Author Topic: Nova pravila ponašanja na forumu  (Read 98842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harley Quinn

• Guest
Re: Nova pravila ponašanja na forumu
« Reply #50 on: 10-07-2016, 20:20:02 »
Evo da isprobam kako funkcionisu Bobanova nova pravila konstruktivne diskusije. Posto nemam report opciju, ovim putem prijavila bih batu za spamovanje i vredjanje na feministickkom topiku. Sve pocinje od njegovog posta #1401 i odatle krece u vrtlog batinog spamovanja. Takodje, bata se neprozvan javlja i posle mehinog posta u kojem mi objasnjava zasto sam bila grozna prema dibuk, i opet nastavlja sa vredjanjem i spamovanjem. Pokusala sam sam da se izborim sa njegovim spam porukama,ali posto mi ne ide, a topik mi je bitan, ja bih prijavila adminu  :)

Boban

• 3
« Reply #51 on: 10-07-2016, 20:49:20 »
bati 2 dana odmora... T2 na mm da mu se pridruži.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Drakus

• 7
  • 2
    • Autostoperski vodič kroz fantastiku
« Reply #52 on: 10-07-2016, 21:50:16 »
Pošto se ovako inače ne igra, i ne treba, od posta http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=13437.msg642948#msg642948 do posta http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=13437.msg643420#msg643420, priijavljujem sve učesnike rasprave osim Meha i Stipana (Ne mogu da se setim da li se i mac pojavio bio ovde, ako jeste, i njega izuzimam) za različite stepene vređanja, spamovanja, i sveopšteg bezobrazluka.

EDIT: I da dodam, podržavanje nacizma i fašizma. I verovatno je bilo još stotinu sitnijih stvari.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #53 on: 10-07-2016, 21:53:51 »
Ja se striktno drzim teme, Drakuse, bavi se svojim podforumom. rekoh ti da si los moderator, i to ovim pokazujes, bez osecaja, totalno.

Bobane, zasto milimetar? u mojim ocima to je metar gluposti i bezobrazluka koje treba sankcionisati...

Drakus

• 7
  • 2
« Reply #54 on: 10-07-2016, 21:55:00 »
Loš sam moderator jer sam rekao da ste svi zajedno radili samo jednu jedinu stvar ddva dana a to je da ste se međusobno vređali? Pa vi ste svi neke primadone, majku mu?

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #55 on: 10-07-2016, 22:34:46 »
Нико није овде цвећка, али као што сам рекао на фемини кутку, јуче је бата два сата вређао и клеветао, прекјуче није исто знао де удара, дајбук је писала странице и странице манипулативног офтопика (почев од теме окултно у сф па до теме вегетаријанство), нападала те давала подршку расистичко-терористичким црначким групама које су извршиле расистичка убиства по америци.

Boban

• 3
« Reply #56 on: 10-07-2016, 23:53:40 »
Ja sam najbliži tome da Batu, Dybuk, T2 i D. ubrišem za stalno.
Ljudi su jednostavno nesposobni da komuniciraju na iole prihvatljiv način.
Njihova natezanja nikome nisu ni potrebna ni zanimljiva.

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #57 on: 11-07-2016, 00:03:32 »
Citiraću Monty Pythonce:

https://youtu.be/Y34RlJ0L0xE

Sent from my Sony Xperia Z5 Premium

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #58 on: 11-07-2016, 00:13:17 »
Bobane, evo ja se dobrovoljno prijavljujem, nije problem. Kad vec ne umes da moderiras forum ili da postavis ljude od poverenja koji ce to raditi u tvom odsustvu, mislim da je to, zapravo, najbolje resenje. Jebes prevenciju, ajde da resavamo sukobe brisanjem naloga, a da zadrzimo trolove, spamere i duple naloge, u medjuvremenu. A mozda je ovo tvoj socijalni experiment, to bi svakako objasnilo dosta stvari.

Udri, moja policijo, ionako se ovo smaranje oduzilo.

Agota

• 4
  • 3
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #60 on: 11-07-2016, 00:42:23 »
Pored Arta Anime od skora postoji još jedan forum, http://fantastika.in.rs/ pa ljudi nezadovoljni ovim mestom mogu da potraže sreću na drugim.

