Author Topic: Hellblazer  (Read 8679 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« on: 30-10-2002, 00:24:32 »
Zanimaju me iskljucivo ljudi koji lik i delo Johna Constantine-a obozavaju vise nego rodjenu mater  :x

ps. ok, ok, let's just shoot some shit about the comic book, k?

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #1 on: 30-10-2002, 02:34:25 »
kaka je ono fora sa onom debelom velikom knjigom u kome je zapisan zivot Dzona Konstantina? otkud sad to?

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« Reply #2 on: 30-10-2002, 04:57:51 »
erm... jel' to pominjes Destiny?

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #3 on: 30-10-2002, 06:28:44 »
uh, pa lici... zar se destiny pojavljuje u hellblazeru? mislim na ovo...

..ne znam, ucinilo mi se da je vazna referenca na nesto od ranije. knjiga u kojoj je sadrzana konstantinova sudbina, zar nije bilo ranije?

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« Reply #4 on: 30-10-2002, 07:12:52 »
erm...

1. odakle su ova dva panela?
2. zasto, O ZASTO ja napravim Hellblazer discussion forum, a ti mi donosis gaimana ovde? (dobro, pisao je jednu epizodu, ali jos jednom: zasto!?) ili,...jel' ovo iz Sandmana?

:wink:

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #5 on: 30-10-2002, 07:19:45 »
nije bre sandman, zasto bre imas utisak da ja samo o sandmanu pricam? :)

to ti je iz Hellblazer 163 - Lapdogs & Englishmen 2

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« Reply #6 on: 30-10-2002, 07:41:55 »
pa dobro, covece, ti si svestan da ja nemam taj story arc i da upravo *to*, izmedju ostalog, treba da mi narezes? (kako ide to rezanje, btw?  :D )
sto mi to radis, a?  :wink:
otkud ja znam sta je, ne secam se da je constantine imao dnevnik (he's a lazy bastard, this one) ili tako nesto. a ne verujem da je *referenca* (vec pocinjem ozbiljno da mrzim ovu rec) prema sandmanu zato sto azzarello koji je to pisao pise o crncugama iz geta kako se wastuju i prokletim skinheadima, a ne o bilo kakvim okultnim, kamoli mitskim stvarima.
super je crtano, btw. dobijas na citanje sve sto se zadesi da slucajno nisi citao od gejmena, a za transmet cu videti, jer nije moj (mada to ne bi trebalo suvise da iskomplicira stvari: covek ciji su, naime, *zivi* za dzona konstantina).

ps. i otkad ti to ne pricas iskljucivo o sandmanu?  :wink:

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« Reply #7 on: 30-10-2002, 07:47:23 »
i sto bi destiny, that old smelly fart, morao da se pojavljuje u constantinu?
jes' da je constantine morao da se pojavi u sandmanu (uuuuugggh!), ali hellblazer je od samog pocetka bio dovoljno jak serijal i imao dovoljno snazan plot da nije morao da dovodi likove iz drugih serijala da spase sopstveni.
then again, hellblazer je poceo kao spin-off Swamp Thinga, ali sta ces  :P  :wink:

btw, isn't it funny kako su i swamp thing i sandman dobili po jedan genijalan spin-off (hellblazer i lucifer). dobro, lucifer jos nije genijalan per se, ali je prilicno dobar.

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #8 on: 30-10-2002, 07:59:22 »
a the dreaming, death?

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« Reply #9 on: 30-10-2002, 08:47:24 »
the dreaming: very so-so. ima tu dobrih bisera, steta sto su, koliko kapiram  (a malo sam sveski citao, trejd nemam) sve stand-alone epizode. caitlin r. kiernan koja vidim da je pitchovala najvise storilajnova je super i njen stil je barokni i uvijen, ali ima tipican problem zenskih horror pisaca (ona je prevashodno prozni pisac i ne pise lose, bar sto se kratkih prica pise, verovao bih da se na polju romana teze snalazi, posto je jos jedan bredberi-wannabe), which is: lepe i poeticne recenice joj pojedu plot.
death. tja. nije to lose. then again, who gives a fuck. solidno. nista vise od toga.
btw, uzasavam se pomisli da ce od toga da nastane film za koji se shushka da ce maestro licno da rezira. ugh. siguran sam da ce da forsira melodramu i duge still kadrove. kaze da nije mogao da pridje scenariju godinu dana zbog 9/11-a, a + radnja scenarija je smestena u new york. trt. bas je compassionate. ako napravi omaz i all-altruisticku poruku preko 11. septembra, licno cu presnimiti film sebi na traku da bih je spalio i dao lokiju* da se ispiski na nju. (*loki=pas)

pre nego sto odem na spavanje, imam jos jednu stvar da kazem, cisto da bih stir the shit up.

good omens are a viciously boring book.

