Author Topic: Najvece serijske ubice  (Read 49773 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Eriops

• 4
  • 3
Najvece serijske ubice
« on: 23-07-2009, 09:29:24 »
Nisam bio siguran za pravo mesto ovog topika, ali mislim da mu mesto u hororu ipak
odgovara. Reč je o istinitoj stravi i užasu, iz pravog, realnog zivota.
U izdanju DUOL PRESS, Beograd, izlazi na kioscima serijal Najveće serijske ubice, po ceni od 80 dinara, dosad su izašla četiri broja. Zadržaću se na prikazu poslednjeg.
Nudi priču o zaista bizarnim likovima. Inače prikaz svakog ubice nudi njegov život ukratko, od detinjstva i faktora koji su uticali da postane ubica, kako i kada je vršio zločine, policijsku istragu, kako su uhvaćeni..

Dejvid Berković je na poslu odavao utisak mirnog i savesnog čoveka, ali to je bila samo jedna strana njegove ličnosti. Ubijao je mlade parove, prilazeći njihovim kolima, i pucajući iz revolvera kalibra 44. Tvrdio je da ga na ubistva tera njegov komšija, koji mu je naređenja izdavao preko psa!

Henri Madzet, iliti H.Holms, ubio je po sopstvenom priznanju, oko trideset ljudi.
Za razliku od većine serijskih ubica, on je ubijao i iz koristoljublja. Vrlo snalažljiv i intiligentan, izveo je niz prevara osiguravajućih društava. Obešen je, i na kraju zaliven betonom!

Anatolij Slivko, ubica iz bivšeg SSRA. Vrlo poštovan u svom okruženju, osnovao je čak i sportsko rekreativno društvo, Čergid. NJegove žrtve bili su dečaci. Doživljavao je seksualno uzbuđenje u njihovim mukama. Vadio im je i odsecao organe, i čuvao ih
u raznim posudama. Kada je uhvaćen, bio je to pravi šok za sve. Streljan je.

Edmond Kemper je svakako jedan od nastrašnijih likova iz ove bizarne galerije.
Visok preko 2 metra, sa IQ natprosečne vrednosti! Bio je i nekrofil, ubijao mlade devojke, i nakon toga vršio obljubu. Osuđen je na doživotnu robiju.

Edvard Gejn je takodje lik iz košmara. U njegovoj dnevnoj sobi bile su lobanje, na kojima se nalazila sasušena  koža ljudskih lica. U kući je imao i telo žrtve obešeno o mesarsku kuku, kojoj je odsekao glavu. Osuđen je na doživotno, i umro je u zatvoru.

Fric Harman, vampir iz Hanovera, ubijao je za vreme uspona nacizma u Njemačkoj.
Bio je policijski doušnik, i homoseksualac. Odvajao je svojim žrtvama meso od kostiju, da bi kasnije to meso prodavao kao životinjsko, a mnogi nisu ni slutili šta jedu.. Osuđen je na smrt, i pogubljen.

Različiti su profili ovih ubica. Neki su bili i nekrofili, kanibali, neki ne, neki su ubijali i
iz koristoljublja neki ne, poneki su bili homoseksualci, neki su imali uspeha kod žena.
Ipak za veći broj slučajeva, mogu se naći zajedničke karakteristike. Glavna je traumaticno detinjstvo, siledzijski, nasilni otac, ili ludačka majka, zatim period usamljenosti, zatvaranje u sebe i izolacije, problemi sa seksualnim identitetom, mržnja i strah prema ženama, itd. Naravno, može sve biti i suprotno, ne mora uvek biti ovako, ali je u najvećem broju slučajeva. Takođe, karakteristične su duge i mukotrpne istrage policije, koje su često tapkale u mestu, izazivajući bes javnosti.

Zanima me da li je na ovim našim prostorima bilo sličnih dešavanja , izuzimajući ratove, jer su prema junacima naroda sa ovih prostora ovi likovi dečja igra, i ima li
o tome kakvih podataka i istraživanja. Onaj tip, što je tvrdio da je omađijan vlaškom magijom, koji je ubijo 10 ljudi u onom selu, čini mi se da selo zove Jabukovac, kako neko rece pre, ipak ne spada u ovu kategoriju, ubistva je izvršio odjednom, za jedan dan, a ne u dužem vremenskom periodu, kao serijske ubice.

scallop

• 5
  • 3
Re: Najvece serijske ubice
« Reply #1 on: 23-07-2009, 11:19:45 »
Neko će te sigurno usrećiti, a posle te vodimo na lobotomiju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #2 on: 23-07-2009, 11:35:02 »
Tihi mojne da citas to sranje, gomila netacnih informacija, bombasticno preterivanje itd, uostalom pisao sam o prvom broju te "skandinavke" :

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2009/06/najvece-serijske-ubice-1-duol-press.html

Ako te stvarno zanimaju navedene serijske ubice imas TRU TV crime library sajt, koji je najrelevatniji na tu temu, i nema lupetanja ko ovde.