Harley Quinn

• Guest
« Reply #61 on: 11-07-2016, 01:15:20 »
Naravno. Samo sto se Dybuk i bata ne bave fantastikom, pa ne mogu da idu na drugi takav forum, jer ne bi imali o cemu da pricaju.

Sa druge strane, ja na linkovanom forumu vidim dve stvari: jedna je da su Bobana opet izdali njegovi bliski prijatelji, a druga je da sve teme koje postoje tamo postoje i ovde. Ali ovde postoje i orignalne misli o fantastici, kreativna sloboda, za razliku od postovanja linkova i licnih utisaka o procitanm.

Zato ce ZS uvek ostati to sto oduvek bio-rasadnik dobrih ideja i misli u haosu kreativne slobode i sukobima razlicitih licnosti razlicitih stavova i dobi, iz kojih se radjaju preko potrebni univerzumi misli i osecanja, bilo konstruk. bilo destruktivni, tako uopste funkcionise ceo univerzum. Ostali forumi su izdaje, i samodovoljni mravinjaci u beskonacnom svemiru.

I jos nesto-ja sam svesno prijavila batu javno,uradila bih to i da mi radi opcija report. Tajno prijavjivanje mi nije posteno, fer, a ni hrabro. Samo obicno tasterisanje.

Boban

• 3
« Reply #62 on: 11-07-2016, 10:09:54 »
ZS je forum sa dušom.
Na žalost, pojedinci koji se bave SF&F su sujetni u toj meri da ne mogu da podnesu otvorenu raspravu o svojim stavovima.
Svi volimo da smo uvek u pravu, da smo voljeni, cenjeni i glorifikovani. Ali to nikako nije realnost..
Postoje tačno slučajevi gde su pojedinci dizali nos i napuštali ovo mesto kada su se suočili sa negativnim kritikama svog stvaralaštva.
Ne kažem da nema povremenog preterivanja u raznim smerovima, ali to druženja sa istomišljenicima je prilično dosadno.
Sajt ZS ima linkove do mnogih mesta na kojima se priča o SF&F: http://znaksagite.com/linkovi/40-domaci-linkovi To su vrlo moderisana mesta sa strogim pravilima i siguran sam da nekima to i tako prija.
Ali ja volim ZS. I baš sam vezan za njega. Svakako od ovog trenutka će sa mnom moći da rade i sarađuju samo oni koji učestvuju na forumu ZS. Kojima je gadno da budu ovde sa mnom, nema razloga da mi prilaze ni u realnom svetu.

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #63 on: 11-07-2016, 12:42:18 »
Ali u realnom svetu se klonimo budala Bobane
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #64 on: 11-07-2016, 12:53:08 »
D smatra da stavovi koje T2 iznosi (rasizam) nisu zaista njegovi stavovi, nego samo trolovanje (za koje je pritom neko drugi nekako kriv). Šta je istina? Da li je T2 trol ili rasista, i šta povodom toga mi ninđe da radimo?

Harley Quinn

• Guest
« Reply #65 on: 11-07-2016, 12:56:51 »
D. to ne misli. Live and let live. To misli.

trt-mrt

• 2
« Reply #66 on: 11-07-2016, 12:58:39 »
i šta povodom toga mi ninđe da radimo?

kako sta, pa da vezbate :)

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #67 on: 11-07-2016, 13:05:15 »
D. to ne misli. Live and let live. To misli.
Mogla bi onda da pustiš druge malo da žive.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Harley Quinn

• Guest
« Reply #68 on: 11-07-2016, 13:10:34 »
:) ti isto. Sve vreme me napadas. Prestani da me napadas.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #69 on: 11-07-2016, 13:18:45 »
Ali... Rasprave koje T2 vodi su sa stanovišta ekstremne desnice. Koje bre crno trolovanje?

Otkud vam te nebuloze?

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #70 on: 11-07-2016, 13:21:43 »
Naravno. Samo sto se Dybuk i bata ne bave fantastikom, pa ne mogu da idu na drugi takav forum, jer ne bi imali o cemu da pricaju.

Апсолутно си у праву јер се њихов последњи покушај да пишу на фантастици (окултно и езотерично у домаћој сф) завршио овако:

јe li tebi dobro, jesi popila kakav lekić ili propustila terapiju?

slušaj, masno i bezobrazno lažeš. Bata nit učestvuje na ovom topiku, nit se bakće s T2 degenerikom, kad sam reko da je lik bolesni kreten neko je odlučio da je fina dopuna Sagiti.

