Author Topic: Igre koje su upravo izašle  (Read 8694 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Calavera

• 3
Igre koje su upravo izašle
« on: 02-06-2022, 11:13:47 »
kad se neka nova igra koja me iz nekog razloga interesira™ pojavi na tržištu, nikad ne znam da li da to okačim na igre koje najviše očekujemo ili novosti iz sveta igara. ova tema je konačno rešenje za tu dilemu!

enivej, danas izlazi card shark, ocene solidne ali ne i očaravajuće:

https://opencritic.com/game/13203/card-shark

sad nekako predosećam da ne valja, izgleda da se ipak radi o nekoj vrsti vizuelne novele prožetom različitim kartaškim mini-igrama, a to baš i nije pouzdan recept za kvalitet. s druge strane, barry lyndon je 1 od najboljih filmova ikad, tako da ne verujem da mogu ovo da propustim
:lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
Re: Igre koje su upravo izašle
« Reply #1 on: 02-06-2022, 11:16:32 »
Pa.. Devolver kao izdavač nije APSOLUTNA garancija kvaliteta ali jeste neka indikacija. Hajde, poigraćeš, podelićeš sa nama, znamo da hoćeš  :lol:

Calavera

• 3
« Reply #2 on: 02-06-2022, 11:53:39 »
ma super je devolver, ali oni već ozbiljno naginju ka hiperprodukciji, a verovatno bi bili i prvi izdavač koji bi naseli na kul elevator pitch za igru koja na kraju ipak nekako ispadne prosek. ali igraću svakako, moja ljubav ka ovoj tematici je izuzetna!

Calavera

• 3
« Reply #4 on: 02-06-2022, 17:23:30 »
dosta štur tekst, izgleda da guardian plaća po reči  :lol:  svejedno lepe vesti, zna edwin šta valja...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #5 on: 16-06-2022, 07:53:43 »
Neon White nam je na radaru već izvesno vreme ali igra danas izlazi pa da podvučemo da deluje kao totally my jam:
https://www.eurogamer.net/neon-white-review-speedrunning-has-never-been-so-stylish

Ovo je vrlo pozitivan rivju i mada sam ja u ovom trenutku najstrašnije zakopan pod nekoliko slojeva boomer shooter igara koje sve igram u isto vreme, mislim, da ću morati i Neon White da dodam na meni.

Calavera

• 3
« Reply #6 on: 16-06-2022, 12:47:50 »
da, 88 na metacriticu, imamo hit  :lol:  nadam se da može na windowsu 8, inače će ipak morati da pričeka.

danas izlaze i nove nindža kornjače, shredder's revenge:

https://www.pcgamer.com/teenage-mutant-ninja-turtles-shredders-revenge-review/

"ništa novo ali nostalgično i kompetentno" deluje kao opšti utisak, 85 na metacriticu... naći će se vremena i za ovo do kraja godine.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #7 on: 16-06-2022, 13:10:33 »
Ja sam još na Windowsu 7 ali bih ovo ionako pre igrao na Sviču... Ako mu je performans OK.

Calavera

• 3
« Reply #8 on: 16-06-2022, 13:17:59 »
mislim da bi ovo bila šteta ne igrati s mišom za maksimalnu kontrolu upravljanja, pečurke mi nisu idealan izbor. doduše, nivoi izgleda uključuju dosta ponavljanja, što znači da se daju navežbati na čemu god da ih igraš, no ipak...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #9 on: 16-06-2022, 13:26:35 »
Malo ću da proučim šta kažu prikazi koji se bave Switchom pa ćemo da vidimo... Ali moguće je da si u pravu i da je ovo prirodnije M+KB naslov.

Calavera

• 3
« Reply #10 on: 16-06-2022, 22:09:21 »
fercera neon white na osmici ipak, a na steam forumu kažu da je demo radio i na sedmici. kupi na steamu, pa da merimo pen najbolja vremena  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #11 on: 17-06-2022, 10:13:43 »
Joj, jutros sam bio na korak da ga kupim na Steamu a onda potvrdio da na Switchu ima žiroskopske kontrole i ooooooooohhhhhhhhh...
Tako da se još lomim ali jedno je sigurno - večeras ga kupujem pa ćemo meriti. Mada ja odmah znam da ću ja biti gori.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #12 on: 21-06-2022, 07:33:28 »
Nije ovo topik za ovo, al što da i nije, evo, mislim da je bila greška što sam kupio Neon White na Steamu jer me sada izuzetno frustrira što mi Calavera beži nekoliko sekundi na SVAKOJ mapi koju sam do sada probao. Za neka njegova vremena nemam objašnjenje sem da ima propeler u guzi. Jutros sam zamalo zakasnio na posao jer sam restartovao mapu jedno 30 puta pokušavajući da smanjim svoje vreme za te dve i po desetinke sekunde koliko mi on beži ali DŽABA. Šteta što igra ne da da vidim ghostove drugih igrača (ili bar ja ne vidim tu opciju) jer me strašno intrigira da vidim njegove prelaske nekih od mapa...

Calavera

• 3
« Reply #13 on: 21-06-2022, 12:32:10 »
naseo si na moj pakleni plan!!! mada nije baš reč u sekundama na SVAKOJ mapi, eno na onoj petoj (elevate) si mi prišao na nekoliko desetinki pa sam tu malopre morao da provedem nekih desetak minuta na optimizaciju  :lol:  i ja mislim da ne možeš da vidiš druge ghostove, ali kod mene i nema neke nauke, svaki nivo igram dok ne dobijem ace medalju i onda ga još malo optimizujem da ne bude da se brukam i ostajem u donjoj polovini global rankinga. dosta je lako dobiti acea ako pratiš onaj narandžasti simbol za prečicu koji dobijaš nakon što osvojiš gold na nivou.

a kad smo kod teme topica, danas izašle ocene za novi ai: somnium files, taman su dovoljno dobre da razmislim da li da mu dam šansu...

https://opencritic.com/game/13265/ai-the-somnium-files-nirvana-intiative

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #14 on: 21-06-2022, 13:09:49 »
Da, video sam te prečice i mnogo je to dobra ideja. Ali sam bukvalno igru igrao samo ovo malo jutros tako da moram tek da se razabiram u njoj.

Oh, AI The Somnium Files nisam još ni prvu odigrao a imam je na Switchu, instaliranu...

