Ma ja sam mislio da je jasno šta mislim. Samo da se primenjuje kako treba.
Dakle, okreni obrni, sve se svodi na pitanje ko te informiše? Kad su počeli ovi poslednji serijski protesti javno sam napisao da je počelo od
društvenog protesta, da se nastavilo preuzimanjem od strane
političkih stranaka, a da će završiti sa
okršajem medija. Politička moć je u kontroli medija. Sasvim bi u redu bio jedan REM da nije dva udruženja novinara NUNS i UNS (sic!). Proučavao sam ja američki REM pre dvadeset godina, u vreme kad se zbog psovki u emitovanom gubila medijska licenca. U međuvremenu je narastao kontrolisani nered, pa se ni tamo ne zna ko zastupa čije političke ciljeve. Informisani su pouzdano taman koliko i mi.
Već sam napisao da je Pink i Peconija osnovao još Tadić, da bismo znali kad je počelo. Vučić je samo iskoristio. Nego, reci ti meni šta je gore, da nas informiše Vučić ili CNN i razne druge spoljne filijale? Ili proruski javni servis? Elektronski mediji su postali suviše dostupni, a novinari jeftini i potrošni. Našeg Monju su u Parizu, za vreme bombardovanja, sasvim lako ispujdali kad im se učinilo da je "previše" objektivan.
No, nemoj se previše nervirati. Sinoć smo sat i po ćaskali sa kćerkom i potpuno je unezverena je dešavanjima. U jednom danu su imali dvostruke informacije o posećenosti Trumpovom mitingu, nikakvu o iznenadnoj oluji, a tamo se svaki vetrić najavljuje i neočekivani zemljotres. Kontrolisani haos je na delu, pa je tako i kod nas.