STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > STRIPOVI I OKO STRIPOVA

S.J. o Transmet-u, 100 bullets i o mnogo cemu jos ...

(1/7) > >>

SANdMAN:
(1)

> Nego ne kazes mi nista o Transmetropolitanu a bas si me zainteresovao...


idi na www.warrenellis.com and see some for yourself. warren ellis je imao najgori posao pisanja superhero bullshita u DC/WILDSTORM-u, i kada mu je puk'o kurac, dobio je, o najzad, sopstveni projekat. I to je Transmet.
Zamisli ultra-cool, ali fetisisticki ultra-cool futurizam (znaci, i dalje ultramoderno, ali ne kao depresivni cyberpunk, zamisli ultra-cool grad ravnodusnih raveovaca i zamisli Peru Lukovica celavog, na svim mogucim drogama, kako pusi cigarete koje se zovu "Carcinoma Angels" i slagguje The Government. Znaci, pozitivna ANTIutopija koja je potpuni sf, a usto socijalna satira gora od dr. strangelove-a. Plus jaka melodrama, plus hardboiled ultra-brzi stil. Uzmi to i prvo skini, prvi trade paperback ("Back on the Street") je genijalan i mali, i mozes jos danas da ga iscitas (i da se navuces kao poslednja stoka, ;)

SANdMAN:
(2)

Bas na listi onog tipa koju si mi poslao imas SVE epizode, svih 60  -zavrsen je proslog meseca (moj frend ima do tipa 30-i neke, jer ostalo tek treba da se sakupi u trejd kolekcije), pa ono, kreni. Posle Hellblazera, verovatno najbolji VERTIGO take mozda ikada.
Imas jos jednu stvar JAKO vrednu pomena, ali vrlo netipicnu za VERTIGO koji siba natprirodno, pa poeticno, pa sve vile i vilenjaci a la fucking gaiman, a to je ultra-gritty, ultra-bloody "100 Bullets", i to je maticni projekat Briana Azzarella (koji je radio genijalni Hard Time take i jos gomilu stvari na Hellblazeru u poslednje vreme...Highwater i ove ostale epizode koje imas u elektronskoj formi je upravo taj baja radio).
S tim sto, pazi, tip radi straight crime price iz getoa/ultra-cool-high government conspiracy. But: no aliens. But: no Lucifers and that crap. Cist crime syndicate, streetwise talk, naglasak na pojedinacne situacije, vrlo je dobro i uzasno osvezavajuce. Zamisli jaaako dobre akcione ghetto filmove sa crncugama i kurvama i dope dillerima i all the scum of the earth - koji nikada zbog tematike ne bi mogao da se snimi (znaci: tOliko je dobar!).

SANdMAN:
(3)

obavezno chekiraj Ennisov take na Hellblazera, jer to su sve redom remek-dela, a mozes polako da se bacis i na Lucifera.


Sto se From Hell-a tice, to ti predlazem da with no further adew porucis iz platoa u knez mihajlove ili gde vec i bacis ogromne pare na to, jer je to jebeni dostojevski stripa. Zapravo bolja stvar od watchmena (iako su meni watchmeni i dan danas mozda malo drazi, heh).

Spider Jerusalem:
ja se ovde samo divim sto me ljudi citiraju kao nekog strip gurua (sic!) i hocu da vidim novoinstaliranu slicicu (courtesy of SANdMAN) koju sam instalirao na profil  8)

Spider Jerusalem:
WOW!  :o

stvarno kul izgleda, a?
prosto da se covek divi samom sebi  8)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version