Calavera

• 3
« Reply #15 on: 21-06-2022, 16:57:22 »
inače, u neon whiteu ima i tajna medalja iznad acea, tj. crveni ace, što su zapravo vremena autora bena esposita. meni malopre uspelo da nabodem jednu na vrlo prostom nivou bez ikakvih naprednih prečica, vidi se već po kvalitetu imena iza i ispred mene da sam stigao u probrano društvo  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #16 on: 21-06-2022, 18:46:54 »
Microsoft Incel  :D :D

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #17 on: 22-06-2022, 07:41:51 »
Fire Emblem Warriors: Three Hopes nije TEHNIČKI još izašao, ali izlazi u Petak and that's good enough for me. Prikazi po internetu su povoljni i nekako mi deluje da je kombinacija dating sima i musou borbe idealna za ovaj properti.

Evo jurogerjmerovog prikaza:

https://www.eurogamer.net/fire-emblem-warriors-three-hopes-review-one-of-the-strongest-musou-games-yet

neomedjeni

• 3
« Reply #18 on: 22-06-2022, 08:19:00 »
Nakon čitanja poruke druga Meha, ne mogu da se ne zapitam da li je blaga nelagoda koju osećam posledica:

a) činjenice da sam morao da guglam musou games
b) činjenice da nisam morao da guglam dating sim

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #19 on: 22-06-2022, 09:50:31 »
Ah, dobro, musou igre su ipak bliskije igračima koji vole japanski program nego vama normalnima druže Neomeđeni. Za dating sim nemam nikakav komentar, svi smo ovde odrasli muškarci sa ličnim kartama i uobičajenom potrebom za ljudskom toplinom i erotskim sadržajem koji mogu da nam daju samo programirane anime-devojke sa telom jedanaestogodišnjakinje, intelektom tridesetogodišnjakinje i dojkama pedesetogodišnjakinje sa ozbiljnim (muževljevim?) fondom za estetsku hirurgiju.

neomedjeni

• 3
« Reply #20 on: 22-06-2022, 10:18:07 »
 xrofl xrofl xrofl

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #21 on: 24-06-2022, 07:51:24 »
Ovo je upravo izašlo:

Blade Runner: Enhanced Edition brings remastered classic to PC and consoles tomorrow

Mada, je naravno u pitanju baš stara igra. Ali legendarna. nadam se da će pronaći dužno poštovanje u novim generacijama.

neomedjeni

• 3
« Reply #22 on: 24-06-2022, 07:58:22 »
A na GoGu je novo izdanje doživeo Prince of Qin, stari RPG o intrigama u srednjovekovnoj Kini, koga su svojevremeno poredili sa Baldurs Gateom. Pre svega po načinu izvođenja, ne po kvalitetu, mada se sećam da je u SK dobio jaku ocenu.

https://www.gog.com/en/game/prince_of_qin

Inače, avaj, prve reakcije igrača na osveženi Blade Runner su burne... ali ne u pozitivnom svetlu.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #23 on: 24-06-2022, 08:00:49 »
Hahah, dobro, možda su to neki ludaci.

Meni je GoG jutros nudio i neki popust na Prince of Qin, jer sam pretplaćen na njihov Njuzleter, pa eto... ko želi da ga kupi a da da manje para - to je način!

neomedjeni

• 3
« Reply #24 on: 24-06-2022, 08:04:37 »
Ne u smislu da je igra loša, svi je hvale, ali preporučuju novim igračima da se drže stare verzije. Izgleda da su tehnička unapređenja aljkavo urađena.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #25 on: 24-06-2022, 08:05:07 »
OK; možda i nisu ludaci. Gledam šta pišu ljudi na samom GoG-u i svakako mi deluje da ovo nije baš posao odrađen po Nightdiveovim inače sumanuto visokim standardima. Čojs kvout:

What the...? How is this even possible? Look at the font! Look at the menus! Look at those blurry backgrounds! Look at the...I mean, oh my God! I can't believe this is a final product. You even removed all the beautiful animations of the KIA panel buttons! Nice job! And thanx to the 60fps cinematics, I threw up on my fancy Wacom board, thanx Nightdive!

Ili
Blurry cutscenes, blurry backgrounds, weirdly mixed sound, the so-called "widescreen" is basically the same aspect ratio as the original with pretty cyberpunk patterns down the sides.  For some reason, my McCoy wouldn't move around the screen where I clicked.  Presumably a bug, but who knows?  It may be an "improved design choice."  What an utter disaster.  The original is one of the greatest games ever, mostly thanks to the excellent atmosphere.  This completely strips the atmosphere away, making it half the game the original was.  Utter garbage.

Sreća te imam original.

neomedjeni

• 3
« Reply #26 on: 24-06-2022, 08:06:14 »
Sreća te imam original.

:cry: :cry: :cry:

Čekao sam veći popust od dvajes odsto.

Ali bi trebalo da je i orginalna verzija uključena u novu.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #27 on: 24-06-2022, 08:08:37 »
Jeste:
Blade Runner - Enhanced Edition includes the original version of Blade Runner (The original version will be automatically added to your account.)
 All owners of the original version of Blade Runner get –50% on the Enhanced Edition.

Calavera

• 3
« Reply #28 on: 24-06-2022, 14:39:31 »
developer scummvm verzije blade runnera (gospodin pedersen™) nije srećan što ta verzija više ne može da se kupi na gogu, već je samo dodatak ovom novom rimasteru:

https://twitter.com/madmoose_dk/status/1540097732504944645

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #29 on: 24-06-2022, 14:46:48 »
Uf...
Baš me zaboli da ljud ovako pričaju o Nightdiveu, ali... deluje kao da su ovde stvarno skruovali puča. Ne znam kako im se to desilo, sve njihove igre imam i sve su fantastiči rimasteri. Tipa, Doom 64 je  od opskurnog, zanimljivog ali problematičnog naslova apgrejdovana u jedan od najboljih Doomova ikad. Neprijatno mi zbog njih sada.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #30 on: 16-07-2022, 12:26:58 »
Pretpostavljam da nije bilo neke sumnje u to da ću ja kupiti Hands of Necromancy i da će mi se dopasti?

Calavera

• 3
« Reply #31 on: 18-07-2022, 19:08:30 »
za hands of necromancy ne znam jer si me upravo upoznao s njom, no za stray je svakako bilo pitanje hoće li nešto valjati i odgovor je da hoće:

https://www.metacritic.com/game/playstation-5/stray

lepo je videti da i high-concept igre s visokim budžetom imaju prođu na tržištu, pogotovo ako je glavni lik mačka  :lol: 

sutra takođe izlazi i as dusk falls, nešto slabije ocene (79 prosek, mada je najmerodavnija ova devetka na ignu) no svejedno sam zaintrigiran:

https://www.metacritic.com/game/pc/as-dusk-falls

izgleda da se dosta ljudi žali na "statički" vizuelni stil, očito nisu upoznati s the last expressom...

