvarez (Avetinja),
Tatjana Milivojčević (Ko ulazi neka ostavi nadu),
M. Amanuensis Sharkchild (Obična lica),
i Stevan Šarčević, koji je uz ilustraciju za priču Neočekivana gozba uradio i naslovnicu časopisa.

Esej Privlači li nas nešto zlo?! je napisala Tamara Petrović.

Zahvaljujem se svim piscima i ilustratorima, a posebna zahvalnost ide Stevanu, Lazaru i mom beta čitaocu.

Do nekog narednog konkursa i novih priča, pozdravlja Vas vaš urednik

                                                                                           Aksentije T2 Novaković

Stipan:
JOŠ JEDAN LINK ZA PREUZIMANJE ČASOPISA:

http://www.argusbooksmagazines.com/argus-books-online-magazine-17-vasarske-festivalske-i-karnevalske-fantasticne-price/

Stipan:
Nekoliko odličnih ilustracija iz Argus Books Online Magazine #17: VAŠARSKE,

FESTIVALSKE I KARNEVALSKE FANTASTIČNE PRIČE

Prve četiri priložene ilustracije, za priče Ime majkino, Tu ni Bog ne pomaže, Rajska stanica, Ispod maske, sto đavola vire, uradila je Anđela Micić.

Petu priloženu ilustraciju, za priču Nebo puno svitaca, uradio je Milivoj Kostić, a šestu priloženu ilustraciju, za priču Obična lica, uradio je M. Amanuensis Sharkchild.


http://www.argusbooksmagazines.com/argus-books- online-magazine- 17-vasarske-

festivalske-i- karnevalske-fantasticne- price/

Džek:
Član Torte čestita lopovima na objavi. Ganuti smo. Znamo da se samo uspešna dela kopiraju pa nam je posebno milo. Toliko milo da se češkamo dole. Pink panteri u izdavaštvu. Bravo! Češ-češ!

"Izdavačka kuća" agrus, afruk, frustuk ili kako već, ček, nadošao sam, izdavačka kuća "jajare na oko" u pokušaju da otme T ideju i napravi nešto slično, tj, naše.

Aferim, banditi, samo napred.

Banditi? (Stipan cveta, odavno nije čuo lepši kompliment)

E da. Kako misli vlasnik mudonja da obešteti silu proze koje je hajdžekovao od naivnih autora, koji su slali uredniku (Scallopu) predloge za objavu?
Kako misli Stipan i njegov gospodar Lazar Lajanić koji ga je prejebao za silne evre da obešteti Scallopa čije ime su raubovali zarad piratstva?
 Nikako, boli Stipana i Lajanića quratz. Dobiše entuzijasti analgetik od braon mrlje na asfaltu, govanceta T2 pa mogu i dalje podneti qurtzobolju.

Uzgred, gde vam je gospodarica, main fufica? Je l' se konačno obesila ili i dalje grize tepih od huje u nekoj ustanovi? A onaj vaš majmun na konopcu, T2, reče da će me posetiti, dao mu sve podatke o sebi, pa nikao da dođe? Usmrdiće mi se kobaja koju sam mu spremio, ona velika sudžuka što šamara i izbija oči te naleže iza uva lošinama?

Ne zanima me Stipanov odgovor, nižeg junoše, zanima me Lajanić kojem poručujem da me zaobiđe sa FB inboxom i ovde javno pravda svoje nepočinstvo.

Prozivam tog "izdavača" ne da pravda svoje nedelo koje je već počinjeno, nego da objasni autorima kako da reše problem koji im je stvorio, problem tipa "šaljem uredniku predlog zbirke za objavu" a nuto vraga, neka lopina pokupila sve najbolje i objavila? U Tariguz buks onlajn magazinu?

Malo je ta krađa, nego - hop, drpimo i ideju Torte, naplatimo svakoj budali! 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version