Sto se tice domacih ubica, bese Trobec u Sloveniji pocetkom 80-ih ja mislim, i pojavio se jedan jaran u Makedoniji prosle godine, a na teritoriji Srbije za sad nije izvaljen niti jedan slucaj serijskog ubice sto ne znaci da ga nema.

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 23-07-2009, 12:10:03 »
Čisto me to zanima, psihološki profil tih ljudi, zašto su postali takvi kakvi su, a
interesantne su mi te istrage, zašto je gotovo redovno policiji trebalo dugo, dugo
vremena da ih uhvati. Naopako da im se divim ili tako nešto, to mi nije ni na kraj
pameti, jednostavno mi je interesantna tema. Bilo je skoro na kablovskoj Son, čini mi
se baš o Kemperu jedna emisija.
Scallope, nisam baš shvatio šta si hteo reći, al ajde shvatiću kao šalu .

scallop

• 5
  • 3
« Reply #4 on: 23-07-2009, 14:33:24 »
Prvo, to se ne zove psihološki profil, već patološki profil. Na TV si imao prilike da vidiš više serijskih ubica nego što ih je u istoriji bilo. Na filmu isto tako. Sad ti treba i časopis. Da nisam u pravu, onda Kaligula ne bi bio nikakav primer, Džek Trbosek ili Bostonski davitelj ne bi imali mesta u psihopatologiji serijskih zločina. Generalno, to ti je feedback: prvo gledaš serijske ubice na TV i filmu, onda čitaš časopise i kanone naših horor teoretičara, pa na kraju odlučiš da je to baš dobra zabava koju treba isprobati. Naravno, da bismo spasili svet od potencijalne štete, uhvatićemo te negde i izvršićemo lobotomiju i posle se nećeš sećati da ti se dopadala "psihologija serijskih ubica".

Prema tome, nije šala. Uzmi onu svoju priču i razmisli zašto glavni junak nije ubio klon-devojčicu. Možda nisi pročitao dovoljno o serijskim ubicama. Možda te blokiraju neki ljudski parametri, što je krajnje bezveze za plaćenog ubicu, mada smo videli i Harisona Forda koji upada u istu dilemu. Da je bilo više serijskih ubica bilo bi vam svejedno. Uzmi ponovo "Bez crvene" i "Ogledalac" i oceni šta privlači, a šta odbija. Mene snažno odbijaju priče o serijskim ubicama u SAD, jer su svedene na potrebu da se ostane "zabeležen", na bilo koji način. Kao da novine, filmovi i TV nosači ne trule istom brzinom kao i telo koje veruje da je ostavilo neki trag.

Sad ti je verovatno jasno. Budući da snažno verujem da literatura, kao i drugi mediji ostavljaju trag, moji neprijatelji su oni koji za sobom ostavljaju ružan trag.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #5 on: 23-07-2009, 14:38:48 »
Prvo, to se ne zove psihološki profil, već patološki profil. Na TV si imao prilike da vidiš više serijskih ubica nego što ih je u istoriji bilo. Na filmu isto tako. Sad ti treba i časopis. Da nisam u pravu, onda Kaligula ne bi bio nikakav primer, Džek Trbosek ili Bostonski davitelj ne bi imali mesta u psihopatologiji serijskih zločina. Generalno, to ti je feedback: prvo gledaš serijske ubice na TV i filmu, onda čitaš časopise i kanone naših horor teoretičara, pa na kraju odlučiš da je to baš dobra zabava koju treba isprobati. Naravno, da bismo spasili svet od potencijalne štete, uhvatićemo te negde i izvršićemo lobotomiju i posle se nećeš sećati da ti se dopadala "psihologija serijskih ubica".