Sad, kao što vidiš, mirišem cvijeće i boli me patka, neka ga trpi ko hoće

što se mene tiče, kad bi bot ti-tu-di-tu nestao, sigurno bi svanulo, čak i sagitaškim ženama

То је био бриљантни дискутант Бата, док је Дајбук радила масу офтопика и није се смиривала ни на једно упозорење од стране Д. да офтопичари већ је сваким својим новим уписом подизала и свој ниво офтопика, а уз то је прозивала и вређала.
На крају се смрила кад јој је предочен овај одговор:
Nemoj da zaista dobar oftopik kvarimo losim oftopikom o cetnicima i partizanima, slavama i svecima (kad vec pitas za znanje o SF) ;)

Ако пажљиво прочиташ како је текло, видећеш да ја први нисам помињао ни четнике ни партизане, као ни стрељања ни прасиће.
Јесам помињао Славу (мада и то тек након Мехиног упада и неоснованог брањења титоистичких "слобода"), али ако још пажљивије читаш, видећеш да је назив ове теме посвећен књизи Подземни ток, а пун назив те књиге је Подземни ток - Езотерично и окултно у српској књижевности.
Да си упућена у материју, ти би знала да и славска свећа, по одређеним тумачењима, спада у окултизам, јер се, по тим тумачењима, Славе погрешно повезују са култом Лара који је посвећен мртвима.
Према томе, све што сам на овој теми написао је уско везано за саму тему, или је шире повезано са научном фантастиком - из разлога што се књига Подземни ток - Езотерично и окултно у српској књижевности дотиче и пионира научне фантастике у Србији.
Једини офтопик си правила ти, која си непажљиво прочитала назив теме, па си се незрело поставила као да се на овој теми гласа за и против мене, као некоћ на оној анкетици ;), уместо да си заиста била корисна и да си нешто придодала о самој теми.

Boban

• 3
« Reply #71 on: 11-07-2016, 14:41:19 »
D. jeste esencija loše karme za svaki forum i zlo u svom najsmaračkijem obličju, ali u ovoj najnovijoj reinkarnaciji govori razboritije nego što smo navikli i pokušava da bude upotrebljiv član zajednice. Bata ima patološku istrajnost u maltretiranju određenih ljudi i njegovi napadi na D. mnogo više se odnose na ono što je ona nekad bila nego ono što je sada. A Dybuk smo već apsolvirali... T2 preteruje definitivno, ali razmišlja svojom glavom, što je prilična retkost ovih dana.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #72 on: 11-07-2016, 15:00:24 »
Naivnosti, ime ti je Boban :lol:

volela bih da znam ko je to apsolvirao Dybuk i sta se tom prilikom zakljucilo?

Harley Quinn

• Guest
« Reply #73 on: 11-07-2016, 15:49:26 »
Losa karma, zlo  :lol:

Govorim iste stvari, menjala sam stil komunikacije. Mislim da sada vise postujem sebe. I imam cilj kada posetim ovo mesto-natezanje sa ljudima svakako vise ne ulazi u moj emtivni paket.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #74 on: 11-07-2016, 16:04:52 »
Naravno, naravno  :lol:

a mozda sam samo ogledalo svojih sagovornika? :idea:

Harley Quinn

• Guest
« Reply #75 on: 11-07-2016, 16:14:43 »
Dybuk, forum fantastike. Ako si zalutala i ne umes da diskutujes o temama, razumem. Ipak, ponekad ,kada se danima ponasas ovako, se pitam-sta ces ti ovde? Sto bar ne pises o filmovima?

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #76 on: 11-07-2016, 16:16:10 »
Da, pa sto ne pises o fantastici umesto sto lajes i ujedas ljude? evo, i sad nisi izdrzala nego si me potkacila. je li to taj razum o kome Boban govori?

ogledalo, D, ja sam tvoje ogledalo :)

Harley Quinn

• Guest
« Reply #77 on: 11-07-2016, 16:21:34 »
Ipak si zalutala ovde.

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #78 on: 11-07-2016, 16:23:23 »
Потпуно тачно.

