DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

<< < (1488/1517) > >>

džin tonik:
Ne propustite ove subote Hod za život u Varaždinu i po prvi puta u Kninu i Metkoviću


--- Quote ---U subotu 3. lipnja pred nama je Hod za život u čak tri grada – Kninu, Metkoviću i Varaždinu. U Kninu i Metkoviću Hod za život ove se godine održava po prvi puta.

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo – pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati ili su već hodali u 12 hrvatskih gradova. Od Varaždina na sjeveru, do Metkovića na jugu Hrvatske. Tisuće i tisuće građana svojim sudjelovanjem u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku slave život, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem.Ove se godine Hod za život po prvi put održava u Kninu i Metkoviću, a domaćin je uz ta dva grada ove subote i Varaždin.

Ove se godine Hod za život održao 6. svibnja u Slavonskom Brodu i Imotskom, 13. svibnja u Osijeku i Zadru, 20. svibnja u Vinkovcima i Zagrebu, 3. lipnja su na redu, kao što smo i najavili Varaždin, Knin i Metković, a 17. lipnja Sisak, Rijeka i Split.

Prvi Hod za život održan je 2016. godine u Zagrebu, te se od tada svake godine povećava i broj gradova i broj sudionika.

(...)
--- End quote ---

džin tonik:
Vladajući u Ljubljeni priredili doček zambijske osmorke i djece; u Hrvatsku prevezeni kombijima ministarstava


--- Quote ---Vladajući su i prilikom dolaska osmero hrvatskih državljana zajedno s četvero posvojene djece iz DR Konga koji su u subotu poslijepodne sletjeli u Ljubljenu, pokazali da su iznimno angažirani oko ovog slučaja. Osim što su od početka tvrdili da papiri o posvajanju nisu krivotvoreni, slali veleposlanika kao prevoditelja engleskog na sud preko pola Afrike, sada su u Ljubljani poslali pravi odbor za doček.

Po osmero hrvatskih državljana i četvero djece iz DR Konga, u Ljubljanu su došli kombiji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva unutarnjih poslova.

HRT javlja kako ih je dočekao veleposlanik RH u Sloveniji, te predstavnice Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Obiteljskog centra, ”kako bi ponudili podršku i pomoć, posebice za djecu”.

”Dvije obitelji će ići s našim kombijima u kojima su već postavljene stolice za djecu, a dvije sa svojim prijateljima, odnosno članovima obitelji, privatnim osobnim automobilima”, rekao je Boris Grigić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik RH u Sloveniji.

Melita Ćusek, načelnica Sektora za zaštitu djece i obitelji istaknula je kako će im ponuditi svaku pomoć koja će im biti potrebna.

”Djeca se moraju uključiti u programe koji su za djecu, njihove majke moraju ishoditi porodiljske dopuste, ima tu nekih tehničkih stvari koje treba riješiti u čemu ćemo i mi biti na raspolaganju”, rekla je. Ona je udijelila bukete ženama koje su stigle iz Zambije, dok su djeci poklonile plišance.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je u četvrtak da oni u Hrvatskoj neće prolaziti dodatne postupke jer im je priznata inozemna sudska odluka, djeca imaju dokumente i vraćaju se u Hrvatsku kao hrvatski državljani.
--- End quote ---


ono kad privatiziras drzavu, uhljebis cijelo leglo, primas lijepu placu za koju tek formalno radis dok se zapravo bavis aktivizmom i na raspolaganju si partiji za budalastine razne, a ima se vremena i sredstava i za hobi. i kavu. a i stvoren si da vladas! pa i novac poreznika je tu opcenito da se troshi na plemenite ideje.

poneki komentari su bas ljutiti; ljudi ocigledno nisu citali senou: ide vrijeme, dodje rok, eto vraga skok na skok. ako cemo iskreno, nisam ni ja, to sam negdje cuo, pa gugl kaze da je senoa.
sta se tu ima uzbudjivati.

Labudan:
Nedužni, kao nekad Gotovina.

džin tonik:
Je li homoseksualno/transrodni par Kraljević dobio 1327 eura od države zbog situacije u kojoj su se našli u Zambiji?


--- Quote ---U jeku medijskih napisa o povratku Hrvata oslobođenih optužbi za trgovinu djecom zbog nedostatka dokaza u Hrvatsku, Narod.hr dobio je informaciju kako je homoseksualno/transrodni par Kraljević, temeljem rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, navodno dobio naknadu od 1327 eura. Uz to, rješenje je doneseno u neuobičajeno kratkom roku, a riječ je o iznosu koji se vrlo rijetko dodjeljuje čak i kad je riječ o opravdanim slučajevima. Jesu li ga dobili od države zbog situacije u kojoj su se našli u Zambiji? O svemu smo pitali i Ministarstvo.

Informacije koje smo dobili o Noah i Ivoni Kraljević

Narod.hr dobio je informaciju od čitatelja, koji je želio ostati anoniman, kako je “obitelj Kraljević podnijela zahtjev 17.3.2023. godine” Hrvatskom zavodu za socijalni rad. Rješenje je doneseno 23.3.2023., znači u sedam dana, što je iznimno brzo, s obzirom da se zavodi žale kako su pretrpani.

Homoseksualno/transrodnom paru Noah i Ivoni Kraljević, prema informacijama koje nam je dostavio čitatelj, navodno je isplaćena jednokratna naknada u iznosu od 1327 eura tj. 10 000 kuna. To je iznos koji se u Hrvatskoj vrlo rijetko odobrava, čak i kad je riječ o opravdanim slučajevima teškog siromaštva i bolesti.

Pitali smo Ministarstvo o naknadi za par kraljević

Ovu informaciju htjeli smo provjeriti kod Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Zanimalo nas je je li informacija točna, a ako jest za koje su potrebe dobili taj iznos od države, s obzirom da su u to vrijeme bili u Zambiji.

Pitali smo ih:

1. Je li navedena informacija točna, tj. je li homoseksualno/transrodnom paru Kraljević isplaćena jednokratna naknada u iznosu od 1327 eura tj. 10 000 kuna?

2. Ako jest, na temelju čega im je isplaćena, za koje potrebe (nisu bili u mogućnosti podmiriti osnovne životne potrebe, bolest…)? U trenutku donošenja rješenja nalazili su se u Zambiji, pod optužbama za trgovinu djecom.

3. Što je homoseksualno/transrodni par Kraljević podnio kao dokaze kako bi ostvario jednokratnu novčanu pomoć?

4. Je li ovaj slučaj riješen izvan procedure, s obzirom kako je prošlo samo sedam dana od dana podnošenja zahtjeva (17.3.2023.) do donošenja rješenja (23.3.2023.), iako u praksi inače to traje znatno duže?

5. Je li ista jednokratna naknada isplaćena još nekom od parova koji su tada bili u Zambiji, pod optužbama za trgovinu djecom?

Odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Što kaže zakon?

(...)
--- End quote ---

Truman:
Čestitam parovima koji su uspešno usvojili decu. Da je više takvih humanih ljudi.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version