Scallope, uz svo dužno poštovanje, pričaš gluposti.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #6 on: 23-07-2009, 14:48:08 »
Po Scallopu sam ja najzreliji za ubijanje. :evil:
Mada ima istine u tome sto kaze, ali osoba koja to chita mora da ima i predistoriju da bi "probala" da ubija, znaci da je imala traumaticno detinjstvo, da je mucila sitne zivotinje, i da ima anti-socijalan poremecaj licnosti, znaci ne moz svaka budala da ubija, npr. ja sve i da hocu ne mogu jer imam osecaj grize savesti, a antisocijalac moze jer je sto se kaze fearless.

Inace Tihi imas kod mene jedno 30-ak dokumentaraca o serijskim ubicama, pa i neke e-knjige, ako te bas tolko to zanima.

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 23-07-2009, 16:36:03 »
Scallop, stvarno nisam znao da sam tvoj neprijatelj. Tako je, svi koji gledaju horore, zanimaju ih emisije o serijskim ubicama, zlocinima, to su sve potencijalne masovne ubice. Ovo sto si pisao, u najmanju ruku mogu da nazovem budalastinom. Onda su milioni ljudi na ovom svetu potencijalne masovne ubice. To sto pises je cak i vise od budalastine, to vec granici sa vredjanjem, i moram priznati ma koliko navikao na svakakva prepucavanja na ZS, da me zaista cudi.

Aj bogati, mani me te filozofije. Onaj ko voli da ubija, ko je zedan krvi, toga ne
zaustavljaju nikakvi " ljudski parametri ". Ti si psiholog, pa znas ko je zreo za ubijanje
i lobotomiju ? Neverovatno. Zakljucio si po mojoj prici, koja ama nikakve veze s hororom nema, vec joj je centar na jednoj ljudskoj/ moralnoj dilemi ? Izvini stvarno sto mi se nije dopala jedna tvoja prica, to je pretpostavljam razlog da me proglasis manijakom ? Da sam hteo da ostanem zabelezen, na nacin na koji insinuiras,  mogo sam ko i mnogi drugi da iskoristim rat i devedesete.

Son : Izgleda sam ja preuzeo tvoju titulu  :shock:

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #8 on: 23-07-2009, 16:45:36 »
@tiha voda

Možda je glupo da odgovaram u scallopovo ime, ali stvarno mislim da nije imao nameru da te uvredi. Naprosto, niko nije u potpunosti imun na predrasude.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 23-07-2009, 16:53:43 »
Ne mogu Miloshe da verujem, da odrasli ljudi veruju u takve stvari. Onda su svi kojima je dobar film Kad jaganjci utihnu, potencijalne ubice kojima treba sprziti mozak. Nista nije problem, prihvatam kritike da je topik los, bezveze, da je tema promasena itd, ali sto je mnogo mnogo je. Ovo je od Scallopa stvarno previse.
Ma nemam vise zivaca nikog u nista da ubedjujem. Nek veruje u sta  ko hoce.
Nek misli da sam novi Dzek Trbosek i da mi je on idol, ako tako hoce.

Son: Nisam imao traumaticno detinjstvo  :evil:. Nisam mucio zivotinje, ni sitne ni
krupne, naprotiv, volim zivotinje, ziveo sam na selu gde smo i drzali zivotinje.
Tako da ne uklapam se u profil. Mozda sam ja neki izuzetak.  :(

scallop

• 5
  • 3
« Reply #10 on: 23-07-2009, 17:19:46 »
Vrlo je šarmantno kad izvučete svoje zaključke. Onda se pitam šta sam ja napisao. Pa, ponovo pročitam. Ustanovim da svako vidi samo ono što mu se učinilo da vidi. Nevolja je što veruje da je to tačno.

Na primer, Patinkin i društvo iz "Criminal minds" bi te na osnovu tvog interesovanja odmah spakovali u potencijalnog serijskog ubicu. Da imaš, ko ja, moto: "Ja se pišam naokolo na cvetove što se šire, neposredno zajebavam buba-mare i leptire...", svi bi znali da si nevina maca.

Sin ti je, brate slatki, folirant i to znamo odavno. Trunja do besvesti, a onda počne da svetli. Ja takve volim da upoznam.

Ti si nadrkaniji nego što sam mislio. Ladno me boli koja ti se priča svidela, a koja nije. Na tom primeru sam hteo da pokažem kako čitalac utiče na priču svojim opredeljenjima. Sledeći put ću to uraditi sa nekim drugim. U tebi više neću da se brčkam.

