DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA
Vegetarijanstvo je prava stvar
Mims:
Sad ćemo da im dokažemo, Meho.
Evo jednog vegetarijanskog i veganskog obroka koji se krka.
Sejtan (pšenično meso) sa prelivom od vrganja, i mešani Frikomovi Meksikanci.
Loni:
Zna li neko zbog čega su mesojedi i svaštojedi inteligentiji od biljojeda?
(Samo na životinje mislim)
Zašto nam koze nisu drage (van klope) kao psi i mačke?
Meho Krljic:
To je mit. Mislim to za inteligenciju. Mislim, među ljudima. Među životinjama, moglo bi da se uđe u vrlo dugačku raspravu koja bi objašnjavala da biljojedi mnogo bolje iskorišćavaju hranu koju jedu, pa se više njih množi na manjem prostoru, dok mesojedi nisu efikasni, treba im veći prostor itd. pa je tako uravnoteženo da su ovi agresivniji, ovi docilniji itd. Koliko je sad tu inteligencija na programu, jebemliga, papagaji nauče da pričaju a nisu mesožderi.
Mims:
http://www.politika.rs/rubrike/spektar/Nauka/t15714.lt.html
Josephine:
Pa dobro, ja sam smršala (na svu moju uobičajenu mršavost) nakon što sam iz ishrane izbacila meso, belo testo i šećer (uglavnom, ko bi se odrekao slatkiša!). Ali mislim da je to zbog belog testa i belog šećera. Istovremeno, međutim, rešila sam neke sitne ali neprijatne zdravstvene probleme koje sam vukla godinama (a pogotovo otkad sam u ishranu unela obimne količine belog luka).
I ishrana bez mesa više prija mom sistemu, plus - uopšte nemam žudnje za mesom kada ga ne jedem.
A to za inteligenciju je patka mesarske industrije i jos jedna degradirajuća i diskriminisuća opšta predrasuda u najavi.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version