Calavera

• 3
« Reply #32 on: 16-08-2022, 16:26:59 »
izašao rollerball rollerdrome, ocene sasvim solidne:

https://opencritic.com/game/13550/rollerdrome

mislim da smo spominjali već, radili su ljudi koji su ove godine već izbacili izvrsni olli olli world, izgleda da su sad na 2/2 iz igre™.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #33 on: 16-08-2022, 18:33:40 »
Roll7 su mnogo dobar studio i baš im želim da budu uspešni.

Calavera

• 3
« Reply #34 on: 18-08-2022, 17:15:46 »
soul hackersi 2 podobijali prosečne ocene, izgleda da to ipak preskačemo. šteta, no ovo je ipak radio tim iza tokyo mirage sessions, pa se donekle i očekivalo...

https://opencritic.com/game/13556/soul-hackers-2

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #35 on: 19-08-2022, 04:59:04 »
Hmmmm.... Ja sam ipak neka vrsta Atlus-apologete tako da, never say never.

U drugim vestima, da li je iko zaigrao Cult of the Lmb? Mnogo ga hvale a ja se štrecam zbog roguelike dizajna pa ne znam da li da uđem i u tu avanturu...

Calavera

• 3
« Reply #36 on: 19-08-2022, 12:06:19 »
meni je delovao pomalo dosadno na strimovima a i uopšte nisam ljubitelj survival gejmpleja, ali da, previše da pominju da se ne proba, a i ne traje dugo. samo čekam da srede bagove, čuo sam da je mnogo ljudi imalo problema sa softlockovima i sličnim problemima.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #37 on: 19-08-2022, 13:18:12 »
Aha, korisno je to znati, neću ni ja  da se zalećem mnogo onda. Ionako igram Stray sad, ko neka starija žena, i uživam.  :lol:

Calavera

• 3
« Reply #38 on: 19-08-2022, 13:44:41 »
onda ti preporučujem da preskočiš moj nadahnuti text o strayi™ za koji dan, ja se baš i nisam nauživao  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #39 on: 19-08-2022, 13:45:46 »
Do tada ću ga valjda završiti!!!!!

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #40 on: 19-08-2022, 15:20:20 »
Ionako igram Stray sad, ko neka starija žena, i uživam.  :lol:

Taman je danas izašla bonus epizoda prve sezone Sendmena koja uključuje 15-to minutni segment o snu hiljadu mačaka, sa sijamskom mačkom lutalicom, pa ćeš moći da uživaš još više!  :|
"Koga briga šta govore, ako nemaju muda da kažu u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli iluzije, koje zadovoljstvo bi im ostalo?" - Volter

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #41 on: 19-08-2022, 20:55:42 »
Gledanje Sendmena sam delegirao svojoj ženi i ona je uspešno završila sezonu. Pa nemam ja BESKONAČNO slobodnog vremena.

(Mada, naravno... Sad sam igrao F.E.A.R. na Playstation petici strimujući PS3 verziju sa Sonyjevog servera. Zašto? ZATO ŠTO IMAM BESKONAČNO SLOBODNOG VREMENA)

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #42 on: 19-08-2022, 21:00:31 »
I zato što je F.E.A.R. bezvremenski hit.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #43 on: 19-08-2022, 21:05:10 »
Ti misliš da ja nisam unapred anticipirao ovakav tvoj odgovor kad sam naglasio da stray segment Sendmena traje cirka petneast minuta?  :lol: xyxy

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #44 on: 20-08-2022, 04:53:12 »
Ustvari, šalim se ja. Bitno je da tvoja žena gleda. To znači da će i vaše mačke gledati. Zajedno sa hiljadama drugih mačaka.  :|

Calavera

• 3
« Reply #45 on: 30-08-2022, 14:36:36 »
novi sam barlow dobio VRLO jake ocene, izgleda da mu ipak opraštam telling lies  :lol:

https://opencritic.com/game/13590/immortality

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #46 on: 30-08-2022, 18:36:57 »
Kako neko reče u komentarima na Kotakuu "Ali njegove igre su samo mašine za pretraživanje!!!!!!!"

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #47 on: 30-08-2022, 22:35:02 »
Telling Lies je bio okej! Ali posle Her Story svakako je bilo opravdano očekivati više. Nadam se da smo to sad i dobili!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #48 on: 31-08-2022, 10:08:01 »
Prikazi Immortality koje sam do sada pročitao su očekivano podeljeni. Neki otvoreno kažu da ih ovo ne radi (više). Čak i Kris Taspel na Jurogejmeru, koji je igru pohvalio i dao joj "recommended" ocenu, ima ovakav paragraf u svom tekstu:

But that question - am I doing this right?! - pervades throughout, and the uncertainty became, at least for me, part of the fun. My suspicion with Immortality is that there is a right way, and that I did not get it right. At one point I unlocked an achievement for "what happened to Marissa Marcel". A little later I reached the end credits. I could not tell you what happened to her, why it happened, what it means, what Immortality really wanted from me all along. I've wrestled with it and compared notes, doubted methods, gone through favourites and more.

Calavera

• 3
« Reply #49 on: 31-08-2022, 11:51:57 »
da, ovo ne deluje kao recommended kritika, možda je chris smetnuo s uma da bedževi nisu neophodni na eurogameru  :lol:  ni alice bell nije oduševljena, mada je njena perspektiva dosta drugačija:

https://www.rockpapershotgun.com/immortality-review

sad sam već mišljenja da mi se ovo neće svideti, ali svakako će se probati zbog ocena. doduše, telling lies i dan-danas ima 84 na metacriticu...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #50 on: 08-09-2022, 07:42:34 »
Podsećanje da je izašao Gloomwood. Doduše u Early Accessu, ali kako je ovo igra New Blood Interactivea, možete biti sigurni da je VEOMA vredna novca i vremena. David Szymanski je ovde bio ko-developer, dok je glavni developer New Blood kolega Dillon Rogers i ovo jeste igra iz prvog lica - na kraju krajeva, to je ono što New Blood prave - ali je više Thief nefo Quake, dakle, šunjalica, imerzivan simulacija, sa kvaziviktorijanskim okruženjem. Ja sam već kupio a evo Donlanovog oduševljenog napisa:

https://www.eurogamer.net/gloomwood-is-stealthy-victoriana-incarnate-and-its-already-super-good

Calavera

• 3
« Reply #51 on: 12-09-2022, 17:25:21 »
mehmete, ovo tvoje izgleda dobro ispalo:

https://opencritic.com/game/13657/metal-hellsinger

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #52 on: 13-09-2022, 05:25:40 »
Fino. Doći će na red!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #53 on: 20-09-2022, 09:29:06 »

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld

Calavera

• 3
« Reply #55 on: 20-09-2022, 12:04:45 »
fino izgleda, šteta što može samo na w10. mislim, može i na switchu, ali kako ću tamo pointovati i kliktati™?

