DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Noćna Frajla

<< < (81/83) > >>

pokojni Steva:
Ajuga i vinka (na koju ti misliš) su "pokrivalice", prave tepihe i teško ih je ukrotiti. Posle par godina bi se proširile, neznano. Gledao sam da budu "žbunići", donekle kontrolisani. Naravno, platikodon a pogotovo kandilke prave dosta semena, bilo bi ih i da se plevi.


Seme da kupuješ ti se u principu ne isplati. Mislim da je (profi seme) platikodon oko 15 evara 250 semenki (po bojama), astilbe oko 25 evara 1000 semenki (u miksu). Aquilegiju možeš naći u "domaćica pakovanju" za par stotina dinara (Statua iz Starčeva je nekad radila sa Johnson seeds, imala desetak vrsti, visoke, niske, duple obične) ali se sve to kupuje na angro, 500 semenki u miksu pa ti bacaj grahašak kako će cvetati.
Proverio, ne znam koliko im je tačan sajt - ovo su obične, one poviše
http://www.statua.co.rs/shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=228&category_id=8


Caka kod perena je što uglavnom ne cvetaju prve godine, ne znaš šta imaš. I trebalo je da si ih već posejao, odnegovao do nekog pristojnog stadijuma da bi cvetale dogodine. Mogu da ti proverim kod mog dobavljača, ali kažem, to su sve "veća" pakovanja

Nightflier:
Mislio sam čisto zbog transporta iz Beograda do mog mesta. No, poslušaću te i kupiti odrasle biljke. Mnogo ti hvala na pomoći.

Nightflier:
Istražujem nešto za neku priču, pa sam potpuno suludo došao do jediča, odnosno ljutića i video da ta biljka izgleda potpuno prelepo, iako je otrovna. Ali našao sam i da se uzgaja u vrtovima baš zbog prelepih i velikih ljubičastih cvetova. Može li to negde da se nabavi? Zaista nisam skoro video tako lep cvet.

pokojni Steva:
Ranunculus, ima raznih hibrida, visokih i niskih, za rezani cvet il' za u baštu.
Nisku sortu (Magic) možeš s proleća naći po pijacama. Pravi krompiriće pa je se može kupiti i u poljoapotekama, u kesicama (kao lale, zumbuli...)


Nightflier:
Više sam mislio na Aconitum napellus. Naleteo sam na ovu sliku, pa sam se raspametio:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version