DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

<< < (1461/1517) > >>

Black swan:
Nikad u 1000 godina od raskola
Pripadnike jedne crkve nije zanimalo ko je proglasen svetcem u drugoj crkvi

džin tonik:

--- Quote from: Labudan on 22-01-2023, 19:51:04 ---kolko znam Iran je u Aziji
--- End quote ---

dobro, vi zelite o stepincu, a ja isprobavam novi hosting slika. propo stari ko baba merkel. vec smo se dotakli topika, sad idemo anagram. evo (opet) lijepe knjige o stepincu, preporucujem. jednu sam uzeo (opet) samo jer na njoj pishe "drugu jakovu blazevicu". jakov blazevic, to je bio idiot koji je kao tuzitelj nastupao na montiranom procesu protiv stepinca, ono, kvisling, sluga azijatskog kurca, obicna nistarija, nesto kao danas dejan jovic, dezulovic, svjedok zarko i slican otpad, nebitno.
 


crvena ruza na oltaru. biografska pripovijest.

vidite, tako kaze reklama. sad, zasto vi to ne procitate? zasto citate gluposti, izmisljotine azijatskog kurca?

usput mozete nauciti svasta, primjerice, sta je crvena ruza u sf-a vaseg prvog susjeda. to je vrlo zabavno.

https://www.youtube.com/watch?v=x007xQonFg8&t=192s

pogledajte, pa rijesite anagram oko azijatskog kurca, stepinca, tuzitelja blazevica, svjedoka zarka i ovog kurca oko kuglanja. sta je tu komplicirano?

klem:
https://www.politika.rs/scc/clanak/533410/Milanovic-EU-nas-tretira-kao-da-smo-retardirani

Хрватски председник Зоран Милановић критиковао је данас у Будимпешти Европску унију, која своје чланице, како је рекао уз извињење на изразу, третира „као да смо ретардирани”.

Он је то рекао подсетивши на писмо потпредседника Европске комисије Жозепа Бореља које је упутио пре месец дана Загребу.

„Борељ је пре месец дана упутио допис Хрватској пун лажи, у којем нас третира као да смо ретардирани. Извињавам се на изразу, као да имамо посебне потребе. Да би нам онемогућио да будемо присутни симболички у мисији Алтеа у БиХ. Покушавам да будем пристојан, али у неком тренутку мораш рећи доста”, рекао је Милановић.

Појашњавајући, Милановић је рекао да је то када дете са тешкоћама у развоју у подне пита мајку да ли може да изађе напоље, а она му каже не може јер се спрема мрак.

„Дете прихвати тај одговор. Хрватска није то дете. Та врста односа дубоко иритира. Данас је то Мађарска, сутра ће бити нека већа држава коју ће бити потребно довести у ред. То је била и Пољска до јуче. Данас су они због околности у Украјини супер. Сутра ће поновно доћи на ред”, рекао је Милановић.

Осврнуо се и на своју изјаву о посредничком рату која је изазвала пуно реакција у јавности након што га је и сам шеф руске дипломатије Сергеј Лавров похвалио.

„Кад ја кажем да је то прокси рат, односно посреднички рат у којем је једина права жртва Украјина и да једино морају сести Вашинтон и Москва за сто, онда ја цитирам речи актуелног украјинског министра одбране који је рекао да се украјинском крви НАТО бори против Русије. Али за то нема слуха. Нећу допустити да нас претворе у малог псића у чопору који иде само и лаје”, рекао је Милановић на заједничкој прес конференцији са мађарском колегиницом Каталин Новак током своје прве дводневне посете Мађарској од избора за председника Хрватске, преноси Танјуг.

klem:
https://www.politika.rs/scc/clanak/534228/zagreb-strajk-smece

ЗАГРЕБ - Трећег дана штрајка радника Чистоће у Загреб, док трају преговори о захтевима запослених, хрватска престоница се гуши у смећу. Отпад се гомила јер га већ три дана нико не одвози.

Радници траже повећање коефицијената за најниже плаћене раднике и возаче. Истичу да су спремни да прекину штрајк одмах, ако се реши питање коефицијената. У противном, кажу, неће изаћи на терен.

Загребачки градоначелник Томислав Томашевић изјавио је да ће Управа Загребачког холдинга пријавити суду незаконити штрајк радника Чистоће, а трошкове плата радника који незаконито штрајкају сносит ће синдикати, што износи 100.000 евра дневно.

Томашевић је на конференцији за новинаре, одржаној трећег дана штрајка позвао раднике да се врате на посао јер је пет њихових захтева прихваћено, а о шестом је Управа Холдинга спремна да преговара у најкраћем року.

 Синдикати су градоначелнику одговорили да они неће сносити трошкове штрајка јер га, кажу, нису ни организовали. У међувремену хрватски портали су преплављени фотографијама Града, који плива у смећу и Загреб упоређују са Напуљом, преноси Танјуг.

Штрајк радника Чистоће почео је у понедељак из противљења против отказа који су добила три запослена јер су у контејнере одлагали неразврстани отпад, а након што је тај њихов захтев испуњен, они су испоставили и нове међу којима и повећање коефицијента за најниже плаће раднике и возаче.

BANDIĆU VRATI SE DA POČISTIŠ SMEĆE

Black swan:
Cijelo vecer citam knjige stripove sirius b i forume
I zaboli me glava i oci od samo jednog cirilicnig posta

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version