• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gojaznost

Started by Meho Krljic, 11-05-2016, 09:37:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 29-09-2018, 13:48:25
Da, pa ovo je pre svega pisano iz američke perspektive, pa je verovatno zato akcenat na lekarima, odnosno tematizuje se "epidemija" kao javnozdravstveni fenomen koji medicinska struka ne rešava adekvatno, iako je Berserker, naravno, u pravu, javno zdravlje nije usko interesovanje samo zdravstvenih profesionalaca. Dakle, tekst postoji u tom kontekstu kulture fat-shaminga u kojoj u SAD učestvuju i lekari u suviše velikoj meri itd.

američka perspektiva lečenja za prosečne ljude je  tuga božja, kao i edukacija šta i kako treba jesti, tako da ovaj članak pokušava da kaže prosečnom čoveku: - smršaj, inače si ugasio.
usa zdravstveni sistem je mnogo gori nego u srbiji, al ako imaš (mnogo) para i neizlečivu ili nedovoljno poznatu bolest, samo tamo eventualno mogu da te izleče.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Petronije

Čiskejk.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

lilit

savršenstvo! daj recept!

Krsta Klatić Klaja

inače jelo koje totalno uništava testosteron, pa vi vidite 8-)

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

lilit

žrtvovaću se nekako. čizkejk je temptejpšn kom ne mogu da odolim.

Petronije

Prvo poprečni presek, recept kasnije. [emoji3]

Petronije

Lilit je dobila recept, ali da ne ostanem dužan Bati kad ga smori teretana. Iz keks baze je u ovoj verziji sa slike iznad izbačen šećer.

http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/torta/cizkejk-sa-malinama/

Mica Milovanovic

Molim te, uzdrži se od ovakvih tekstova...  xuzi
Mica

Meho Krljic

How fructose in the diet contributes to obesity

Eating fructose appears to alter cells in the digestive tract in a way that enables it to take in more nutrients, according to a preclinical study. These changes could help to explain the well-known link between rising fructose consumption around the world and increased rates of obesity and certain cancers. 

Meho Krljic

The calorie counter 

By borrowing a method developed by physiologists studying obesity, Pontzer and colleagues systematically measure the total energy used per day by animals and people in various walks of life. The answers coming from their data are often surprising: Exercise doesn't help you burn more energy on average; active hunter-gatherers in Africa don't expend more energy daily than sedentary office workers in Illinois; pregnant women don't burn more calories per day than other adults, after adjusting for body mass.

Berserker

Quote from: Meho Krljic on 20-02-2022, 06:53:26
The calorie counter 

By borrowing a method developed by physiologists studying obesity, Pontzer and colleagues systematically measure the total energy used per day by animals and people in various walks of life. The answers coming from their data are often surprising: Exercise doesn't help you burn more energy on average; active hunter-gatherers in Africa don't expend more energy daily than sedentary office workers in Illinois; pregnant women don't burn more calories per day than other adults, after adjusting for body mass.

Malo mi je misleading ovaj quote, dal si hteo da nas provociraš da čitamo predugačak tekst :P A po ovome ispada da je svejedno dal sedimo il trčimo. Kolko sam skapirao iz teksta, energetska potrošnja se meri po izdahnutom CO2 koji direktno korelira sa pulsom. Puls skače tokom stresa, ali daleko više skače tokom fizičke aktivnosti. Daily average puls je 60, stresna situacija ili učenje može da ugura puls u 90, dok jedna jača vožnja bicikle daje prosečan puls od 145 ako si u dobroj kondiciji, a oko 155 ako si u lošoj kondiciji. Nek je samo linearno uvećanje (a nije, eksponencijalno je) pa se opet vidi benefit vežbanja. Što se tiče rezervi masti, to je već druga priča, zvuči zanimljivo, ali opet malo pristrasno, kao da je evlucioni pomak debljina pa je to uzrok  uzrok a kasnije posledice su promene u ishrani, a ne obrnuto kao što smo dosad učili. Jel sam dobro skapirao il mi je nešto promaklo, pošteno nisam sve pročitao :(

Krsta Klatić Klaja

tako nešto je Petar Čelik govorio, ima yt kanal, ukratko, da kardio digne puls ali samo tih sat vremena trčkaranja, vožnje biciklom itd, ali onda preostala 23h spusti puls i konačan rezultat je opet prosječan puls

ali kao dizanje tegova troši manje kalorija u toku samog treninga za razliku od trčanja, ali je veći puls naredna 23h, plus oporavak mišića troši više kalorija čitav dan i na kraju je po Čeliku to efikasnije za mršanje, a da se kardia doda 10-15 min zbog kardiovaskularnog zdravlja a ne trošenja kalorija

tomat

Ko ima prosečan puls 60?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

računa se i spavanje sigurno, tako da bi moglo tu neđe da ispadne kad se 24h sabere i podijeli

Petronije

Ja sam cele prošle godine radio zgibove kući,  redovno, 3-4 puta nedeljno, nekad i 5 dana u nedelji. Smršao kao guja, žena počela da pravi pite svaki dan, kaže preterao sam, kontra efekat. Snage kol'ko hoćeš ali džabe kad sam postao Bruce Lee a ne Bred Pit.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

tomat

2020 od marta do novembra tri puta nedeljno u šumu recommended routine, otprilike 60-90 minuta po odlasku, ništa smršao, nabio nešto mišića i dobio na snazi, dobro se osećao, ali ostalo i masti.

