Author Topic: IMAX u Srbiji  (Read 2107 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
IMAX u Srbiji
« on: 25-10-2021, 13:48:33 »
Ne znam da li znate, ali Beograd od skora ima IMAX projektor u Galerija Cineplexxu.

Tu se ovih dana daje Dina 3D. Ja bih to gledao, ali moje pitanje je da li neko zna, ima li uopšte neke razlike, konkretno za film Dina, između IMAX tehnologije i "običnog" 3D ugođaja recimo u Ušću? Mislim, džaba ti IMAX projektor ako sam film nije napravljen za IMAX, nego je samo skaliran. Šta se priča po čaršiji glede IMAX-a?

Labudan

• 4
  • 3
Re: IMAX u Srbiji
« Reply #1 on: 25-10-2021, 14:27:45 »
Čuo da jeste različito, veće platno, veća slika, čak i zvuk kažu je drugačiji. Ako iščačkam đe sam pročito prekopiraću.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #2 on: 25-10-2021, 15:13:05 »
Kako to misliš, Dina je film koji nije napravljen za IMAX, već samo skaliran?!

"Koga briga šta govore, ako nemaju muda da kažu u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli iluzije, koje zadovoljstvo bi im ostalo?" - Volter

mac

• 3
« Reply #3 on: 25-10-2021, 15:46:47 »
Šta mi znamo šta je krenulo iz Amerike, šta je stiglo u Srbiju, i kako ću ja da se osećam ako budem seo pred IMAX ekran... Ali ovo je dobra informacija, pa treba biti pažljivo optimističan.

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #4 on: 25-10-2021, 16:45:10 »
Kolega je bio, gledao dinu, oduševljeno je pričao o iskustvu. Posebno je oduševljen uslovima, vrhunska sedišta, dosta mesta sa strane i ispred... Jedino mi se nije svidelo iz priče što je film išao u 3d, mislio sam da je ta glupost odavno napuštena i zaboravljena.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #5 on: 25-10-2021, 17:19:18 »
Ne samo da 3d nije umro, već sad imaš mx4d, 3d sa stolicama koje se tresu i špricaju te vodom ili dimom. Sala za mx4m je u Delta Citiju.

U toj tehnologiji gledam svaki novi superherojski film, zadnji Venom 2. Bio sam ljubomoran na Cinexplexx uslužno osoblje, pola njih je nosilo venom maske koje su dobili na premijeri.  :cry:

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #6 on: 25-10-2021, 18:55:39 »
"stvarno se vidi više slike unutar film. jer sam obratio pažnju na trejlere i widescreen izgled i pokazuje mnogo više slike unutar filma...

Iako je bio 3d IMAX, nije mi smetao i prijatno je bilo iskustvo gledati skoro 3 sata filma. Možda je samo do mene bilo, ali mi se dešavalo par puta da deluje kao da slika"poskoči".

Sve je bilo kristalno čisto i jasno, 3d zaista pospešuje silne detalje da dođu do izražaja, od zrna začina koji se jedva nazire ili kada se menjaju perspektive i kadrovi, osećaš kao da si unutar filma sa svim tim likovima i da poput voajera pratiš šta se sve dešava oko tebe.

I neke od scena su bile epske u 3d, prvi susret sa crvom, kada Leto spašava rudare melanža, tu sam osetio u suštini koliko je epski i ogroman film i kako IMAX štrika vizuelno, a bogami i sa audio tehnikom da te rastavi na atome...

Zvuk je isto specifičan, oseća se jačina, igra se na glasnoću kao i kod vinila i dobrih sound sistema, ali je tako prožeto širom sale i na sedištu na kojem se nalazite gde i kada treba nešto od muzike, pokreta likova, najnebitnijeg detalja kao prosipanja peska ili zvuka pljuce da budu prenaglašeno i da se čuju svuda oko vas."

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

milan

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 26-10-2021, 09:12:45 »
Ja sam u tom Beogradskom IMAXu gledao vec nekoliko filmova, Godzilu VS Konga, Shang Chija, novog Bonda... i za pravi dozivljaj treba sedeti od 12, 13og reda pa blize platnu. Inace, 3D je mnogo svetliji nego u ostalim bioskopima, platno je fenomenalno, ma sve mi je bilo do jaja. Bonda sam gledao iz 10og reda i odlepio od srece.

mac

• 3
« Reply #8 on: 27-10-2021, 22:39:49 »
Gledao Dinu IMAX 3D. Odlična je i slika, odlični su i ton i sedišta. Samo je WC posle dva i po sata malo podaleko.

Praznjikava je ova Galerija. I ogromna.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #9 on: 27-10-2021, 22:45:48 »
Čudno, kad sam ja bio juče bila prepuna. Plus red na blagajni nenormalan. Moguće da je to bilo pre zbog Tome nego Dine i Carnage 2.

Više nego odlično. Dosta je bilo MX4D, od sad gledam samo IMAX 3D.

A da je Galerija ogromna jeste, samo pored Cineplexxa ima malo pratećih sadržaja. Pogotovo što se klope tiče. Posle projekcije ostadoh gladan.

mac

• 3
« Reply #10 on: 28-10-2021, 09:14:48 »
Bioskopska sala je bila puna, nego je cela Galerija bila prazna.