• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

Prilično razočaran NOPE-om. Možda ja ni ne kontam ovog Pila, misim lik predao štafetu za režiju CANDYMAN-a, a NOPE je ubjedljivo gori od CANDYMAN-a. Bar meni ovaj film apsolutno ništa ne govori nego eto dajte jednom crnom reditelju da malo snimi film sa crnim kaubojima koje neka bijela plahta proganja. Nije čak poenta ni da poredim filmove, ja prosto ne kontam da se afroameričkom reditelju nudi da rimejkuje vrlo važan film a on izabere da snimi NOPE.

Ako je neko skonto koja je poenta majmuna u čitavoj priči nek javi...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

Meni je bio gledljiv, iako ima 1000 mana realno.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Krsta Klatić Klaja

Pil može odlično da snimi i kad neko jede supu pola sata, ali počinjem da se pitam čemu to služi. Pogledao sam i US nedavno i malo sam popravio utisak, ali i dalje je to nešto nedovršeno, nešto nedostaje i mislim da Pil ne bi trebalo više sam da piše scenarije. Počne dobro i nikuda ne ode.

On misli da asocijacije koje pravi, pošto su logične u njegovoj glavi, da su jasne i svakom gledaocu, pogotovo ne-američkom. A ta opskurnost može da se tumači kako je on kompleksan, detaljan i pronicljiv, ali meni više govori da Pil više nema šta da kaže i da je ispucao većinu ideja.

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Krsta Klatić Klaja

Petronije

Da da, počinje u Beogradu, čak se i Bjelac pojavljuje na početku.

tomat

Po kocku se išlo u Maroko, a sad u Srbiju :lol:
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

početak ništa ne obećava

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

vala baš... ja nisam ni neki ljubitelj originala a ovo je još gore

čisto radi zezanja, Hrvat kupio kutiju od Srbina i zaebo se, taj dio je zanimljiv

Truba

Razlog vise za izbjegavanje filma
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

tomat

Quote from: Labudan on 08-10-2022, 12:03:43
Hellraiser procurio

Poslabo meni ovo, više sam gledao u telefon nego u ekran. Vidim da Gul hvali nove cenobite, meni su nekako sitni. I šta je onaj baletski hod?

Slažem se sa Gulom da je drugi deo najbolji iz serijala.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

koji baletski hod haha

Cenobiti su mi na momente i skroz smotani, mada me to najmanje živciralo. Ovaj film pojma nemam ko može da hvali, ali to već nije moj problem, Gul neka zaseni prostotu.

Novi Hellraiser je kao neki Terminator Salvation, gledaš ga jer je Terminator. A kad ne bi bio Terminator ugasio bi ga na pola.

Petronije

Film je teško sranje što se mene tiče, nisam ga ni završio.

dark horse

Meni je fascinantno da je ovo već 11-ti film iz Hellraiser serijala, s obzirom da su i prva 3-4 već bila teško đubre. Koliko su potonuće ovi naredni, teško mi je i da zamislim.

Jedini simpatičan filmić po Barkeru bio mi je svojevremeno Nightbreed (Noćni soj).
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

tomat

Petronije

Ja sam ugasio negde na pola, kad se film definitvno pretvori u slešer. Odjednom cenobiti kreću da ih kao jure, a jedan se zaglavi u kapiji pa ga ova ubode kockom. Ali svaka čast ko je izdržao do kraja.

Krsta Klatić Klaja

izbriso snimak, ko će sad provjeravat, svakako su se vrlo vrljavo kretali, na momente nespretno, generalno mene nisu fascinirali ni u jednom smislu jer ovakvih "cenobita" ima sad kolko oćeš, na isti kalup. Pinhedica, baš me briga jel transdžender ili ne, izgleda tako da sutra može da igra manekenku, prekosutra šta god poželi.

Tolko je dženerik i dženderik može i kiborga iz Ex Machina da igra, ista đoka samo bez igala na ćelavoj glavi.

svašta ovaj film hoće ali gotovo sve je promašio. Meni npr bilo zanimljivo eto kao ta pogubljena američka omladina, finansijski problemi, prekarna zaposlenost, što je potpuno nebitno većini gledalaca, ali ni to nisu iskoristili ovi kvaziwokeri

bukvalno su, ni manje ni više, dali Levijatan konfiguraciju neoliberalu

Krsta Klatić Klaja

Pogledo sam House of Darkness (2022), kojeg lejbeluju ni manje ni više comedy/ horror/ mystery

valjda jer je misterija kako je ovo komično ili hororično. Ali ne mislim da je loše, naprotiv, samo što je ovo razvučena epizodica nečega a ne znam je li film.

Reditelj LaBute je prije 20 godina snimio Shape of Things, koji se takođe bavio muško-ženskim odnosima, ali iz drugačijeg ugla, i meni je film bio super, maltene jedino što je Mali Buto kršteno snimio. Ovo bih rekao da se nadovezuje na taj ne-horor i da je horor ovdje samo usputno došao.