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #11 on: 23-07-2009, 17:30:57 »
Samo primenjuj na sve iste standarde. Kao sto si spocitavao Ghoulu zasto pominje tebi godine, tako isto razmisli da nekome zasmeta ako ga proglasis manijakom.
Sto se tice prica, ja nikoga ovde ne poznajem licno, prema tome nemam nista od toga da li nekog hvalim, ili kudim.

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #12 on: 23-07-2009, 17:51:14 »
Evo, sasvim slučajno nabasah na ovaj topik i ne mogu da se ne ubacim.

@Tihi: Vidim da te zanima gradivo i sve to, ali jednostavno bubačenje informacija o nekim tamo bandijima, gejsijima, kemperima ili šta već ti neće naročito pomoći da skontaš kako njihova psiha funkcioniše. Ostavi se zato tih stripova i koječega (baš sam danas video na kiosku kako izgleda... ono je stvarno kao veoma loše izdanje Strasti + ili tako nešto), nego se bolje pri'vati neke stručne literature, jer u tom "magazinu", isto kao i na većini sajtova, ili u tim slabijim dokumentarcima, ne možeš naići ni na šta drugo nego na gomilu suvoparnih podataka, imena i datuma, a time ti baš etiologija samog ponašanja i nije objašnjena. Opet, svaki od njih ima drugačiju zvrčku koja ih je nagnala na takve stvari, tako da je i sklonost ka generalizovanju i uklapanju svih detalja u jedan univerzalni psihološki profil greška u samom startu. Neke zajedničke karakteristike postoje, ali ih ne treba uvek uzimati kao determinante.

@Scallop:
Da nije malo preterivanje ubacivati kolegu Tihog i Alberta Fiša u isti koš? OK, gledaju se filmići, istražuje se tematika, ali to ne znači da će mu vremenom postati zanimacija da siluje klince i seče grkljane. Ljudi se svakako rađaju različito predisponirani i totalno je apsurdno kriviti bilo kakav medijski sadržaj za nekakvo ponašanje. Medijski sadržaji možda mogu da pruže inspiraciju, ali teško da mogu da izvrše transformaciju ličnosti. Za tako nešto, dejstvo je neophodno u samom detinjstvu, tako da su meni najčešća meta roditelji, a ne "Kad jaganjci utihnu". Tretman: Lobotomija? Ha, možda samo zbog "Kad jaganjci utihnu" (baaaaad taste! totalno ne-stylish), ali nikako zbog kojekakvog severe damage personalitija! :) I, btw, mislim da kolegu Tihog interesuje etiologija takvog ponašanja, što nam ukazuje na to da je ipak reč o psihološkom, a ne patološkom profilu.

Wake up and smell the coffin.

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #13 on: 23-07-2009, 18:15:22 »
Coffin Anal : Da, slazem se s ovim sto si pisao. Uglavnom, nisam ni ja bas zadovoljan tim serijalom, ali ono isao sam linijom manjeg otpora, to je na trafici nadohvat ruke
pa ajd da vidim sta ima. Sigurno ima puno boljih izvora informisanja o tome.
To me i zanima o cemu sam pisao na kraju uvodnog posta- sta je ono u psihi ili mozda kombinaciji psihe i socijalnog okruzenja, porodice, sto dovodi do toga da ljudi
pocine tako uzasne stvari. Zanima me psihologija i interesantno mi je to.

Sad sto neko na osnovu toga tripuje o mojim potencijalno ubilackim sklonostima, i
kao jednu od mera zastite drustva protiv Uzasnog Mene predlaze lobotomiju, ja tu
stvarno nista ne mogu, niti imam volje da se ubedjujem, nit mi je stalo. Ovde se
ionako vrlo cesto sve sto covek napise, shvata pogresno, izvlace se neke skrivene
namere, shvata se kao napad na neciju licnost itd. Stvarno mi je tog nadgornjavanja
vise na vrh glave. Nek svako misli sta hoce.

Ono sto me je pogodilo, i sto mislim da zaista nije ljudski- to je povezivanje moje
price s ovom temom, sto apsolutno nema nikakve veze jedno s drugim. Valjda ja bolje
od Scallopa znam o cemu sam mislio kad sam je pisao, i zasto ubica nije ubio klon-devojcicu. To jednostavno nije fer. Postoje neke granice u svemu, pa i u vrlo ostrim
diskusijama, koje ne bi trebalo da se prelaze. Ali, dobro, svakom na cast njegovi
postupci.

