nemojmo da prećerujemo. Ja sam pitao da li to znači da moj monitor ne mogu da prikačim, stoji znak pitanja brate. Ako može ja i tvrdim da oni meni ne mogu da isključe uslugu zato što im dunulo da mijenjaju port. Tu uslugu moraju da omoguće pojeftino, jer su oni mijenjali a ne ja.
Isto i za dvd, ne dovodimo stvari do apsurda, cd je nastao 1982. pa nije baš te godine izbacio kasete, štaviše nije ih u Srbiji izbacio ni dvaes godina kasnije. Sve u svoje vrijeme, ako nekom dunulo da sad izbacuje dvd moraće to da omogući pojeftino, jer ga oni izbacuju a ne ja.
Zašto bih ja prihvatao da bilo šta radim na svoju štetu, i još učim nove portove, nove formate sadržaja, nove softvere, pa imam pametnija posla nego da me neko maltretira sa tim. Kome se sviđa da sve to prati i redovno mijenja, pa nek izvoli.
Pišeš neistine. Ne isporučuju ti sadržaj u novom formatu, već ti upravo podižu vizuelni kvalitet sadržaja
Netačno. Filmska traka ima ogroman vizuelni kvalitet pa je zamijenjena TV slikom, videokasetama, Hi8, mislim čak ni da DVD nije imao bolji kvalitet slike od filmske trake od prije 100 godina. Ukratko, filmska traka je zamijenjena sranjima.
Isto i za fotoaparate, aparat mog đeda je bio bolji od svih digitalnih aparata do prije desetak godina, a vjerovatno od većine i danas, a svakako je po kvalitetu slike i dalje bolji od kamera na fonovima.
Sve te stvari (od TV do fona) su kupovane zbog nekih drugih razloga a ne kvaliteta slike. Zamislite tog nekog kralja da mi remasteruje Odiseju u svemiru i prodaje čak na prokletom dvd-u, pa tu slika nije bolja, drugari. Najbolja je u bioskopu i dalje.
Jel blurej bolji pojma nemam, neću ni da provjeravam, ali nisam baš čuo da korporacije tu decenijama nude nešto bolje.