Ja više ne znam kako da procijenim dokle je došlo sa tim lingvističkim hodom po jajima u Americi, jer se film na to i svodi. Sve što može biti protumačeno tendenciozno biće protumačeno tendenciozno. Sve što može biti izvađeno iz kontektsa biće izvađeno iz konteksta.

Od početka komunikacija između muškaraca i žena u filmu je ciljano izvrtana i svaka scena je, bar meni, potpuno nadrealna jer mi besmisleno da tako razgovaraju ljudi koji su sjeli popiti piće. Nije došo Endru Tet da razgovara sa nekom feministkinjom, jer niti je muški lik Tejt niti je ženski lik feministkinja. Samo ti diskursi ulijeću u razgovor, a sudeći po kraju filma - sami su sebi svrha.

Tako da ono mož se gleda kao neka simulacija nevolja sa rodnim identitetima, ali više kao podkast nego film, kamoli horor film.

Razmišljam kako bi Ken Rasel snimio ovaj isti scenario, mislim 10 puta bolje. Jer ima to potencijala, otvara neka zanimljiva pitanja ali ništa ne zaokruži i završi.

Krsta Klatić Klaja

DASHCAM (2022)

ovo je zabavno. Nema 2 grama mozga i vrludava kamera faund futidža nikad nije bila moja šolja čaja, junakinja je tupača vrhunska, ali ovaj bizaran jackass pristup hororu je interesantan. To što vidite u trejleru to vam je 80 minuta, take it or leave it. Nećete ga se sjećati za par godina, al možda vam bude za jedno veče.

tomat

Quote from: Labudan on 02-09-2022, 21:25:34
Prilično razočaran NOPE-om. Možda ja ni ne kontam ovog Pila, misim lik predao štafetu za režiju CANDYMAN-a, a NOPE je ubjedljivo gori od CANDYMAN-a. Bar meni ovaj film apsolutno ništa ne govori nego eto dajte jednom crnom reditelju da malo snimi film sa crnim kaubojima koje neka bijela plahta proganja. Nije čak poenta ni da poredim filmove, ja prosto ne kontam da se afroameričkom reditelju nudi da rimejkuje vrlo važan film a on izabere da snimi NOPE.

Ako je neko skonto koja je poenta majmuna u čitavoj priči nek javi...

Posle X godina rešio da odgledam film, i uzo gledam NOPE, žali bože utrošenog vremena. Dođe čudovište koje traži hranu i izabere pustahiju da se tu nastani. Toliko rupa da ne znam odakle bih počeo, majmun niđe veze, ono snimanje kamerom na ručni pogon komedija, čudo leti po nebu svima na izvolte. Get outa se ne sećam baš previše, ali mi se činio pristojnim, Us nisam pogledao, ali bih rekao da je Pil na nizbrdici, počeo da uživa u mirisu sopstvenog prdeža.

Krsta Klatić Klaja

eo neke top 2022 liste, Nope četvrti haha

Krsta Klatić Klaja

MENU

Not sure if totalna budalaština ili vrh zaebancija. Neki momenti su baš nadrealni i sviđaju mi se, neki su dosada živa i glupost. Sve u svemu sarma. Dobra riba iz VVitch nešto previše omršala, da nije bio bi i bolji film. Ali ok sve u svemu, bar su pokušali nešto drugačije.

Krsta Klatić Klaja

RENFIELD!!!

Oduševljen. Misim, ne kažem da je remek, samo da je mene zabavio za sve pare. Nekako oldskul horor komedija kakvu sam mislio da više i ne prave, a ono - Renfield!!!

Nikolas Kejdž izrokao kao Drakula. Dajte čovjeku samo horore da snima, da uživamo do kraja života!

Mora jednom neki Exorcist i da Kejdž bude posjednut. Onda definitivno neki vukodlak. I na kraju da trijumfuje sa Kejdž Pinhedom. I Fredi Kruger Kejdž! Čovjek nema mane!

Krsta Klatić Klaja

SCREAM VI

u suštini ne znam zašto gledam ovo, nostalgia I guess, ali se prosto svelo samo na novu epizodu i to je to

Krsta Klatić Klaja

KNOCK AT THE CABIN

Šljamalan se nameračio da solidno režira glupe scenarije i to mu i ovaj put uspijeva. Zanimljivo to vozi sve do kraja, što bi se reklo drži vodu dok majstori odu. Kad poslije premotate u glavi šta se desilo vidite gomilu rupetina u priči, koje doduše meni nisu smetale da se zabavim. Bautista igra još jednu neuobičajenu ulogu.