O Scallopovim pricama sam govorio bez ikakve doze subjektivnosti, koje su mi se svidele koje nisu napisao sam i zasto uglavnom. Moje prepiranje ili neslaganje s njim
u diskusijama nece uticati na to- i buduce sta komentarisem, ako mi se dopadne, pohvalicu, nebitno da li u tom trenutku vodimo neku ostru raspravu. No, moje beznacajno misljenje kao citaoca njemu nije  ni vazno. Meni njegovo jeste. Cenim
misljenje svakog ko se makar potruditi da procita moju glupu  pricu, taman je izruzio na sav glas.

Boban

• 3
« Reply #14 on: 23-07-2009, 19:05:27 »
ne razumem zašto ne možete lepo da se svađate i razmimoilazite u mišljenjima bez zameranja i lične patnje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #15 on: 23-07-2009, 19:08:52 »
ne razumem zašto ne možete lepo da se svađate i razmimoilazite u mišljenjima bez zameranja i lične patnje.

Vrućina?

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #16 on: 23-07-2009, 19:52:49 »
Dobar si profajler Scallope, posebno ovaj deo za ISIJAVANJE. xnerd

A Tihi je izgleda opet sve preozbiljno shvatio, karanje Tihi, poenta svega je karanje, nemoj da zaboravis to, i kad je neko skroz ozbiljan na ovom forumu on je zapravo neozbiljan, naucio sam to od Meha.  xwink2

Evo vi's sta je meni Skallop napiso, svaki prosecni paranoik (ja pre 2 godine) bi na to reagovo u fazonu jbte vredja me, a zapravo folirant moze da ima i pozitivno znacenje, jer nit smo mi na nekom politickom forumu, nit na navijackom, no smo na kulturnom, ili bar tezi kulturnom sadrzaju. A sto se tice tog profilisanja, psihologije i sranja, najbolja serija iz koje mozes da naucis dosta o tome ZASTO, itd. je MOST EVIL, a ja sam postavljao link pre neki dan na dokumenatrce, al evo ga opet, znaci to sto tebe zanima je il' igrana serija CRIMINAL MINDS koju preporucujem, il ovaj dokumentarni serijal pa lagano redom :

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/search/label/discovery%20most%20evil

Ja se serijskim ubicama bavim pa jedno 4 godine, i dal sam ja poludeo i pozeleo da to sprovedem u delo, NARAVNO DA JESAM, a zasto to nisam odradio ? Zato sto imam ko i svaki prosecan covek osecaj grize savesti (a i picka sam), koji me sprecava da pocinim zlo, ej bre pa ja se i dan danas kajem i izjeda me sto sam ubio zmiju jednu 2001. godine. Sta to znaci, to znaci da bi se psihicki raspao ako bi napravio neko vece zlo jer ta griza savest je jedna od najzajebanijih stvari, ono gledam kad neko ubije u afektu, pa jbte aj sto lezi robiju , nego ga savest dokrajci, i zato 99% ljudi i nisu sposobni da ubijaju pri zdravoj pameti, ili ubiju jednu osobu i stanu, ili u komadu par osoba i to je to, a serijske ubice ne osecaju empatiju i ne osecaju sto je najbitnije STRAH, jer pored toga sto se ja plasim grize savesti, plasim se logicno i posledica, tj. osude od strane drutsva i naravno robije, a oni JOK.

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #17 on: 23-07-2009, 20:17:54 »
Kontam ja Sone, da ima dosta zajebancija. Ti npr. zezas druge, ali primas salu i
na svoj racun  :mrgreen:. Nisam bas siguran da su svi tako zezatorski raspolozeni.
Neki su jako osetljivi kad njih neko pecne, ali zato kad oni po drugima udaraju tu
sve moze. A sad, Scallop je jasno rekao da nije sala, vec tako misli.
Ok, njegovo pravo, nek misli sta hoce.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #18 on: 23-07-2009, 20:51:48 »
Da brate al on je stariji dosta od nas kolko sam skonto, ne moz to da shvatis kao relevatno misljenje, iz njegove pozicije to zaista mozda izgleda tako...iz moje JOK. 

