DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Abortus, crkva, i kako je to biti majka...

(1/69) > >>

Petronije:
Nije da imam šta da kažem na ovu temu, to jest, već sam rekao šta sam imao, ali nema potrebe da gušimo Serbia tudej, koja je korisna zbog dnevne retrospektive bizarnih dešavanja. Dakle, svaku diskusiju bi bilo lepo nastaviti ovde.

Petronije:

--- Quote from: scallop on 29-10-2017, 09:32:07 ---Ne znam da li sam vam pisao kako je Totije rešio problem nataliteta u selu Rataje šivaćim mašinama, pa ako nisam ni neću.

--- End quote ---


--- Quote from: scallop ---U tom istom Rataju rođen je i čovek čijeg se imena ne sećam, ali to i nije važno jer su ga svi znali kao Totija. Totije je završio sve škole i postao vrstan rukovodilac i šef i iz starog kraja ostala mu je samo navika da svaku rečenicu započne sa: "To ti je..." Ljubav prema zavičaju mu nije uminula, ali svaki put, kad bi došao da obiđe preostalu rodbinu i prijatelje, mučilo ga je što se život sveo na ispijanje piva na stepenicama napuštenog zadružnog doma. Još više ga je mučilo kad sazna ko je sve otišao iz ili sa ovog sveta. Najgore je bilo kad bi mu stare žene nabacivale na nos da su devojke odbegle u "te njegove gradove", a jadni momci samo pijanče ispred zadružnog doma.


Dozlogrdilo Totiju to stanje, pa pomisli da kao inženjer, a danas bi sigurno bio i IP inženjer, mora da je u stanju da sačini valjan plan. Najpre utvrdi da je zadružni dom ničiji, odnosno svačiji pa ničiji, pa očas posla sredi papire i registruje fabriku. Usput je obilazio domove po Rataju, ako su im pobegle devoke, nisu im pobegle šivaće mašine. Gotovo u svakoj električne, ubijali tugu s njima, u drugima i one neuništive Singerice. Obeća svakoj kući da će vratiti devojke ako donesu svoje mašine u zadružni dom. Znali su ljudi da je Totije čovek od reči, pa su ga poslušali.


Onda se zaputio duž Morave, u Kruševac, u Paraćin, Jagodinu i Ćupriju, pa gde god prepoznao devojku iz svog kraja, beznadežno prepuštenu ulici, da ne upotrebim težu reč, obećavao im pošten posao, brak i porodicu, samo da se vrate kući. I devojke su, bar po čuvenju, znale da je Totije pošten čovek i da mu je reč od kamena isklesana, pa su pakovale ono malo što su i od kuće donele.


Ne morate da mi verujete, ali jednom sam bio u Rataju. Ili Ratajima, pojma nemam. Skupili se sa nekog posla, u slobodno popodne, pa potegli u Aleksandrovac. Bilo vreme grožđa i vina, pa je i vodoskok u centru nalivao vino. Neko je pomenuo Rataje, mislim da je i Totije bio za stolom i pozvao nas, pa okrenuli ka Ratajima. Tamo, selo peva, u bivšem zadružnom domu, uređena konfekcija, proizvodi se po licenci za Adidas, pa smo se posle obilaska ogrebali za po rolku. Sećam se da je neko pomenuo da bismo mogli dobiti i po vetrovku, a Totije je rekao da nam je dosta i rolka. Ali to je već druga priča.

--- End quote ---

scallop:
 xrofl xrofl xrofl xrofl


Eto, rešenja ima, ali nema volje.

Ugly MF:
Ja mislim da u
svakoj firmi da se uvede mešovitost polova i zabrani abortus.
U svaku smenu po muško i žensko.
Pogotovo u pekare, da mese,mese, neće ništa da im fali.

Ma svugde.
Ofis, računovodstvo, muško žensko. Čistačice u školama, muško i žensko.Noćna straža , muško i žensko!
Lezbejke i pedere ukinuti kao pojmove i zabraniti da se zapošljavaju.
Ko napravi 5 komada, država izdržava! Cigani, juriš!

džin tonik:
cista sf-tematika.
elem, mnogo se palamudi o natalitetu, uglavnom iz pogresne postavke kako visi standard polucuje porast zaceca.
greska.
univerzum u kojem zivimo prosto je distopijski, umire. zivot anomalija koju tek protok vremena vraca u distopijski okvir.
i sad, zasto krecem od adama i eve, moramo razmisliti i sto potice varijaciju u intenzitetu evolucije: razlika u potencijalu.
kazete nema veze sa natalitetom? :)
ima. sto je drustvo blize utopiji, evolucija regulacijom seksualnosti vraca uredjenje u distopijsko.
sto blize distopiji, kroz regulaciju... itd.
prevedeno: gdje ste zaboga vidjeli da porast standarda luci visi natalitet? ili da je cijela problematika racionalna? da se nesto pita bilo muskarce ili zene?
bas obrnuto: ekstremne prilike koje ugrozavaju anomaliju zvanu zivot nuzne za porast. zar nikad zenu niste odveli u kino na kakav horor-film, sve da bi vam upala u narucje zudeci za reprodukcijom?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version