DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Vegetarijanstvo je prava stvar

<< < (4/246) > >>

Loni:
Mislio sam samo na životinje (editovao sam post).

Među ljudima bi takve teorije bile smešne.

Meho Krljic:
 :lol: :lol: :lol: Pa, da, editovao si post da ja ispadnem glup pa da to implicitno dokaže tezu!!!! Lukavo!!!!11!!!!!1!!11

No, nebitno, čak i da je istina da su vegetarijanci u proseku manje inteligentni od mesojeda među ljudima, pitanje je je li to bitno. Inteligencija više nije toliko nužan evolutivni parametar, ljudsko društvo je vrednuje, ali ne onoliko koliko je ona valorizovana u vreme kada je čovek evoluirao od životinje ka samosvesti i začecima društvene zajednice, tako da bi vegetarijanac mogao da tvrdi da je važnije biti moralan (i ne jesti meso ako vas na to ne tera ekonomski imperativ) nego biti inteligentan.

lilit:
A što je nemoralno jesti meso?  :lol:

Meho Krljic:
Pa sve piše.

Mislim, to je hipoteza, nemojmo se sad gubiti u raspravama...

Josephine:

--- Quote from: Meho Krljic on 25-03-2011, 17:02:03 ---tako da bi vegetarijanac mogao da tvrdi da je važnije biti moralan (i ne jesti meso ako vas na to ne tera ekonomski imperativ) nego biti inteligentan.

--- End quote ---

 xcheers  :|

A to za papagaja - opšta je (naučna) tvrdnja da papagaju samo imitiraju zvukove, da ih ne razumeju, stoga njihov "govor" ne proističe iz inteligencije. No, ja sam imala jednu malu ptičicu, koja se ponašala vrlo inteligentno i pitomo, znala šta joj predstavlja opasnost, znala kada je dozivam, umela da se igra i druži sa mnom, i imala širok vokabular kao gazdarica i učiteljica joj. :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version