Desilo joj se to da je pukla, ispucala je za godinu dana četiri hiljade postova, rekla je sve što je imala, i sad joj ostaje samo da se svađa i prepucava

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #79 on: 11-07-2016, 16:24:53 »
Ja pisem o hororu a sta ti radis? ako ti je stalo do teorijske price idi na onaj forum koji je mac linkovao...oh wait, ne bi te primili jer su od tebe i pobegli. oterala si sve ljude koji ovde zele da pisu o fantastici.

LIVE and LET LIVE, bese? Licemerko i manipulatorko.

Truman

• 4
  • 3
« Reply #80 on: 11-07-2016, 16:44:13 »
Po mom mišljenju prvi koji treba da leti je T2, stvarno je bruka da na ovom forumu potpuno slobodno propagira svoje fašističke i rasističke stavove + "srbi stariji od ameba" sindrom. Kome to treba? Sutra će neki stormfrontovci da dođu ovde jer su videli da je moderacija labava.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #81 on: 11-07-2016, 17:00:32 »
Po mom mišljenju prvi koji treba da leti je T2, stvarno je bruka da na ovom forumu potpuno slobodno propagira svoje fašističke i rasističke stavove + "srbi stariji od ameba" sindrom. Kome to treba? Sutra će neki stormfrontovci da dođu ovde jer su videli da je moderacija labava.

Труки, мало бркаш појмове.
Ово за фашизам први пут чујем?

О србском синдрому који спомињеш говори се вековима; о томе говоре и страни и домаћи научници, па сигурно нећеш ти бити тај који ће, након 1878. године, поново забрањивати аутохтону историју.

Не фантазирај стормфронтовце.
Они не читају фантастику већ Љотића.

Ja pisem o hororu

Нетачно.
Ти не пишеш о хорору, већ о хорор филму.
И то две-три реченице на свака два-три дана.
Сад кад Гул није ту, теби нема ко да смета и да те ниподаштава; па зато узми започни да заиста пишеш о хорору, и немој остатак времена од два-три дана који се појави између твоје две-три написане реченице о хорор филму да трошиш на своју повређену сујету.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #82 on: 11-07-2016, 17:04:55 »
Quote from: T2
повређену сујету.

sta jos, "dupli standardi".... koje su jos ono D. floskule koje rabis i vrtis danima?

T2, kad pocnes da mislis svojom, a ne D. glavom, onda ces mi davati savete, okej? ne da cu ih ja prihvatiti, ali bar mozes da pokusas, dobro?

ti bi sam mogao da se fokusiras na knjige umesto sto ceo dan proganjas mene po forumu u tandemu sa D.

Harley Quinn

• Guest
« Reply #83 on: 11-07-2016, 17:06:16 »
Plela sam džemper za Pedraaa... xrofl Damn, Agota pogodila suštinu jednim linkom.  xremyb

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #84 on: 11-07-2016, 17:13:35 »
Какве Д флоскуле, кад добро видим шта радиш неколико дана заредом.

На теми Окултизам и езотерија у домаћој сф си ме прозивала сатима и свађала се са Д, одговорио сам ти културно да си потпуно промашила тему.
На теми вегетаријанство си ме прозивала сатима и такође се свађала са Д.
И сад одједном, Д. и ја тебе прогањамо по темама, а ти започињеш са прозивкама?
Јадна жртвица.
Занимљива је и ствар да шатро савете не примаш ал волиш да их дајеш.
Узми ти напиши неки текст о хорору, а за књиге не брини јер следи нешто у вези књиге Зона сумрака.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #85 on: 11-07-2016, 17:19:27 »
Ja sam danas napisala 2 korisna posta za horor fanove.

sta vi, tacno, radite? svadjate se sa mnom. kako nesto napisem evo vas dvoje da mi dahcete za vratom. to je realnost, sve drugo su iskrivljene verzije stvarnosti "Vucicevicevske osovine".

ajde, razlaz, radite nesto korisno vise.

Harley Quinn

• Guest
« Reply #86 on: 11-07-2016, 17:24:21 »
 :lol:

Ipak mislim da ovaj forum treba da ima starosnu granicu. Em do određenih godina ljudi pročitaju neku knjigu fantastike, em unaprede vokabular, em oforme identitet i postanu svesni šta zapravo žele i zašto su na određenom mestu.

Takođe, ne bi se desilo da neko ko nije ni rođen kada je ovaj forum napravljen, niti zna ko je Boban Knežević i šta je naučna fantastika, soli pamet diskutantima i priča o tome ko poznaje fantastiku, a ko ne.

