DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Enciklopedija mrtvih

<< < (3/774) > >>

ginger toxiqo 2 gafotas:
PREMINUO ITALIJANSKI REDITELJ MIKELANĐELO ANTONIONI
   Mikelanđelo Antonioni, jedan od najpoznatijih italijanskih filmskih režisera svih vremena, umro je sinoć u 94. godini, javile su italijanske vlasti u Rimu.

Čuveni reditelj, koji se proslavio filmovima 'Uvećanje' i 'Avantura' , umro je kasno juče u svojoj kući, javila je nacionalna novinska agencija ANSA.

Tex Murphy:
E do mojega! Ko je sljedeći? Sidney Lumet?

Inače, moram da priznam da sam od Antonionija gledao samo jedan film - Zabriskie Point  :(

Kastor:
I sada se sećam (a beše to prilično davno) dana kada sam gledao BlowUp.

Ghoul:
umro je William Tuttle, jedan od najvećih klasičnih majstora šminke i maske, odgovoran za neke od najvećih klasičnih SF i horor stvorova.

u hajlajte više nego bogate karijere ubrojio bih:

Mark of the Vampire (1935)

The Wizard of Oz (1939)

Forbidden Planet (1956)

North by Northwest (1959)

The Time Machine (1960)

7 Faces of Dr. Lao (1964)

"The Twilight Zone" (makeup artist) (6 episodes, 1960-1962) (makeup designer) (4 episodes, 1961-1963) (makeup creator) (2 episodes, 1962-1964)

Point Blank (1967)

Ice Station Zebra (1968)

Moon of the Wolf (1972) (TV)

Young Frankenstein (1974)

Logan's Run (1976)

The Fury (1978)

Love at First Bite (1979)

dekica je umro u sasvim zavidnoj 95. godinici, nije radio na filmu već četvrt veka, ali ipak, treba se ovog dana prisetiti nekih od najupečatljivijih maski u istoriji SFa i horora za koje je on zaslužan!
R.I.P.

Meho Krljic:
Zaista. Rispekt za čoveka za koga sam čak i ja čuo, gledao gomilu filmova na kojima je radio, pa čak tripujem i da je harvestovo i ponekog Oskara (ili barem bio nominovan?). RIP.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version