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #10 on: 30-10-2002, 09:13:21 »
the dreaming sam citao prvi storyline, bio je sasvim solidan ali nista narocito, daleko od gaimana u svakom slucaju. death mi je dobar prvi, mozda cak i na nivou sandmana a drugi ocaj.
film? mislis po death ili po sandmanu posto se sushka i o jednom i o drugom? nadam se da nece gaiman da ga rezira posto mu je neverwhere ka-ta-strofa, sve snimano u nekim podzemnim budzacima i aulama sa opremom iz proslog veka. to bi za neku murovu adaptaciju jos moglo da prodje, mislim da gejmanove ipak zahtevaju neke efekte...

good omens nisam citao... poceo ali me nije drzalo, a i ne gotivim nesto humoristicku prozu. nisam voleo cak ni "vodica" kamoli ce ovo da mi se svidi...

Ozymandias

• 2
Hellblazer
« Reply #11 on: 31-10-2002, 19:05:52 »
Novi clan, nova misljenja. Elem sto se tice caitlin r. kiernan to nije neuobicajeno za americki strip. Mnogi scriptwriteri se kace i proze i to utice (gomila nepotrebnih, redundantnih iformacija). Pravo pitanje je zasto ni u jednoj kuci ne postoji urednik koji se bakce ovakvim stvarima umesto koliko je puta koja psovka ponovljena u jednoj svesci i da li to krsi PG sistem.
Sto se tice rezije Death (Sandman je stao nacisto poslednji put kad sam proveravao) mali info za Sandmana: Gaiman nije rezirao Nikadodjiju, bio je koscenarista (samo je novelizacija cisto njegova) tako da sa te strane ne treba brinuti. A i inace ko je gledao BBC-jeve zanrovske serije u poslednjih 30 godina sve su tehnicki uzas. Kao da su ljudi iz BBC odlucili da zanr koriste samo za popunjavanje termina izmedju visoko budzetnih dokumentaraca o evoluciji, dinosaurusima itd. Inace na Gejmenovom sajtu mozete da saznate "nove" informacije o filmu: Na Mekinov predlog Gejmen ce prvo snimiti kratki SF film (cisto da se uvezba :shock:) po prici koju je radio za SF channel ali su oni otkazali jer nije moglo da se pretvori u seriju.
Da drugi nisu glupi, ja bih bio

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #12 on: 31-10-2002, 19:36:55 »
to sa 'probnim snimanjem' bas ne uliva poverenje. anyway, draze mi je sto je 'death', nije mnogo steta da se upropasti a 'sandman' bi ionako tesko bilo ko (dobro) odradio...

Ozymandias

• 2
Hellblazer
« Reply #13 on: 31-10-2002, 20:00:41 »
Potpuno se slazem. Oni draftovi Sandmana Koji su se vukli po netu, a gde je spojio prva tri? trejda je toliko ocajan :cry:

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #14 on: 31-10-2002, 20:19:40 »
ja onakve scene kakve je sastavio Roger Avary ne sanjam ni u svojim najgrdjim kosmarima...