Ovo je film koji je još trebo da odleži, da se razmisli o pojedinim scenama i tvistovima, i unaprijeđen bi ostao duže u pamćenju. Ovako, ko zna da li ću ga se sjećati na kraju godine.

Truba

izbriso sam gulu iz bukmarska ali ionako više ne piše o filmovima a knjige me o hororu ne zanimaju
veću ocjenu dadne onom sranju megan od skrima sestice
osim toga prividjajU mU se neke hustaše u novom filmu kronija o klonovima koje ubijaju
svemU nekad dodjU kraj

srbijanac kojeg su rokali albanci bugari grci turci tatari ili ko već ne ima kompleks od hustaša
to mora da je genetsko...nakon što je njegova vojska koju je služio u okruženju držala 10-15 hrvatskih gradova i sela te 5 UN zaštićenih zona
ali što je dosta dosta je

Krsta Klatić Klaja

Komi, opet nisi popio lekiće

Truba

Nije mi jasno sta srbijanac uz bugarsku granicu ima o ustasama plamudit...hrvata na tvu vidio dok se borio protiv bugara i albanaca

Isto kao da ja pricam o zlim poljacima madjarima i ukrajincima

Zapravo i sumnjam da je on do pojave interneta uopce i vidio i komunicirao s hrvatima...vidim kakve su sandzaklije iz raske oblasti...

Krsta Klatić Klaja

Jel boga ti, a ko ima kuće u Leskovcu hahaha

Krsta Klatić Klaja

BEAU IS AFRAID

Može se raspravljati koliko je ovo horor, ali se ne može raspravljati koliko je loše. Mogu da likujem da sam za Astera od početka tvrdio da je izvikan, ali sad bih HEREDITARY od blata pravio.

Petronije

Pa svi kažu da je komedija i da je sranje. Niko ga do sad nije klasifikovao kao horor. 3 sata Astera da gledam? Ni za pare.

Krsta Klatić Klaja

bem li ga, ja više nemam ni smisla za humor ako je ovo komedija. Ima nekih nadrealnih crnih momenata koji su u suštini retardirani. Aster samo dalje propada. Možda repriziram Hereditary da vidim ima li tu nade ikakve.

Krsta Klatić Klaja

Saloum (2021)

Reklo bi se da ima sve što me zanima: kriminalne interkontinentalne mreže, afričke pučeve i masakre, grupu razbojnika koji bi da se obogate usput, i naiđu na problematičnu komunu, uz dobre natprirodne horor elemente.

Ovo je nekako film koji tematski treba da traje 3 sata a sabijen je u sat i 15 minuta, vjerovatno producentski zakinut. Tako ništa ne uspijeva da prikaže u potpunosti, a tvist glavnog lika mnogo pokvari početne premise i ne može da zaokruži film.

Ipak, sve više postaje jasno da od horora nema ništa u Americi na mjestima koja su dosadila i da pristup mora biti egzotičniji. Sve u svemu solidno i valja vidjeti šta će reditelj dalje snimati.

COUPEZ

jedan francuski sa kao-zombijima, teški užas

Possesion (2022)
sad kad se vratim na Saloum, realno je viša rasa u odnosu na ove Skandinavce

sirotinja od ponude, ne znam ima li krštenog horor više

Petronije

Ja sam izgleda jedini kome se Saloum nije svideo, a znam i zašto. Prvo, zato što sam čitao pohvale i hvalospeve pa onda gledao. Svaki put se tako razočaram. Drugo, onaj Majkl Bej kolor filter kad vidim u trenutku se smorim, horor film ne može da izgleda kao transformersi. A i oni "duhovi" su baš, baš loši, do njihove pojave me je nekako i držao. Posle je postao loša video igra.

Krsta Klatić Klaja

ima smisla to što pričaš, samo sam pogledao 3 filma i taj je još ok urađen. Stoji da ima mana hiljadu. Ni blizu da se nešto vraćam i repriziram

Krsta Klatić Klaja

Consecration (2023)

Zanimljiva ideja ali reko bih loše izvedena. Ovo bi neki Talijan prije tries godina razbucao. Nekako se mnogo stiso reditelj sa scenarijem koji je imao potencijal. Ko voli demonološki podžanr može mu biti zabavno.

