Ako se toliko obeznanio od droge da nije primetio da se davi, ja bih to ipak podveo pod drogu.
,
Naravno, i ja bih, ali za sada nemamo indikacija da je to slučaj, rano je za nalaze sa obudukcije. Za to će trebati nedelje, ako ne i meseci.
Metju Peri je nedvosmisleno propao, izgledao je najstarije od svih u postavi, a bio je najmlađi. Da li zbog droge, da li zbog alkohola, nešto sigurno jeste. Ali, ne treba smetnuti s uma da sve to samo uvećava verovatnoću smrti od prirodnih uroka, ili što kažu "telo mu nije izdržalo". Znači, ne mora da bude overdoziranje, ne mora da se obeznanio od alkolola, možda mu jednostavno srce nije izdržalo jer mu je telo ostarilo više nego što je imao godina i bio je položniji raznim uzročnicima koji se smatraju prirodnim.
Usto, živeo je kao samac, a to je najveći rizik smrtnosti. Kad si pet ili deset minuta u kupatilu, tvoj partner te potraži i pruži ti pomoć, ako je potrebna, ili pozove stručnu službu. On je živeo sam, njegovi asistenti su pozvali pomoć zbog "kvara na vodovodnim instalacijama", a kako su to saznali, možemo samo da nagađamo, možda je bio zaključan u sobi, a voda krenula da izliva....