DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

<< < (1474/1488) > >>

džin tonik:
Čeka se prvo ročište na Visokom sudu u Zambiji; podsjetimo se što se događalo u ovoj aferi

Kongo traži hitnu pomoć od Rusije: Ne mogu da se izbore sa teroristima

sad je pitanje hoce li bazi yukom-trgovaca djecom slucajno nestati jos koja ruska jahta pod sankcijama, pa ce se gospoda drugovi vratiti u leglo samo sa hiv-om, malarijom i hepatitisom. sto bi bilo u redu s ljudske strane, zasto ih osuditi i drzati u zatvoru godinama, kao i tudje jahte, nije humano. bolje da se vrate u leglo i otvore srce i dushu o dozivljajima.

usput, zasto oko slucaja uvijek spominjem kakve zaraze: europa aktualno kroz migracije i slicnu trgovinu ljudima i djecom ispod ruke (po medicini) ima izuzetnih problema, posebno sa hepatitisom. to su, na zalost, podneblja gdje je narod doslovno prokuzen. ovi idioti ne suzbijaju zaraze, pomazu narodu, vec ih shire, jer vecina prolazi neotkriveno, nitko "nije odgovoran".

džin tonik:
Državni tajnik zambijskog MUP-a: Kongo je utvrdio da je dokumentacija o posvajanju – lažna!


--- Quote ---

Na sjednici UN-ovog Odbora za prisilne nestanke održanoj u utorak, Dickson Matembo, državni tajnik zambijskog ministarstva unutarnjih poslova i unutarnje sigurnosti te voditelj izaslanstva kazao je da su kongoanske vlasti potvrdile da je dokumentacija osmero hrvatskih državljana koji u Zambiji čekaju ročište na visokom sudu – lažna. Dodao je i da ovo ”nije bio prvi put da je ova skupina s djecom prešla granicu”.
(...)
--- End quote ---


opet se komplicira, a moglo bi se sve i jednostavno rijesiti kompromisom: da se umjesto zatvora nagode na 20 godina prisilnog rada, branja pamuka, sto bi "posvojitelji" rado prihvatiti da kompenziraju robovlasnistvo sa kojim se hrvatska zaduzila; izgradila se na robovima iz afrike, zaradila, pa kupila oruzje sa zrakama i napravila drzavu. prosto da "posvojitelji" imaju osjecaj da je kazna pravedna.

dark horse:
Kako je palo pravilo 200 metara...

Саво Штрбац: Ево зашто је судија Теодор Мерон ослободио Готовину и Маркача

džin tonik:
Liječnici najavili štrajk, reagiralo i ministarstvo


--- Quote ---Liječničke udruge održale su sastanak u utorak na kojemu su odlučili da idu u štrajk. Nakon sastanka je priopćeno da je svih pet liječničkih udruga – Hrvatski liječnički sindikat (HLS), Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL), Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Inicijativa mladih liječnika najavljuju prosvjed – spremno za štrajk.

(...)
--- End quote ---


e ovo je vec ozbiljno ludilo. lijecnici idu u strajk, LIJECNICI! ne ide posten narod u strajk, vec lijecnici, pa, pa, khm.
sta je sljedece, strajkuju politicari?

ja tu vidim dva temeljna problema:

prvo: kad pokrenu strajk, to nitko nece primijetiti. kako to misle komunicirati, da strajkaju? ne rade kad rade, sto je u biti pozitivno, nedaj boze da rade, bar u 99% slucajeva, jer pricati gluposti nije rad, a ne rade kad strajkaju. gdje je razlika?

drugo se namece: moraju se nekako izraziti, recimo u trendu: zalijepe se za nesto. moze za asfalt na kakvom krizanju.
ali opet isti problem: tko ce ih i tu primjetiti? 

lijecnici strajkuju, pa... :cry:

mac:
Nahuškali ih srbokomunisti..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version