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #19 on: 23-07-2009, 20:56:41 »
sine, sad si me razočaro.
ja mislio može od tebe čovek, a ono... kaje se što ubio zmiju! :(
imao sam velike planove s tobom, ali vidim da sam pogrešio.

a vidiš, skalop se ne bi kajao da nekoga pošalje na lobotomiju - samo na osnovu svojih ograničenih i nedotupavnih predrasuda...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #20 on: 23-07-2009, 21:12:12 »
Ne vredi, progoni me ta zmija, i to samo zato jer sam je ubio bez razloga, aj da me napala pa kao u redu, nego tako mi doslo, vido je i uzo kamen.  :x

Boban

• 3
« Reply #21 on: 23-07-2009, 21:16:12 »
pogrešno je zmiju ubijati kamenom; za to služi štap.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #22 on: 23-07-2009, 21:37:37 »
@tiha voda

Kad je reč o psihološkim profilima ubica (doduše, ne nužno serijskih), pogledaj, ako već nisi, britansku seriju CRACKER.
Najbolja dramska serija ikad snimljena, po mom skromnom mišljenju.

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #23 on: 24-07-2009, 00:11:54 »
Son
Ja sam se uzasno plasio zmija ko mali  :shock:. U mom kraju ih je bilo poprilicno,
cesto sam vidjo sarke, ponekog poskoka. Nisam ih ni kasnije nesto simpatiso.
U maju odem do BG, setam ulicom, kad stoji riba s pitonom oko vrata, i jos pise
150 din. da se slikas s njom, i pitona stavis oko vrata..br, sav sam se najezio..

Ja sam jednom mogu ubiti vuka. Poterala ga mecava, glad, pucnjava, sisao u selo.
Stajao je tacno ispred mene, mogo sam ga upucati u glavu, al nesto mi bilo zao.
Nisam mogo.

Inace, sad se setih, glede one tvoje nesrecne zmije  :x, u mom kraju je bilo neko
verovanje da ne treba ubijati zmije, jer ces ih posle zato stalno sretati..

Truba

• 4
  • 3
« Reply #24 on: 24-07-2009, 01:14:35 »
možda ljudi i ne bi toliko ubijali kad bi znali da se o njima neće raspravljati poslije njihove egzekucije
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #25 on: 11-02-2012, 18:53:26 »
najbolja knjiga koju sam pročitao u poslednje vreme - o najzanimljivijem ubici od svih:
PANZRAM: A JOURNAL OF MURDER
by Thomas E. Gaddis, James O. Long

http://ljudska_splacina.com/2012/02/panzram-journal-of-murder-by-thomas-e.html

Ugly MF

• 4
  • 3
  • Natural born FlatEarther!!!
    • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
« Reply #26 on: 11-02-2012, 23:06:39 »
najbolja knjiga koju sam pročitao u poslednje vreme - o najzanimljivijem ubici od svih:
PANZRAM: A JOURNAL OF MURDER
by Thomas E. Gaddis, James O. Long

http://ljudska_splacina.com/2012/02/panzram-journal-of-murder-by-thomas-e.html

Ah, ja sam se odusevio filmom!
Plus James Woods! Genijalno!
Misliiiim, vrh!

http://www.imdb.com/title/tt0113542/

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #27 on: 12-02-2012, 00:06:26 »
Ah, ja sam se odusevio filmom!
Plus James Woods! Genijalno!
Misliiiim, vrh!

a ja se još čudim odakle ono krvavo rezanje dečačkog grkljana u prvom planu u tvom najnovijem stripu...  :P :o :(

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #28 on: 18-02-2012, 19:31:39 »

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #29 on: 08-03-2012, 17:29:51 »

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #30 on: 17-03-2012, 16:04:06 »
Joj majko draga, ovaj bre i o sektama kreno aktivno da piše, šta li je sledeće?  xrofl
Psihijatrija možda? Pa ja realno onda mogu da gasim svoj blog....ili možda da ja krenem da pišem o hororu ahahahahahaha  :evil:

Agota

• 4
  • 3
« Reply #31 on: 17-03-2012, 17:39:59 »
Joj majko draga, ovaj bre i o sektama kreno aktivno da piše, šta li je sledeće?  xrofl
Psihijatrija možda?

Ne,ne Sinak , na redu   su navijaci    xrofl 
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #32 on: 17-03-2012, 18:40:51 »
kreno, kreno... i to odavno...  8)

a ne prekjuče, ko neki...  :roll:

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #33 on: 17-03-2012, 21:27:56 »
U pravu, ipak si ti protozoa, Pancrama si provalio jos kad sam ja pikio u pesku, a i ono totalno si izvalio serijske ubice u fulu, tacno se vidi da si u toj prici bas poodavno, uostalom samo kad se setim kako si me ucio o tome dodje mi neka toplina oko kurca...steta sto si pauzirao sa tim na ustrb smorenih horora, i bas mi drago sto si se konacno vratio korenima, a posebno sto si batalio taj nazadni horor, nisi ti za to jebiga, ovo ti ipak vise lezi, a i ono, ja se maksimalno primam, vis da te tretiram na pravi nacin, you're my main bitch!  xflowy

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #34 on: 17-03-2012, 21:32:13 »
ja sam uvek podržavao mlade snage, pomagao im da stanu na svoje noge, promovisao ih, podučavao... jer to je moj križ!

