DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Kako da...

<< < (2/2)

scallop:

--- Quote from: Meho Krljic on 05-10-2017, 15:19:22 ---Moja leska ispod kuhinjskog prozora divno raste ali nikako da počne da rađa. Znam da treba da se strpim 3-4 godine, ali zasadio sam je, evo, ima već pet a lešničići nikako da krenu. Pa, kad neko bude odgovarao na ovo Petronijevo pitanje, neka mi kao bonus kaže ima li uticaja na sporo sazrevanje moje leskice to što je u blizini lipe koja je delom natkriljuje.

--- End quote ---


Leska je društvena biljka i nikad ne raste sama. Svuda gde izgleda da jeste sama, pogledajte naokolo.

Petronije:
Leska traži puno sunca, to znam. Kad je suša, traži vode, a ima i neka fora oko oprašivanja, valjda te kupovne sadnice ne mogu sve da se samooprašuju, treba to malo proučiti, da se nisi Meho zajebo pa zasadio drvo koje traži muža/ženu? Takođe, sadnica lešnika koja raste kao stablo kasnije kreće da rađa od žbunaste, ali kad krene onda daje kvalitetniji plod i dugovečnija je. To sam pročitao sve dok sam tražio ovo moje, ništa iskustvo.

Sent from my TCL S 720 using Tapatalk

Meho Krljic:
Da, nije nemoguće, ovde sam mladicu dobio na poklon (nenajavljeno) pa nije bilo mnogo izbora - ili da je sadim il da je bacim u kontejner. Ja je zasadio, vidim da odlično raste, dakle, nemam utisak da joj fali ni vode ni svetla, razgranala se (i nije sama), ali za sada ne daje plodove.

Scordisk:
možda je frigidna. je l' si probao da joj pustiš neku romantičnu muziku? :D

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version