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #56 on: 20-09-2022, 14:11:47 »
Igraće se na win, dok ne izađe za PS5  :|

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #57 on: 21-09-2022, 07:53:04 »
Pređoh sinoć Return to Monkey Island. Što, uz novi hint sistem u igri, koji vam neće ostaviti prostor da se zaglavite u igri ni 5 minuta, ako ste radoznali, to i nije neki achievement.

Neviđena doza nostalgije i reminiscencija. Prosto ti je žao što ovo nisi odigrao pre 30 godina već tek sada.

A zapravo i jesi. Čak je i zadnja fora, sama tajna majmunskog ostrva, nešto što smo već na sličan način videli još u prvoj igri. Dakle, ne očekujte velika iznenađenja i odgovore, pošto ih nikada neće biti, kao ni kod Dejvida Linča, samo nove uživancije u starom dobrom Monkey Islandu! :|

Calavera

• 3
« Reply #58 on: 14-10-2022, 14:02:36 »
naše gore list, scorn, je podobijao decidno kilave ocene, no čak i nezadovoljni kritičari ističu da se radi o 1 unikatnom iskustvu. meni dovoljno!

https://opencritic.com/game/13773/scorn

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #59 on: 14-10-2022, 14:37:04 »
Nisu baš tako loše. Mislim, neću ja to skoro zaigrati, ali sedam na IGN-u, 4/5 na VG247 i 80 na PC gameru nije loše!!!!!!!!!!

Calavera

• 3
« Reply #60 on: 14-10-2022, 14:50:50 »
i 4 na gamespotu. mrze srbe!!!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #61 on: 14-10-2022, 15:22:44 »
Pa, Tamur je Pakistanac, oni su nam tradicionalni neprijatelji!

Calavera

• 3
« Reply #62 on: 14-10-2022, 23:57:58 »
sad vidim i da je juče izašao the case of the golden idol, na rpsu su ga pravo nahvalili:

https://www.rockpapershotgun.com/the-case-of-the-golden-idol-review

lucas pope se takođe pohvalio odrazio™ o njemu na tviteru, kaže da će se svideti svima koji vole obradina. prodato!!!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #63 on: 29-10-2022, 12:26:37 »
Hellenu Taylor smo nepovratno izgubili - nažalost po više osnova - ali Kraljica je ipak našla svoj put do kuće:

Utisci čim malo poigram.

Calavera

• 3
« Reply #64 on: 29-10-2022, 13:33:56 »
za sad se uglavnom priča da je ovo najbolja bayo do sad, te sam i ja umereno uzbuđen. dobro je videti neke lepe vesti posle tog cirkusa s helenom...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #65 on: 30-10-2022, 10:39:45 »
Za sada mogu da kažem da sam zapanjen da OVO može da se napravi na Sviču. Mislim, prosto da ne veruješ šta ta konzola može da izvede pet godina kasnije.

https://www.youtube.com/watch?v=pr-Ncr8A_BM

OK, naravno, rezolucija snimka je 720p jer Svič ne snima u višoj, ali ovo je čudesno. Gejmplej za sada, a malo ga ima, ali na liniji prethodnih igara uz dodatak te demon slave mehanike koja deluje dobro.

Calavera

• 3
« Reply #66 on: 03-11-2022, 19:23:46 »

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #67 on: 03-11-2022, 19:53:28 »
Ovo su razvratno visoke ocene za igru koja ih verovatno ne zaslužuje, ali naravno igraće se.

Calavera

• 3
« Reply #68 on: 03-11-2022, 20:21:13 »
dobro, druga najveća igra ove godine + playstation ekskluziva, ali čak i kad se to odbije od ukupnog skora dobija se respektabilna cifra. uostalom, i prethodnik mu je imao isti ovaj prosek od 94, to je taj rad.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #69 on: 09-11-2022, 09:31:43 »

Calavera

• 3
« Reply #70 on: 09-11-2022, 13:33:31 »
zanimljivo ovo izgleda, ali malo blesavo zvuči kad kažu da je nešto evolucija spirea kad je to već praktično savršena igra i svako ubacivanje novih elemenata će je verovatno samo otromboljiti™. evo ova oresa recimo jako lepo izgleda, ali javlja mi se da će sve te seksi animacije početi da smaraju nakon par prelazaka...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #71 on: 09-11-2022, 13:37:30 »
Da, ja sam pomislio slično - Berti ističe da ova igra "ima grafiku" za razliku od STS koji je, kao "ružan" a meni je to em besmislica - Slay the Spire je dopadljivo vizuelno dizajniran - em za ovaj tip igre poslednje što želiš da imaš su kompleksne, dugačke animacije. No, svakako zanimljivo izgleda.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld

Calavera

• 3
« Reply #73 on: 10-11-2022, 15:51:32 »

Potpisujem:

God of War: Ragnarok Is Bigger, Better and Less Memorable Than Its Predecessor

Ragnarok is a tremendous sequel. It improves on every aspect of 2018's God of War -- but lacks some of that game's originality and mystique.

dobro, to ipak važi za većinu nastavaka, naročito kad je reč o aaa naslovima. dokle si ti stigao i na kojoj težini igraš?

inače, tactics ogre: reborn dobio vrlodobre ocene, no oli welsh na polygonu je dosta uzdržaniji, a sklon sam mu verovati jer pominje into the breach i invisible, inc. kao primere kako taktičke igre treba da izgledaju:

https://www.polygon.com/reviews/23450057/tactics-ogre-reborn-review-remake-release-date-switch-steam

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #74 on: 10-11-2022, 16:18:34 »

Potpisujem:

God of War: Ragnarok Is Bigger, Better and Less Memorable Than Its Predecessor

Ragnarok is a tremendous sequel. It improves on every aspect of 2018's God of War -- but lacks some of that game's originality and mystique.

dobro, to ipak važi za većinu nastavaka, naročito kad je reč o aaa naslovima. dokle si ti stigao i na kojoj težini igraš?