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #35 on: 17-03-2012, 21:46:10 »
Zaista, hvala Vam na svemu!  xremyb

Albedo 0

• Guest
« Reply #36 on: 19-03-2012, 00:52:01 »
jebote, ne sjećam se da se Erih From ikad bavio serijskim ubicama, pa ni u Anatomiji ljudske destruktivnosti. Ne kažem da nije moguće povezati neke stvari, ali sam From da objašnjava psihu serijskih ubica to može da pretpostavi samo the author koji nije ni čitao knjigu...

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #37 on: 19-03-2012, 01:09:23 »
jebote, ne sjećam se da se Erih From ikad bavio serijskim ubicama

a neko je kazao da jeste?
gde to piše?
da čujemo citat...

Albedo 0

• Guest
« Reply #38 on: 19-03-2012, 01:18:49 »
Čovječe, spominješ knjigu u tekstu o serijskim ubicama

+

osjećaj beznađa i besmisao se ne nalaze u Anatomiji kao uzroci agresivnog ponašanja, te gluposti o nekakvom ubijanju žaba i mačaka u djetinjstvu pa onda i ljudi, thrill of kill nisi mogao da pokupiš od Froma

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #39 on: 19-03-2012, 01:22:13 »
Čovječe, spominješ knjigu u tekstu o serijskim ubicama

ovako kretenski komentar dao bi se očekivati od one tvoje, ali pošto ste po intelektu i sposobnosti pažljivog čitanja tu negde, ne čudi me ni od tebe.

u mom tekstu nigde ne piše da je from pisao o serijskim ubicama, a ŠTA ZAPRAVO PIŠE, lepo stoji na gornjem linku, pa svako ko nije slepac i moron poput tebe to može i da proveri.

Albedo 0

• Guest
« Reply #40 on: 19-03-2012, 01:38:58 »
Batin antimarfijev zakon: Pobrinite se za slonove, muve će se pobrinuti same za sebe 8-)

1. Pišeš tekst o serijskim ubicama.

2. Izigravaš sociologa koji želi da objasni društveni kontekst u kojem se serijske ubice pojavljuju i spominješ Froma i lupetaš da From govori o ''intelektualnom aspektu fenomena''.

3. From je SOCIJALNI psiholog, dakle ne interesuju ga individualne sudbine nikakvih ubica već temelji socijalne agresije, kada DRUŠTVO predstavi određenu agresiju kao opravdanu.

4. Dakle: Intelektualnog aspekta KOG FENOMENA? Za Froma Hitler ne mora da ubije nijednu jedinu osobu, ne mora da uživa, može čak i da povrati u slučaju da vidi leš, jer se From ne bavi serijskim ubicama ni na jednom nivou.

5. Šta će From u ovom tekstu to sam Bog zna, jer serijske ubice nikad nisu bile socijalno opravdane, što je suštinska teza ANATOMIJE destruktivnosti. Anatomija je UNIVERZALNA ljudska karakteristika, a serijske ubice su marginalni pojedinci.

6. Froma kao i svakog kritičkog teoretičara zanima djelovanje diskursa MOĆI, serijske ubice pripadaju domenu NASILJA, a nasilje i moć su različite stvari.

7. Pričaš napamet, nemaš osnovno obrazovanje iz ove oblasti i pokušavaš puku deskriptivnu kompilaciju različitih autora da postaviš u nekakav kauzalni odnos. U prevodu: nemaš pojma  8-)

Bata objasnio  8-)

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #41 on: 19-03-2012, 03:12:40 »
tvoj slepački kretenizam i notorna ograničenost dostigli su novo dno a ova gomila budalaština nevredna je da se na nju detaljno osvrćem (MOĆ i serijske ubice nemaju veze? ajde?! IMBECIL!).

