STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > MANGE I ANIME
Anime i Manga (uopšteno)
ridiculus:
Naučno je dokazano da je Goku jači i da je veći šmeker što se žena tiče. xfrog
ridiculus:
Novi blog: Strahoslovni domen 999.
Iznenadio sam sam sebe učestanošću svog postovanja tamo. Tako da će verovatno doživeti bolju sudbinu od prethodnog bloga. :cry:
Meho Krljic:
How The "Godfather of Anime" Screwed Up Modern Anime
ridiculus:
Nisam još pročitao linkovani članak, ali hoću kasnije. Mada, ako je ono što mislim da je, ne slažem se jedno 99,99%.
Tezuka jeste uveo mnoge jeftine tehnike i, takoreći, "skraćenice", koje su postale standard u industriji, ali ne može se on kriviti za današnje stanje. Mijazaki je žestoko kritikovao Tezukin pristup mediju i ja se sasvim slažem sa njim, jer za mene animacija treba da bude tečna, fluidna, dinamična, ali, ponavljam, ne može se Tezuka kriviti za današnje stanje. To bi bilo kao kada bi krivili Blair Witch Project za poplavu loših, niskobudžetnih, "found footage" horora, ili rani new wave (Moroder?) za poplavu muzike zasnovane na jeftinim sintesajzerima. Producenti, kreatori, TV mreže, fanovi - svi su oni krivi više.
Linkin:
Eto. Kriv je čovek što u svoje vreme nije puno mario za modernu animu, a kasnije kad je mogao iz penzije i iz groba nije odradio Mijazakijev posao. Da ne pominjemo koliko je danas neaktivan. Baš je nevaljao taj Tezuka. xtwak
Edit: ridiculus se umešao i objasnio ko je pravi krivac.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version