Igram, naravno, na GIVE ME STORY. Nedavno sam odigrao i God of War 2018 ponovo na give me story, sa 100% prelaskom svega, uključiv i kraljcu valkira, i pokajao se što i pri originalnom igranju nisam išao give me story, pa na kraju kraljicu nisam ni prešao, pošto mi se nije dalo da spuštam težinu samo za nju. Posle toga sam krenuo New Game+, koji sam doterao skoro do kraja na GIVE ME GRACE.

God of War Ragnarok sam upravo zavšio Alfheim. Generalno me nervira što svi ti regioni iz orginalne igre, Niflheim, Midgard deluju kao sirotinjska verzija istih regiona iz originalne igre. Ok, razumem da su se neke stvari morale ponoviti, ali ne, naprimer, da se ceo Temple of Light morao uraditi ponovo, sa gotovo imbecilnim komentarima likova "Hej, čini mi se da su ovaj deo nadgradili" ili "Ovo više nije onako kako se sećam, jer..." što mi je dodatno pokvarilo utisak igranja. Jednostavno, oskrnavili su, a nove stvari nisu na nivou originala, i to je problem koji ja imam sa ovom igrom, iako jeste dorađena i proširena i znatno uvećana novim sadržajima/realmovima.

Calavera

• 3
« Reply #75 on: 10-11-2022, 17:03:33 »
moram priznati da nisam očekivao da ćeš krenuti na najlakšoj težini, mislio sam da te je elden ring osokolio da probaš nešto teže  8)  doduše, i ja sam onomad u prvom god of waru smanjio težinu posle deset minuta, kad sam video da i onog prvog zombija na kojeg naletiš treba lupiti deset puta da bi pao...

a ti komentari su baš onaj klasičan igrački skeč koji se javlja u nastavcima igara, meni to uglavnom ispadne duhovito :lol:

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #76 on: 10-11-2022, 17:42:28 »
Bože svašta. Ja sam kompletista, uvek biram najlakšu težinu na kojoj procenim da mogu da pređem 100% svega, a to je u ovom slučaju baš najlakša težina. Nikakav Elden Ring tu šemu ne može da pokvari. :lol: 8-)

Calavera

• 3
« Reply #77 on: 15-11-2022, 16:51:27 »
u drugim vestima, pet project josha sawyera ispao valjan:

https://opencritic.com/game/13960/pentiment

u trci ko će najviše da pohvali, ign izlazi ko pobednik s čistom desetkom:

https://www.ign.com/articles/pentiment-review

sad je, naravno, pitanje koliko je ovako burna podrška rezultat same reputacije koju sawyer (s pravom) uživa u industriji  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #78 on: 15-11-2022, 18:35:59 »
Da, svuda su ga nahvalili i ja osećam dužnost da to poigram. Murder Mystery? Avantura? RPG? Sve zajedno? Zvuči sjajno.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #79 on: 23-11-2022, 22:51:11 »
Pao je i God of War Ragnarok, tj. pređoh igru sa 100% achivementa. Dva zadnja opciona bossa (kraljica i kralj) su smešno laka u odnosu na kraljicu iz God of War 2018.

Novi realmovi su ok, prvenstveno Vanaheim i Svartalfheim koji imaju najviše igrivih delova, dok Asgard više vrvi animacijama i dijalozima, nego akcionim sekvencama.

Priča je sasvim solidna i dobro zaokružuje prethodni nastavak, kao i originalni grčki ciklus.

Kratos je konačno dobio svoj zasluženi redemption arch.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #80 on: 25-11-2022, 08:57:08 »

Calavera

• 3
« Reply #81 on: 30-11-2022, 17:36:09 »
midnight suns dobio relativno topao prijem:

https://opencritic.com/game/13373/marvels-midnight-suns

vidim da se ljudi uglavnom slažu da je borba kul, ali ima dosta zamerki na ove delove između misija gde se ekipa druži i banteruje™...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #82 on: 30-11-2022, 18:05:29 »
FILISTINCI!!!!!!!

Calavera

• 3
« Reply #83 on: 30-11-2022, 18:20:20 »
pre iskustva s three houses bih se složio s tobom da su to neki čobani budale, sad već ne znam  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #84 on: 03-12-2022, 08:17:11 »
Sudeći po rivjuima, Callisto Protocol nije igra koju baš odmah vredi kupiti, po punoj ceni. Mislim, ima i kritika na ime toga da je ovo ipak gluplji Dead Space klon u pogledu priče i mehanike, ali pre svega imam na umu to da ni na PC-ju ni na PS5 (koja ima day one zakrpu od 19 GB) igra, reklo bi se, ne radi još kako treba. Ja ću ovo možda jednom igrati kad uleti u neki pretplatnički program.

Al zato Midnight Suns ima da opletem čim dovršim Bajonetu, samo da vidim da li je na PS5 dovoljno igriva pošto su svi rivjui pisani za PC verziju i to mora da bude sumnjivo, pogotovo sećajući se kako je XCOM2 radio na Playstationu (jedva. jedva je radio).

Calavera

• 3
« Reply #85 on: 23-12-2022, 23:01:11 »
srećan sports story svima koji slave:

https://www.nintendolife.com/news/2022/12/surprise-sports-story-finally-swings-onto-switch-today

o nekim recenzijama nema potrebe trošiti reči, izgleda da bukvalno niko na svetu nije znao da će ovo izaći danas sem developera i nintenda  :lol:  no, sačekajmo...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #86 on: 12-01-2023, 22:14:56 »
Danas je izašao Vengeful Guardian Moonrider, nova Joymasherova igra i ja sam je samo malo provozao i naravno da je sjajno. Iako po izgledu deluje kao tribjut Shinobiju ili Ninja Gaiden, zapravo je mnogo više nalik na Mega Mana. Pa vi sad vidite. Meni je to trenutno igra godine  :lol:

https://youtu.be/quvONGLgwdM

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #87 on: 20-01-2023, 06:05:03 »

Calavera

• 3
« Reply #88 on: 27-01-2023, 17:26:49 »
Hi-Fi Rush, the surprise Xbox exclusive game, is pure delight

stvarno deluje seksi, jet set radio + metal hellsinger. xbox stay winning  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #89 on: 27-01-2023, 18:01:01 »
Da, izgleda sjajno. Šinđi Mikami, braćo i sestre.

