DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Abortus, crkva, i kako je to biti majka...

<< < (69/69)

akhnaton:

--- Quote from: Scordisk on 25-03-2018, 20:55:37 ---ha, još jedan parking? nezasiti su majku mu, hoće li se prešaltovati na bajseve više

--- End quote ---

Neće, jer nije kul da se za prevoz koriste međunožna okretala sa dva napuhala.

Аксентије Новаковић:
Liberalna znanost: Opisivati dojenje kao „prirodno“ je neetično jer potiče rodne predrasude

Prema novom istraživanju liberalnih „znanstvenika“, opisivanje dojenja kao prirodnog je etički neprimjereno jer potiče stigmatizaciju rodnih uloga.

I ne, doista se ne radi o šali, netko je doista naveo to kao zaključak istraživanja i objavio to u vodećoj publikaciji pedijatrijske struke.
Istraživanje navodi da su posljednjih godina vodeće zdravstvene institucije, poput ministarstava zdravstva, udruženja pedijatara i Svjetske zdravstvene organizacije, promovirali dojenje kao adekvatniju metodu hranjenja dojenčadi u odnosu na hranjenje iz bočice adaptiranim mlijekom, te su pritom za dojenje navodili da se radi o „prirodnoj metodi“.

„Koristeći riječ ‘prirodno’ u promociji dojenja može indirektno poticati stereotipe o vrijednostima obiteljskog života i rodnim ulogama, što bi bilo etički neprimjereno.“

„Povezivanje ‘prirodnog’ i majčinstva indirektno potiče biološki determinističke argumente o ulogama muškaraca i žena u obitelji (poput onog da bi se primarno žene trebale brinuti o djeci).“
Autorice Jessica Martucci i Anne Barnhill tako zaključuju da iako dojenje jest prirodno, ne treba naglašavati tu činjenicu jer bi ona mogla poslužiti kao argument da muškarci i žene imaju biološki predefinirane različite uloge u životu, što bi nekima moglo povrijediti osjećaje.

Svoju zabrinutost zbog korištenja epiteta „prirodno“ argumentirale su time da „prirodno“ nije uvijek u interesu javnog zdravstva. Pa se tako boje da ako se majke bude poticalo da teže prirodnom kod dojenja, da će možda težiti prirodnom i kod drugih stvari, primjerice imunizacije, te će težiti prirodnom stjecanju imuniteta na uštrb cijepljenja, što je po njima također opasno. Umjetno je uvijek bolje od prirodnog, ako je sudeći prema njihovim argumentima.

http://tribun.hr/liberalna-znanost-opisivati-dojenje-kao-prirodno-je-neeticno-jer-potice-rodne-predrasude/

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version