Predvorje > NEXT GENERATION

Kako preziveti Distrikt B- Uvod u potencijalni mini roman

<< < (2/2)

SynthFreak:
Ideja je bila da ovo poglavlje zvuci kao manje ili vise neki turisticki vodic (:D) u post apokalipticni svet,zato koristim to vi,vi,vi, a i odatle ono "uvlacenje za usi u pricu" :D
Za bronzu,znam,ali, jebem li ga, od cega mi je onda ovaj spomenik na centru Btajnice :D
I,nope,zaplet radnje bi bio beg sa tog mesta,ali to kasnije :D

pokojni Steva:
Rekoh ti da si mi već prepričao roman. Iz uvoda se vidi da će biti "bega".

Lord Kufer:
Neću sve da čitam.
Početnička greška je sledeće: Objašnjavanje. Opisivanje. I jedno i drugo moraju da budu aktivni a ne pasivni. Dakle, kako se radnja odvija, u okviru nje treba da iskrsavaju činjenice. Recimo, o tome šta su to čisti, zatim, ne teoretski o tome da su genetički modifikovani nego konkretno u susretu s nekim od njih, itd.

U pravu je herr Hauptman, ukratko si prepričao ono što treba tek polako i natenane da gradiš. Nemoj da žuriš. Skoncentriši se na kraće epizode i ne moraš da ih povezuješ bog zna kako precizno i pedantno, da se opet ne izgubiš u objašnjavanjima, koja nisu ništa drugo nego pravdanje.

SynthFreak:
Danke :)
Racunao sam da se u Distriktu radnja ne zadrzava predugo, ali svakako je cinjenica da je mnogo bolje da se to sto kazes, u njenom okviru pojavljuju cinjenice.

Lord Kufer:
Recimo: Na ivici nedođije, Pera naiđe na žuto obojenu tablu... Umalo se ne strovali u provaliju preko čijih ivica se, iz bara jalovine, sliva zagađena voda... Osetio je miris gvožđa ("skoro da je osetio" znači - nije osetio, to ne može. To je kao onaj Monti Pajtonovac što je kroz durbin posmatrao kamile u Škotskoj, pa je opazio "skoro jednu".). Pogled na grad u daljini delimično su zaklanjale zarđale školjke automobila...

I tako dalje. Moraš da budeš siguran u ono što pričaš, nema mesta dilemama tipa "more ili reka".

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version