FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > FANOVI, KLUBOVI, MANIFESTACIJE...

Zamereno mi je...

(1/1)

Boban:
... sto sam medju linkovima, najavljujuci Srpsko društvo za naučnu fantastiku napisao: "Mnoštvo članaka, tekstova, vesti, ponešto upotrebljivo; mada ima nedopustivo veliki broj faktografskih i bibliografskih brljotina."

Dobio sam nekoliko prigovora na takav svoj javno izrecen stav sa raznoraznih strana; no, pogledajmo malopredjasnju, najsveziju vest koju je A.B.N. razaslao na svoju mejling listu (radi se o programu drustva "Lazar Komarcic" za novembar, i njegov komentar za promociju Znaka sagite 9 u ponedeljak 4. novembra):

========================

Tchini se da je prvi termin najinteresantniji, ali ostaje uvek ono ishtchekivanje, ona neizvesnost – "Da li che se stvarno pojaviti tog dana?" Ove godine je u tom pogledu bilo nekih malih razotcharenja i odlaganja; idealno bi bilo kad bismo imali informaciju da li je "Znak sagite 9" u ovom trenutku vech 100% gotov, dakle shtampan, ukoritchen, spreman za prodaju, ili nije. Ali tu informaciju nemamo.

========================

Sta mozemo da zakljucimo iz ove vesti, a da zanemarimo mogucnost da je u pitanju zloba i namerno omalovazavanje s njegove strane. Znak sagite 9 je izasao 21. oktobra, razdeljen po svim knjizarama po kojima obicno i ide, poslat pretplatnicima a uvece deljen/prodavan u klubu Lazar Komarcic, a od utorka je bio u prodaji na Sajmu na 3-4 standa... Sta onda reci o kompetentnosti osobe koja je doktorila iz oblasti naucne fantastike i samoproklamovala sebe i svojih nekoliko istomisljenika u SRPSKO DRUSTVO ZA NAUCNU FANTASTIKU kada je u stanju da previdi jednu ovakvu stvar, ne samo da previdi, vec da bez blama, bez da je okrenuo ijedan telefon, bez da se raspitao kod bilo kog slucajnog prolaznika za pravo stanje stvari, iznosi svoje halucinogene pretpostavke automatski ih proklamujuci u ultimativnu istinu.

Potpuno identican naucni princip prikupljanja podataka doticni je pokazao u nebrojenom broju slucajeva i cak vecinu toga okacio na svoj sajt. Kada dodje vreme, bice ukazano na faktografske propuste, bez da se upustamo u vrednosne sudove. A do tada, smatram svoju najavu tog sajta izuzetno blagom i dobronamernom...

taurus-jor:

--- Quote from: "Boban" ---...iznosi svoje halucinogene pretpostavke automatski ih proklamujuci u ultimativnu istinu.
--- End quote ---


O Bobane

Pomenuti cika - osim osobine koju si naveo - poseduje i nesto s cime, kako se meni cini, do sada nismo mogli (umeli) da mu pariramo. Covek je jebeno uporan, agresivan i bucan. To je pravi pravcati galamdzija. Sistem povika na vuka. A ko je glasniji njegova je istina.

Sa osnivanjem ovog sajta i mi smo dobili svoj glas, pa cemo moci javno da pokazujemo kvalitete koje mi imamo.

S postovanjem

Boban:
Pravo da ti kazem, 30% ucesca u mojoj odluci da pokrenem celu ovu stvar bila je spoznaja da postoji realna opasnost da ABN bude onaj koji ce dati konacnu rec o srpskom SF-u XX veka, da on kao najuporniji ostane jedini hronicar onoga sto je bilo i onoga sto jeste...

Mozes li zamisliti ista strasnije?Ja mogu, naravno: pad hidrogenske bombe na Beograd.

taurus-jor:
To, da je jedino gora hidrogenska bomba nije ni za kakvu utehu. A moja vizija katastrofe jako je bliska tvojoj.

Usput, i mi smo sve glasniji. Doduse, nisam siguran da je to plod neke nase namere (i 20-godisnji opstanak "Laze" po kafanama je cudo), ali sve cesce slusam najave dogadjanja u Klubu. Da stvar bude zanimljivija, publika na predavanjima se menja. Ivan i ja smo onomad pricali o Barkeru pred 10 osoba koje nikada nismo videli. Medju njima bile su dve babe i dve ribe. Na Ivanovo i moje iznenadjenje, niko od prisutnih nije napustio salu.

Licno radim u Beti, ali sam upoznao nemali broj kolega u drugim medijskim kucama koji su culi za nas i koji zele da znaju sta mi to radimo.

Ohrabruje me to sto broj ucesnika foruma stalno raste. Napalicu malo klince koji se druze sa mojim mladjim bratom (tek je posao na fakultet). Svi vole fantastiku, a ovaj sajt im moze biti k'o odlazak u Meku.

Boban:
Naravno... ovo je sjajna mogucnost da se unese malo zivosti i u dogadjanja u "Lazi"... kada vidimo da se neka tema podgrejala do usijanja, onda pokupimo aktere i zakazemo javno suceljavanje pred svedocima... ima da dodje po pedeset ljudi, kao u neka najbolja vremena.
Bitna je informacija, da bude laka za pronaci je i jednostavna za shvatiti je.
Ovaj forum treba da bude pomocno sredstvo najraznorodnijeg vida pronalazenja i dogovaranja ljudi, reklama za sva dogadjanja, izdanja i mesto za komentare, najave, nekonvencionalne, laicke i one druge stavove...

Navigation

[0] Message Index

Go to full version