Truba

Otkako ne idem na onaj brlog cult of dildo zivot je lijep...
Kakav horor ba skinuo masu talijanskih da repriziram...kakva sranja covjece

Krsta Klatić Klaja

haha pa šta je horor kriv za Gula? I onda skineš Gulove talijanske preporuke pa se žališ!

s druge strane, žalio bi se vjerovatno i na BROOKLYN 45, ali ja sam zadovoljan

baš mi dobro leglo, možda sad kad vraćam u mislima ima sto mana, npr da bi izgurali 90 minuta postanu repetitivni, i mnogo liči na usnimljeno pozorište na momente, ali ono što valja valja

ovo je ipak B film i toliko se može očekivati. U prvih sat misterija dominira i likovi mnogo brbljaju, a horor krene u zadnjih 20-30 minuta, pa preporučujem da se ne odustane odma ili da se ff prvi dio filma ako ste baš nestrpljivi

ali sveukupno vrijedi gledati, biće to na godišnjem top10 (ili top5), moralo bi biti

tomat

Pogledao kratki film Heck iz kojeg se izrodio kasnije mnogohvaljeni Skinamarink. Skinamarink nisam gledao, jer mi iz opisa deluje da ne bih imao dovoljno strpljenja, pa sam se odlučio za ovu kraću verziju koja traje nepunih pola sata. Tih pola sata je otprilike granica da gledanje ovakvog filma učini podnošljivim. Nije to loše, dosta atmosferično, jeste malo ko košmar koji imaš sa temperaturom četrdeset, ali ima i farbe što se suši. Otvoreno za interpretaciju, mada vidim posle da preovlađuje tumačenje slično onom koje sam ja konstruisao posle gledanja.

Na kraju, vredi investirati 28 minuta, a nije velika šteta i ako se nekom ne dopadne.

Truba

Jedno je repriziranje  naslova otprije 20 godina
A drugo je pracenje nove produkcije

To su dva razlicita svijeta...

Krsta Klatić Klaja

kad smo već kod starih naslova, ja se spremam da prvi put gledam Needful Things (1993) i Prophecy (1995)

ima li ko da me spriječi u tome

Petronije

Quote from: Labudan on 12-08-2023, 10:45:48
kad smo već kod starih naslova, ja se spremam da prvi put gledam Needful Things (1993) i Prophecy (1995)

ima li ko da me spriječi u tome
Gledao oba ali se ne sećam ničega, davno beše. S obzirom da su sa početka 90 i na kasting, teško da ne valjaju, sigurno su bolji od bilo čega danas.

Ja sam odgledao Possession(1981), vrlo sam zadovoljan, uprkos Semu Nilu koji se svojski trudio da mi upropasti film.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: tomat on 12-08-2023, 01:07:16
Pogledao kratki film Heck iz kojeg se izrodio kasnije mnogohvaljeni Skinamarink. Skinamarink nisam gledao, jer mi iz opisa deluje da ne bih imao dovoljno strpljenja, pa sam se odlučio za ovu kraću verziju koja traje nepunih pola sata. Tih pola sata je otprilike granica da gledanje ovakvog filma učini podnošljivim. Nije to loše, dosta atmosferično, jeste malo ko košmar koji imaš sa temperaturom četrdeset, ali ima i farbe što se suši. Otvoreno za interpretaciju, mada vidim posle da preovlađuje tumačenje slično onom koje sam ja konstruisao posle gledanja.

Na kraju, vredi investirati 28 minuta, a nije velika šteta i ako se nekom ne dopadne.

ne znam kako si izdržo

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Petronije on 12-08-2023, 11:00:16
Ja sam odgledao Possession(1981), vrlo sam zadovoljan, uprkos Semu Nilu koji se svojski trudio da mi upropasti film.

super film, ludilo potpuno

sad gledam da sam ga stavio na #3 najboljih horora

Petronije

Nisi daleko. Moraću da se ozbiljno posvetim hororima '70 i '80 jer ko zna šta sam sve još propustio.

Krsta Klatić Klaja

EVIL DEAD RISE je sasvim običan generic horor koji je malo bolje povezao niti prosto jer je čitavu mitologiju pokupio od svojih prethodnika. Nisam fan originala pa me ni ovaj nije naljutio, ali je jasno da je ovo samo jedan komercijalan film. Budući da Holivud više i ne zna ništa da snimi, neka rimejkuje, sikveluje i prikveluje šta je već snimljeno.

Evo čeka se Exorcist na jesen, po trejleru možda i ima nade. Mada, otkad je vrag postao trans i horori se isto srozali.

Krsta Klatić Klaja

ATTACHMENT
Original title: Natten har øjne
2022
https://www.imdb.com/title/tt14544678/

Đe se krio ovaj biserčić. Reditelj niko i ništa, neki Gislason, prvi mu dugometražni film, i sabije ga ovako. Svaka čast.

Nije ovo savršeno, ali vraća nadu da neko bre umije i da snimi nešto da valja. Film godine za mene.

prije toga sam pogledo NEFARIOUS, koji je u suštini talkie, i mnogo brbljaju glavni likovi. Nije mi to bilo dosadno, realno otjelovaljava onu trampovsku ideologiju dobrog dijela Amerikanaca i kristalno je jasna agenda filma. Ali nakon ATTACHMENT to je slabunjavi TV film bez gotovo ičega originalnog.

Truba

To cim vidim komedija nema sanse

Nefarious je ok
9/10

Krsta Klatić Klaja

nije komedija, to je neka greška