FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > FANOVI, KLUBOVI, MANIFESTACIJE...
hugo 2017. / sad puppies
džin tonik:
kao sto znate, proteklih nekoliko godina dodjela huga bila je tesko kompromitirana kampanjama takozvanih sad puppies, konzervativno do radikalno desnicarske udruge koja se tu angazirala.
reklo bi se da ovogodisnje promjene polucile rezultat i nagrada opet relativno objektivna:
2017 Hugo Awards Announced
džin tonik:
vijest nisam ubacio u topik nagrade, fokus je vise na procesu, grupacijama, fandomu.
liberalizam, feminizam, socijalizam, konzervatizam, neo-nacizam, rasizam, itd. sve u izrazaju oko worldcona.
a zanemarimo i da zapravo nije dodijeljen hugo, vec gandalf (sic!). :cry: :lol:
BEST NOVEL - The Obelisk Gate, by N. K. Jemisin
BEST NOVELLA - Every Heart a Doorway, by Seanan McGuire
BEST NOVELETTE - The Tomato Thief, by Ursula Vernon
BEST SHORT STORY - Seasons of Glass and Iron, by Amal El-Mohtar
BEST RELATED WORK - Words Are My Matter: Writings About Life and Books, 2000-2016, by Ursula K. Le Guin
BEST GRAPHIC STORY - Monstress, Volume 1: Awakening, written by Marjorie Liu, illustrated by Sana Takeda
...
...
isto
...
BEST FANZINE - Lady Business, edited by Clare, Ira, Jodie, KJ, Renay, and Susan
...
džin tonik:
u cast rezultata, narucio sam roman autorice karen duve - macht (moc), koja ovim uratkom usla u oblast sf-a (distopija), te koji preporucujem na nevidjeno. :cry: :lol:
karen duve - macht
Meho Krljic:
Nisam previše pratio razvoj cele te situacije oko Huga, ali čini mi se da sam pročitao da su se Sad Puppies pocepali na nekoliko frakcija pa je možda to razlog oslabljenom uticaju?
neomedjeni:
Čekajte, sad zasebno dele nagrade u muškoj i ženskoj kategoriji? Kad ih dodeljuju muškarcima? :evil:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version