sve sam lepo kazao, i o KOM fenomenu se radi ("Vrlo specifična dosada, osećaj beznađa i bezizlaznosti, besmisla svih ambicija u životu itsl. jesu neki od faktora u mnogim savremenim zločinima. The thrill of a kill... itd.), i kakva je veza froma sa njim, a kakva je veza TOG fenomena sa serijskim ubicama - sve LEPO i jasno piše, OVDE - http://ljudska_splacina.com/2012/03/serijske-ubice.html - pa ko nije slep kod očiju i glup kod mozga, neka čita.

da si uopšte pažljivo čitao froma, možda bi u njegovoj knjizi primetio da on govori i o nekim zločincima koji nisu hitler i himler i kompanija i video bi kakva je veza između vilsona i froma koju ja nagoveštavam u svom textu.

ghoul objasnio, odavno. 8)

Albedo 0

• Guest
« Reply #42 on: 19-03-2012, 11:44:44 »
MOĆ i serijske ubice nemaju veze? ajde?! IMBECIL!

kao što rekoh - samo POLUOBRAZOVANI DEBILI mogu ovo da kažu.

Ovdje naš ''doktor'' koristi NAJTRIVIJALNIJE, da ne kažem ULIČNO poimanje riječi MOĆ, ne shvatajući da u nauci nema trivijalnosti i pijačarske retorike.

To da li se neki serijski ubica prilikom izvršavanja djela npr. ''osjeća moćnim'' nad svojom žrtvom je najobičnije PIJAČARSKO korišćenje riječi moć, koja u akademskim krugovima nema takvo značenje.

To je možda dozvoljeno tamo u nekim zabačenim dijelovima Filološkog fakulteta koje je nauka zaboravila

moć je naučna analitička kategorija koja ne nosi značenje ''baci sisu da se igramo''.

Možda bi to i znao da si doktorirao na nekoj značajnoj temi 8-)

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #43 on: 19-03-2012, 12:57:54 »
kao što rekoh - samo POLUOBRAZOVANI DEBILI mogu ovo da kažu.

Možda bi to i znao da si doktorirao na nekoj značajnoj temi 8-)

da, za razliku od nekih anonimnih poluobrazovanih debila nesposobnih da shvate i jedan PASUS teksta...  xuss

Albedo 0

• Guest
« Reply #44 on: 19-03-2012, 21:01:53 »
pasus teksta o serijskim ubicama (sa kojima From nema nikakve veze). I rest my case 8-)

Truman

• 4
  • 3
« Reply #45 on: 27-03-2012, 16:24:02 »
Ova tema je sramota za pdf EZOTETERIJA. Ako vam je budućnost foruma bitna prebacujte ovo negde drugde. Ne pada mi na pamet veća razlika nego između ezoterne potrage i patologije serijskih ubica...
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #46 on: 30-03-2012, 17:05:10 »
 :-? Jebote bre, sve neki što se razumeju do moga, šta je bre ovo, navala stručnjaka koji znaju o patologiji serijskih ubica, to neka nova moda ili šta, oćete leb iz usta da mi uzmete?! Uzmite, evo vam ga, zabole me kurac, ja leba ionako ne jedem više... 8)

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #47 on: 06-04-2012, 12:37:26 »
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #48 on: 12-05-2012, 12:24:47 »
Opet greška, al' nisi ti kriv, takav je opšti stav, dakle da ispravim: Čarli nit je masovni nit serijski ubica, ON NIKOGA NIJE UBIO ALOOOO LJUDI, i osuđen je samo po principu rekla-kazala, dakle NITI JEDAN MATERIJALNI DOKAZ, NITI BILO KAKAV NE POSTOJI, a sjebali su ga isključivo iz razloga da se zaplasi omladina i totalno sjebe hipi muvment i sve sto je islo uz te subkulture razne...

Druga stvar, to suđenje je bilo ultra štelovano za medije, pa samim tim i neregularno, gde Čiči čak nije dozvoljeno ni da svedoči pred porotom, tako da je moro u skroz praznoj sudnici, a pod izgovorom da bi mogo da "hipnotiše i zavede" porotu, EJ BRE, o čemu mi pričamo, pa tako ni Šeška nisu jebali, a ko mi ne veruje, imate knjigu Helter Skelter (ja čito) a ima i na ova dva sajta čiji linkovi se nalaze kod mene na blogu. Dakle, molim vas ljudi batalite sve što se o Čarliju piše u Srbiji jer niko ni o čemu ovde pojma nema. Hvala. xjap

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #49 on: 12-05-2012, 15:26:36 »
Znamo, znamo. :)
Zato sam i naveo te epitete...uz ironican who cares. :evil:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"