Naravno, ima i na Steamu.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #90 on: 05-02-2023, 10:38:32 »
OK, malo varkam ali pošto sam tek počeo da igram Hi-Fi Rush (juče ga kupio jer je vikend vreme za loše, jelte, odluke) nije još za "šta igramo" topik, a ovde smo je već pominjali i onda evo jednog videa od dobrih dvadeset minuta gde se vidi početnik (ja) kako igra ovo. Mislim, igra je EKSTREMNO laka na ovom prvom stejdžu (igram na normal) pa preporučujem osobama sa prosečnim kvalitetima glede osećaja za ritam i koordinaciju pokreta da igraju na nekom težem nivou.

https://www.youtube.com/watch?v=_nvfzGO2yqg

Za sada je vrlo slatko, naravno, grafika je izvanredno pogođena (jedino što igra forsira Dajrekt Eks 12 i nije htela da se pokrene na mom Windowsu 7 pa sam morao da joj kažem da se to isključi pri lansiranju i sad radi perfektno) a i performanse igre su vrlo dobre na mojoj vremešnoj mašini. Mislim, video je u 30 FPS ali to je zbog Frapsa, inače igra solidno drži 60 FPS. Muzika je za sada simpatična a svet toliko vibrantan da mi je milina da igram. Videćemo kako će kasniji izazovi da oblikuju iskustvo igranja, za sada je, rekoh, toliko lako da je na granici banalnosti.

Calavera

• 3
« Reply #91 on: 05-02-2023, 13:48:56 »

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #92 on: 23-02-2023, 10:16:06 »
Donlanov prikaz nove Minterove igre je pjur medžik:

Akka Arrh review - Llamasoft returns with intrigue and delight

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #93 on: 03-03-2023, 05:49:37 »
Hmmm, izgleda da ćemo morati da napravimo vremena u kalendaru i za ovo:

Wo Long: Fallen Dynasty: The Kotaku Review

Calavera

• 3
« Reply #94 on: 03-03-2023, 13:40:36 »
ne znam baš... u ovoj recenziji se to ne spominje, ali izgleda da i ovde svaki pali neprijatelj ostavlja za sobom dve kile loota gde svaki mač daje +3.6% za vatrene magije ili +6.1% na staminu ili tako već nešto nadasve dosadno. mislim, kapiram da na sve načine pokušavaju da se distanciraju od soulsa, ali meni je taj loot sistem neviđeno naporan.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #95 on: 03-03-2023, 13:50:11 »
Ima takve stvari i Nioh ali meni to nije preterano smetalo... Doduše, nisam ni jedan Nioh odigrao do kraj aali isključivo zbog pomanjkanja vremena. Ovo me prilično loži, pa ga za sada apsolutno držim na radaru.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #96 on: 07-03-2023, 11:58:17 »
Kris Taspel sjajno piše a njegov prikaz Atomic Heart je i vrlo solidan pregled kontroverzi (i "kontroverzi") vezanh za ovu igru:

https://www.eurogamer.net/atomic-heart-review-confusion-and-fear-reflects-the-growing-concerns-of-an-industry

E, sad, naravno, kada se HBO serija Černobilj uzima kao etalon nijansirane kritike Sovjetsog saveza, ja se tu malo zagrcnem, al dobro...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #97 on: 15-03-2023, 11:35:08 »

Calavera

• 3
« Reply #98 on: 21-03-2023, 04:25:07 »
resident evil 4 rimejk predvidljivo dočekan ovacijama:

https://opencritic.com/game/14200/resident-evil-4-2023-remake-

rich stanton na pcgameru među retkima koji nije skroz zadovoljan. zanimljivo štivo, nisam hteo da verujem da su izbacili neke sekcije iz originala, ali eto...

https://www.pcgamer.com/resident-evil-4-remake-review

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #99 on: 22-03-2023, 10:06:09 »
Za ovu igru Tchia nisam uopšte čuo dok nisu počeli d aje hvale ko ludi ove nedelje (Donlanov rivju) a pošto bi trebalo da je imam uz PS+ pretplatu, rado ću je probati.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #100 on: 05-04-2023, 10:35:20 »
Ovo zapravo još nije izašlo - tek će za tjedan dana - ali drug Calavera nek proveri valja li pa nek dojavi:

Wildfrost manages to find some card-battling magic all of its own

Calavera

• 3
« Reply #101 on: 05-04-2023, 13:14:03 »
da, i meni je zapalo za oko. videćemo!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #102 on: 11-05-2023, 19:28:45 »
Sutra izlazi nova Zelda.

Boginja se oglasila tom prigodom:

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom review – pure magic

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #103 on: 11-05-2023, 20:46:22 »
Ne znam šta je ovo kog vraga, ali cenim da mu je ovde negde mesto

Tenacious D - Video Games

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #104 on: 12-05-2023, 05:14:06 »
Vratoćemo se tome jednom kad prođe hajp oko Zelde  :lol:

Za sada, evo, pošto je Kotaku na Nintendovoj šitlisti pa nema svoj prikaz, sakupili su sažetke prikaza velikih publikacija i, ispada da je nova Zelda, jelte, još bolja od prethodne a koja je jedna od najboljih akcionih avantura svih vremena:

https://kotaku.com/zelda-tears-of-the-kingdom-review-roundup-metacritic-1850427714

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #105 on: 13-05-2023, 08:10:17 »
Zanimljiv ugao gledanja na Zeldu:

Zelda je najbolja video-igra koju nikada neću igrati

"The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom", najiščekivanija igra godine, predstavlja nadogradnju slobode i revolucije. Sve što je valjalo u "Breath of the Wild" tu je, samo je još impozantnije i lepše

U čemu je fenomen Legend of Zelda i zašto je nikada neću igrati?