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« Reply #15 on: 31-10-2002, 20:48:45 »
zapravo, postoje dva drafta sandman scripta koje se mogu naci na netu.
jedan su uradili ted elliot i terry rosio, and it sucks major balls. na tom draftu je rewrite uradio roger avary, verovatno nadrkan cinjenicom da neko zeli da unistava jos jednu stvar na koju se lozi pa je resio da uskoci i malo popravi stvar (nedavno je digao neverovatnu ciku i buku oko remake-a dawn of the dead, i opet je trazio da, ako ce bar projekat da *bude* grinlajtovan, da ga on snima, ne bi li sve otislo u materinu). licno, njegov rewrite sandmana jos i ima nekog smisla, buduci da nije mogao da menja mnogo strukturu. however, ne dao bog da se to jednog dana snimi. pogotovo ne po tom scenariju.
o, i dobro, jeste ta nikadodjija uradjena za dve funte i pintu piva, ali, i dan danas kad je gledam, ima nekog sarma  :oops:  :D
narocito kad vidim that sexy lauru fraser.  :P

ako bih se ja pitao, ne bih ja rezisersku palicu *nikad* u gaimanove ruke stavio. pa ni za stvari koje je licno pisao.

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #16 on: 31-10-2002, 20:53:06 »
Quote from: "Spider Jerusalem"
ako bih se ja pitao, ne bih ja rezisersku palicu *nikad* u gaimanove ruke stavio. pa ni za stvari koje je licno pisao.

hehe, kako sunglasses i ta cigareta daju dodatnu tezinu tvojim recima, gotovo da si me ubedio...  :wink:

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« Reply #17 on: 31-10-2002, 20:59:48 »
znaci, jesi provalio?   8)
delujem kao laid-back cinicni bastard koji svima prca milu majku. totalno je super; zahvalan sam ti do groba, a i sire  :D
sta, ti mislis da gaiman zna kako da namesti kameru?
ajde bar da je crtach, a ne nesposobni scenarista  :twisted: , pa bi znao how to work those angles, man
osecam da ce da bude sporo, poeticno, sa naglaskom na glumcima. kao kad rezira neki glumac. eh, verovatno nece dobiti ni neki budzet, pa nece moci da lepo islika film, tj. da *nadje* nekog da mu lepo islika film  :roll:
ahwell...

ma neil mi je sav bob foss  :twisted:

SANdMAN

• Guest
Hellblazer
« Reply #18 on: 01-11-2002, 07:07:09 »
i've created fuckin' merlyn manson...  :wink:

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
antihrist i forum-superstar
« Reply #19 on: 01-11-2002, 09:45:15 »
don't feel too bad about yourself; after all, we all make mistakes  :D

(or should i put:  :twisted: )

Anonymous

• Guest
Hellblazer
« Reply #20 on: 01-11-2002, 20:18:16 »
Spider, mislim da si previse strog. Mislim cida se ponekad desavaju :roll:

Anonymous

• Guest
Hellblazer
« Reply #21 on: 01-11-2002, 20:22:45 »
Htedoh napisati cuda :oops:

Boban

• 3
Hellblazer
« Reply #22 on: 01-11-2002, 20:57:37 »
A da se potpisujes i logujes, a Ozi?
Na kraju cete me stvarno naterati da iskljucim mogucnost da neulogovani mogu ista da postiraju.
Nije uopste problem izmisliti bilo koje ime ili nik, ali nemojte da ostavljate prazno mesto u rubrici "Korisnicko ime" jer onda to postaje "Gost" i imamo beskrajno mnogo "Gostiju" za koje treba da sanja neko o kome se radi.
Malo koncentracije jos nikog nije ubilo...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ozymandias

• 2
Hellblazer
« Reply #23 on: 02-11-2002, 03:11:00 »
Izvinite ja sam novi, a i pisao sam mrtav umoran i potpuno zaboravio na sitnice koje zivot znace i isti olaksavaju voljenom S.A. :wink:

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Hellblazer
« Reply #24 on: 05-11-2002, 08:29:08 »
*glas neleta karajlica u socijal-fetish zenskoj opremi sa bichem u rukama*

"a ti si nova? jao, zlato, pa doci ce televizija i sutra, jel' tako da cete doci?! eto, vidis, doci ce oni!"

(ho ho ho, trt)

("be our guest, be our guest, put poor boban to the test")

Ozymandias

• 2
Hellblazer
« Reply #25 on: 05-11-2002, 11:31:58 »
HAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!
Evo bas slusam Cave-ovu verziju Something's Gotten Hold Of My Heart i, mada ne znam zasto, danas mi sve to nekako ide iz istog fazona sa pomenutim citatom :oops: