DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA
Vegetarijanstvo je prava stvar
Albedo 0:
--- Quote from: Mims on 25-03-2011, 16:26:09 ---http://www.politika.rs/rubrike/spektar/Nauka/t15714.lt.html
--- End quote ---
Slavoj Zizek on vegetarians
Meho Krljic:
--- Quote from: D. on 25-03-2011, 16:27:49 ---A to za inteligenciju je patka mesarske industrije i jos jedna degradirajuća i diskriminisuća opšta predrasuda u najavi.
--- End quote ---
Dobro, ja mislim da je Lomi pre svega mislio na životinje kada je pitao za inteligenciju kod mesojeda/ svaštojeda u odnosu na biljojede.
Ali inteligencija je u tom smislu evolutivna karakteristika. Leopard mora da zna da se prikrade uz vetar, koristeći zaklone, krdu antilopa ne bi li ubio i prehranio se inače umire od gladi. Antilopa ne mora da zna da pobegne od leoparda jer ima 1000 antilopa na teritoriji na kojoj je jedan leopard a hrana im je na svakom koraku...
Mislim, grubo pojednostavljujem ali to mu je tako nekako.
Meho Krljic:
--- Quote from: Bata Trokrilni on 25-03-2011, 16:36:05 ---Slavoj Zizek on vegetarians
--- End quote ---
Ahahahaha, genijalno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Josephine:
Postoji neko nebulozno istraživanje koje tvrdi da su za funkcionisanje mozga potrebni mesni proteini. Možda je Lomi mislio na životinje, ali postoje glasići koji, eto, tvrde da su ljudi mesojedi inteligentniji...
:)
Meho Krljic:
Pa Boban to tvrdi, a on nije glasić, to je glasina. No, dobro, ako je vegetarijanska ishrana (bila) dobra za Ajnštajna, Džekija Čena i Karla Luisa, dobra je i za mene.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version