Ovo će pre svega biti tekst o mučnini u putu, bolesti kretanja, kinetozi, “stani mi brzo da se ispovraćam”, kako god da je nazovete.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #106 on: 18-05-2023, 21:23:37 »
Ako nemate šta da radite noćas, ova minikolekcija shmup bossova je upravo izašla, igra se u brauzeru i besplatna je. I vrlo slatka:

https://nizakashii.itch.io/rmgd

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #107 on: 30-05-2023, 08:18:21 »
Rimejk System Shocka dobija dosta povoljne reakcije mada, treba imati na umu da prikazivači ističu i da vernost originalnom predlošku znači izvesne neudobnosti koje su kasnije imerzivne simulacije ispeglale:

https://www.eurogamer.net/system-shock-review-shodan-steals-the-show-in-this-faithful-remake

https://www.pcgamer.com/system-shock-remake-review/

https://www.destructoid.com/reviews/review-system-shock-2023-retro-remake/

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #108 on: 30-05-2023, 08:59:41 »
Valjda će rimejkovati i drugi deo. :(

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #109 on: 30-05-2023, 14:47:13 »
Za sada se zna da isti ovaj developer, Nightdive, priprema remaster, tj. Enhanced Edition. Detalji od pre desetak dana:

https://www.engadget.com/heres-a-first-look-at-system-shock-2-enhanced-edition-163311981.html

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #110 on: 30-05-2023, 15:10:27 »
Aaaaa kakva vest.  xremyb xremyb xremyb SS2 je možda igra koju sam najviše puta završio u životu. Taman da se izgustira prvi deo do izlaska drugog.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #111 on: 30-06-2023, 07:50:10 »
Ovo je upravo izašlo i Eurogamer mu je dao... pa recimo pozitivan ali ne izrazito sjajan prikaz:

Master Detective Archives: RAIN CODE

Calavera

• 3
« Reply #112 on: 30-06-2023, 12:21:32 »
nećemo se lagati, meni je i ovo dovoljno da ga overim  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #113 on: 30-06-2023, 12:44:37 »
To se podrazumeva!
A lepo vas je videti ponovo među živima, druže Calavera!

Calavera

• 3
« Reply #114 on: 30-06-2023, 14:34:50 »
blagodarim, nisam znao da je baš TOLIKO prošlo od mog zadnjeg javljanja  :D

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #115 on: 30-06-2023, 15:21:43 »
Eh, dva meseca na internetu je ko pet godina u stvarnom životu...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #116 on: 04-07-2023, 07:50:31 »
Da ukažemo da je izašao remasterovani Ghost Trick: Phantom Detective i da je sad dostupan na svim platformama (radije nego zarobljen na DS-u kao original). Igru je radio Ace Attorney tim i predstavlja izuzetno zanimljiv i zabavan detektivsko-duhovski avanturistički puzzler. Ja ću sa zadovoljstvom dabl dipovati a evo Jurogejmerovog prikaza:

https://www.eurogamer.net/ghost-trick-phantom-detective-a-fine-remaster-for-this-adventure-classic

Calavera

• 3
« Reply #117 on: 04-07-2023, 12:01:07 »
ghost trick je zakon, sećam se da sam ga onomad sa zadovoljstvom odigrao čak i na 1 emulatoru, malo je igara koje i tim uslovima mogu da zablistaju

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #118 on: 04-07-2023, 17:08:22 »
Jeste, duhovit, maštovit i, za svoju klasu, vrlo lepo produciran. Animacije su prelepe.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #119 on: 10-08-2023, 08:50:49 »
Hmmm, Stray Gods od Jurogejmera nije dobio najsjajniji prikaz...

https://www.eurogamer.net/stray-gods-a-roleplaying-musical-review-greek-melodrama-fails-to-reach-lofty-expectations

Da podsetimo, ovo je "mjuzikl" u formi "RPG-a" mad aje više vizuelna novela sa pevanjem, a koju je pisao David Gaider (čije pisanje u BioWareovim igrama, priznajem, nisam voleo) a muziku je pisao Austin Wintory (Journey i tako to). Zaplet deluje kao prilični inspirisan stripom The Wicked + The Divine koji samja veoma voleo, ali videćemo kada i da li ću igrati ovu igru jer me je ovaj prikaz malko ogladio...

Calavera

• 3
« Reply #120 on: 10-08-2023, 14:15:01 »
da, ne zvuči dobro. što reče neko u komentarima na rpsov osvrt, ovo deluje kao the wicked + the divine with the edges sanded off. verovatno bi pomoglo da su zaplet postavili u neko zanimljivije okruženje, grčka mitologija je otprilike naizlizaniji mogući setting u igrama ovih dana. o nekim rpg elementima izgleda nema niti govora, ako je ovo rpg onda isto možemo reći i za, recimo, telltaleov walking dead...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #121 on: 11-08-2023, 05:04:44 »
Da odmah promenim temu i vratIm se na ono što svi znamo da me najviše zanima: QUAKE!

Dakle,ono čemu smo se nadali se desilo, Quakeco koji je počeo prenekolik osati je počeo objavom da je Quake II remaster AVAILABLE NOW. I to na svim platformama za sitne pare, dset evra Naravno, mi koji već imamo Quake II u svojim bibliotekama na Steamu smo remaster dobili na poklon i upravo ga instaliram. Ja... BAŠ sam srećan. Četvrt veka kasnije ta igra nije BAŠ TAKAV majlstoun kao prvi Quake ali jeste jedna od meni najdražih igara i mada sam dosta mislio zadnjih dana da joj možda i ne treba remaster jer čak i vanila verzija, bez modova, izgleda i radi sjajno i na današnjim mašinama, zaprao jedva čekam da probam rimaster (još 10% da se instalira! a počeoa sam dainstaliram kada sam počeo da pišem ovaj post!!!). Naravno, to što paket sadrži i N64 verziju sa ekspanzijama, PLUS novu kampanJu koju su (opet) pravili machineGames je NEPROCENJIVO za mene. Detalji:

https://kotaku.com/quake-2-remaster-steam-switch-quakecon-64-release-date-1850727131

Calavera

• 3
« Reply #122 on: 21-08-2023, 15:30:23 »
baš brutalna nedelja u pogledu novih naslova, istog dana izašli novi mimimi (shaoow gambit) i novi alexis kennedy (book of hours), dan ranije izvesna vizuelna novela po imenu cosmic wheel sisterhood koji je isto pokupila solidne ocene, dan kasnije se ukazao jet set radio 3 bomb rush cyberfunk, a za par dana eto ih i blasphemous 2 za koji već znamo da valja, armored core 6 i sea of stars, a sve to naravno priklješteno između bg3 i starfielda... ne žalim se, samo konstantujem™  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #123 on: 21-08-2023, 16:45:50 »
Da, najebali smo ove godine. A malo docnije nama sa Plejstejšnima stiže i novi Spajdermen, pa Jakuza...