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #87 on: 11-07-2016, 17:29:41 »
Ja sam danas napisala 2 korisna posta za horor fanove.

sta vi, tacno, radite? svadjate se sa mnom. kako nesto napisem evo vas dvoje da mi dahcete za vratom. to je realnost, sve drugo su iskrivljene verzije stvarnosti "Vucicevicevske osovine".

ajde, razlaz, radite nesto korisno vise.

Написала два поста у фазону да сви види да је као корисна за заједницу, а онда кренула у већ виђене акције које понавља већ четири дана заредом.

Biki

• 4
  • 3
« Reply #88 on: 11-07-2016, 17:31:54 »
Easy solution

Harley Quinn

« Reply #86 on: Today at 18:24:21 »
You are ignoring this user. Show me the post.
Report to moderator     Logged
T2

« Reply #87 on: Today at 18:29:41 »
You are ignoring this user. Show me the post.
Report

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #89 on: 11-07-2016, 17:35:56 »
Haha, ovamo se "bori za mlade", a sad trazi starosnu granicu xrofl majko mila. pa je li to LICEMERJE ili sta??????

nema, Live and Let Live, pravi primer da se D drzi svojih reci i da je dosledna u svojim stavovima :D

Biki, u pravu si, sa' cu da vidim, od ovog ludila nema druge odbrane!!!!

Harley Quinn

• Guest
« Reply #90 on: 11-07-2016, 17:44:20 »
Starosna granica bi se odnosila na diskusije. Tu je ipak, kako vidimo, potrebna određena zrelost i određeno znanje. Mislim, kaže Dy Bobanu da ne ume da održava forum koji održava 15+ - godina. Urnebesno. Klinački.

A radionice pisanja su za mlade. :)

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #91 on: 11-07-2016, 17:51:31 »
Voditi forum i voditi forum kako treba su dve razlicite stvari, inace ne bi ljudi koji imaju sta da kazu bezali sa njega. :)

kad macke nema, misevi kolo vode.

sta, ponestalo ti uvreda i argumenata pa me sad optuzujes za infantilnost i nepismenost? cak i za tvoje standarde, prilicno jadno, mozes ti to bolje, sigurna sam.

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #92 on: 11-07-2016, 17:52:56 »
Starosna granica bi se odnosila na diskusije. Tu je ipak, kako vidimo, potrebna određena zrelost i određeno znanje.

Одлична идеја.
Не рекоше ли паметни људи - ко са децом спава, упишан се буди.
30+ година па можеш у дискусију.
Са незрелима, попут Дајбук, се дискусија претвори у овакву четвородневну смарачину.

klem

• yeah
  • 3
  • boss
« Reply #93 on: 11-07-2016, 18:00:20 »
pa jesi nepismena kad za godinu dana nisi naučila da koristiš slova č, ć, ž, š, i đ, a zar nisi lutkice napisala juče da se ovo smaranje odužilo a ipak si ostala tu i još uvek se raspravljaš, mislila si nema gula, sad sam mirna, jel tako, a evo došli su neki drugi ljudi da odmene gula previše si se razmahala i treba ti neko poput HQ i T2 da te postavi na svoje mesto

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #94 on: 11-07-2016, 18:02:50 »
^ trol i pedofil

#somuchcred

klem

• yeah
  • 3
  • boss
« Reply #95 on: 11-07-2016, 18:04:48 »
ja pedofil nemoj da me vređaš lutkice

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #96 on: 11-07-2016, 18:08:18 »
pedofil

Мислим да је крајње време да ти се скрене пажња да прекинеш своје неистомишљенике да називаш педофилима.

Biki

• 4
  • 3
« Reply #97 on: 11-07-2016, 18:16:33 »
Added klem to ignore list .

Drakus

• 7
  • 2
« Reply #98 on: 11-07-2016, 20:31:41 »
Bobane! Koj' kurac?!
Ajde što ih puštaš da spamuju po ostatku foruma, ali majku mu,malar ove teme trba da budu bez proseravanja i međusobnog ujedanja!

Boban

• 3
« Reply #99 on: 11-07-2016, 20:39:01 »
živim za dan kada ti preuzmeš forum da vidim kako će to izgledati...