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #124 on: 23-08-2023, 07:49:40 »

:D :D :D

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #125 on: 24-08-2023, 05:17:51 »
Armored Core VI dobija vrlo solidne ocene:

https://www.metacritic.com/game/playstation-5/armored-core-vi-fires-of-rubicon/critic-reviews

Naravno, neće ovo biti fenomen  na nivou Elden Ringa, ali verovatno će biti najuspešniji Aromored Core naslov ikada. za one koji se interesuju jer ih je FromSoft osvoio Elden Ringom ali se brinu da li ima smisla uključiti se u serijal igrom koja nosi broj šest (iako ih ima još više od šest), da ukažemo da AC igre generalno imaju sasvim samostalne narative i da nije potrebno poznavanje "lorea" da biste ovo igrali.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #126 on: 29-08-2023, 10:02:00 »
Danas izlazi Sea of Stars, retro-inspirisani RPG utemljen na najboljim modelima konzolnih RPG-ova iz šesnaestobitne ere (prevashodno Chrono Trigger itd.). Igru su pravili Sabotage Studios čiji je The Messenger pre pet godina bio jedna od najboljih platformskih igara sezone i veoma sam željan da i ovo zaigram pogotovo posle vrlo tople preporuke od strane Jurogejmerovog prikazivača:

https://www.eurogamer.net/sea-of-stars-review

Inače igra je day one na gamepassu ali i na Sonyjevoj verziji istog, pa, dakle, ne moram ni da je platim da je igram. Samo da stignem do nje pre nego što je, jelte, sklone odatle.  :lol: :lol: :lol: Ali šošto Switch verzija još ne postoji, verujem da ću je jednom u budućnosti kupiti za Switch ili neki njegov naslednik...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #127 on: 31-08-2023, 18:15:39 »
Juorgejmer oštro i na prvu dao igri Banished Vault pet zvezdica:

https://www.eurogamer.net/the-banished-vault-review

Micro-developer Lunar Division melds scientific rigour and faithful devotion into one, creating an entirely singular game about the depths of space, the limits of your own mind, and the divine beauty of mathematics.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #128 on: 01-09-2023, 04:47:25 »
Sinoć se završio embrago na objavljivanje prikaza Starfield i Kotaku ima neku vrstu sažetka tuđih prikaza:

Early Starfield Reviews Are Generally Positive, From Mild Disappointment To Glowing Praise 

Naravno, imati na umu da Bethesda nije poslala igru na recenziranje brojnim uglednim (uglavnom britanskim) medijima od Eurogamera, preko Edgea i RPS do Guardiana...

Calavera

• 3
« Reply #129 on: 01-09-2023, 16:57:46 »
malo zabrinjava što su najjača imena uglavnom bila i najkritičnija, sedmice od gamespota i igna, 75 od pcgamera, dosta mlak prijem na polygonu...

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #130 on: 01-09-2023, 18:28:52 »
Apropo, Kuzmanović dao 98 Baldur's Gateu 3. :lol:

neomedjeni

• 3
« Reply #131 on: 01-09-2023, 23:04:31 »
U stara dobra vremena, BG bi recenzirao Slobodan Macedonić  :cry:

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #132 on: 02-09-2023, 07:27:51 »
On je dvojci dao 98, i ne bi me čudilo da je Kuzma revizitovao te stare prikaze. :lol:

A kec je izašao u onom groznom periodu kad su ukinuli ocene.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #133 on: 02-09-2023, 20:15:31 »
Kako danas ništa od planinarenja, bacih se na Baldur's Gate 3 i sve je bilo WOW kakva igra do prve-druge borbe.

Il' je igra ima užasne bagove na PS5, ili je do mene i poteznih igara, trećeg nema.

Tešim sa +25% exp za Diablo 4 za ovaj vikend. Izlevelovah Nekromancera na 100ti nivou u prvoj sezoni, pa krenuh i na Druida.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #134 on: 02-09-2023, 21:08:07 »
Hm, pa nećeš da batališ valjda igru za koju si dao 80 evra? ISTRAJ JOŠ MALO!!!!!!

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #135 on: 02-09-2023, 21:16:06 »
Ma i ja sam čuo da je BG3 sranje, da sam na tvom mestu prodao bih ga na forumu Znak Sagite upola cene.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #136 on: 02-09-2023, 21:27:16 »
Pa, evo pokušavam, bez rezultata. Čak sam gledao i kontrole za PC verziju, i čini mi se da ima dosta toga više nego u PS verziji, npr. dugme da uključiš/isključiš turn base mod.

Ono što mi ukazuje da nešto bagovano jeste što u drugoj borbi imam neke opcije koje nisu bile vidljive u prvoj.

Prvu borbu sam bukvalno prešao tako što sam snimio poziciju i ušao ponovo u igru, i proradilo je. Ali, taj trik ne pomaže u drugoj borbi.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #137 on: 02-09-2023, 22:00:41 »
Ok, vratio sam se na prethodni sejv i nisam imao problem.

Uspešno se prizemljih se Nautolidom, brodom mindfrejera.  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #138 on: 03-09-2023, 05:47:54 »
Kotaku ima koristan tekst od strane osobe koja je odigala kampanju na PC-ju a sada igra na PS5. Nažalost, vidim da se ti bagovi se nedostajućim opcijama i tu pominju, doduše on ih je video u dijalogu i nekada je reload to rešavao. Ali nekada nije pa nekako sad mislim da možda sačekam naredni peč pre početka igranja - ionako nisam završio FFXVI...

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #139 on: 03-09-2023, 09:24:16 »
Ah well. Biće da ne treba biti alav i uzimati early access, pošto su tada očigledno igre previše bagovite, plus još ti igranje skuplje naplate.

Anyway, Baldur's Gate 3 je zasada super zabavan. Nisam još uvek uspeo da se oslobodim parazita koji će me pretvoriti u mindfrajera, ali sam došao do veštice u močvari koja je tvrdila da ima lek, što me je koštalo jednog oka (s obzirom da sam zmajoliki reptil, ni ne primećuje se). Naravno, ništa od leka.  :?:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #140 on: 06-09-2023, 11:06:36 »
Donlan opširno i entuzijastično o Bomb Rush Cyberfunk:

https://www.eurogamer.net/bomb-rush-cyberfunk-review

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #141 on: 07-09-2023, 11:28:46 »
Goodbye Volcano High nije sad baš igra koja deluje kao nešto što bih ja prioritetno igrao - u teoriji sam mator za tinejdžerske drame i furry estetiku itd. - ali Jurogejmer joj je dao punih pet zvedzica i autorka je plakala i sad sam prilično zainteresovan:

https://www.eurogamer.net/goodbye-volcano-high-review