Posle ćorona oa sitna đeca i ostalo, vratih se u neaktivnost. Malo počeo po kući, da probam da ne propadnem skroz.

Edit: jedem mahom đubre, i tu počinje i završava se svaka priča
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Ne mogu da verujem da Masai ratnik troši energije koliko i knjigovođa :shock:

Quote from: tomatEdit: jedem mahom đubre, i tu počinje i završava se svaka priča

This.

Smršala sam tokom proteklih godinu i po samo korigovanjem ishrane, mada daleko od toga da su mi svi izbori zdravi.
Nikakav sport i (ispod)prosečno kretanje na dnevnom nivou.

Krsta Klatić Klaja

jbg Bred Pit je na steroidima a lilit zabranila

ja sam kućni kao neki trening već 2 godine, lošnjikavo je to, prije svega je bolja motivacija u teretani, al možda napokon krenem, nije ni korona što je nekoć bila

tomat

Meni ta šuma bila baš motivišuća, tamo na trim stazi krš ljudi šeta i vežba i staro i mlado, jebi ga, sramota da zabušavaš. Ni kedan odlazak nisam propustio, disciplina čelična :) Imalo se i vremena.

džin tonik

nekako mi je u sjecanju topik ili podforum naziva cestitanja, rodjendani, praznici, ali ga ne nalazim. pa moze cestitka i tu:
hristos ustase!

donijeli mi susjedi, kazu da im je danas uskrs. mozda vi znate sta je to, djeluje vrlo slatko. nije slag, kao neka glazura od secera, vrlo gusta i ljepljiva. uglavnom pashe.

Meho Krljic

Kevin Smith o mentalnom zdravlju, ali se vrlo bazira na percepciji samog sebe kao gojazne osobe (iako to više nije):

https://youtu.be/JBvc7Ny4iUk

dark horse

Nije, ali šta ostade od onolikog čoveka.  :shock:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Jebiga, imao je baš heavy srčani napad...

džin tonik

Ovo je najbolja i najzdravija namirnica

QuoteJogurt je za mnoge glavna namirnica - konzumiramo ga za doručak i večeru, čest je sastojak za deserte, pa čak od njega pravimo maske za lice, ali šta istraživanja kažu o specifičnim zdravstvenim prednostima koje donosi redovna konzumacija jogurta? 

(...)

Koliko jogurta potrebno da bi telo "osetilo" njegove prednosti

Lekari naglašavaju: "Radi se o doslednosti i dugovečnosti. Mnogo i često je mnogo bolje od konzumiranja tri litre jogurta u jednom dahu", kaže Rejčel Rigbi, predavač biomedicine na Univerzitetu Lankaster.

džin tonik

Novi trik za manji apetit i brže mršavljenje

QuoteMršavljenje može biti kompleksan proces, ali uz nekoliko jednostavnih trikova možete postići značajne rezultate.

Bitno je usredsrediti se na dugoročne promene u ishrani i životnom stilu, umesto brzih dijeta ili ekstremnih mera.

Danas vam predstavljamo mali trik koji je u domenu onog starog dobrog "mlaka voda pre svakog obroka". Reč je o nečemu mnogo boljem, ali i ukusnijem.

Jeste da je opšte poznato da čaša mlake vode pomaže kod smanjenja apetita i ubijanju gladi, ali su naučnici pronašli novi trik za postizanje istog efekta - da pojedete malo šodera.

Uz pomoć malo šodera osećaćete se duže sitim, a za obrok nećete pojesti više nego što vam je potrebno (a to je uglavnom problem kod svih koji žele da smršaju).

Suština je da sat vremena pre glavnog obroka napravite užinu od šodera i na taj način smanjite glad koju verovatno osećate. Takođe ćete uz to pojesti i manje, kao što je već pomenuto.

ALEKSIJE D.

Vi kako hoćete, ali ja sam izgubio još 2 kg. Ukupno 10 kg za  dva meseca.

Meho Krljic

dark horse

Izbacio je veceru.

Recept Lepe Brene koja ne jede nista posle 16h. :lol:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

ALEKSIJE D.

vitamin e, andol, manje ugljenih hidrata i ništa posle 18 h.

Krsta Klatić Klaja

to jest - manje ugljenih hidrata

ja bar mogu da posvjedočim tome, gubio i dobijao kilograme samo zbog bijelog brašna

zadnjih 7 dana radim 8:16, sranje nepotrebno i mučenje

bukvalno je nebitno kad jedeš

Truba

imati viška kila je teško
ne jeste sve što želikš i kad je teško

biraj u čemu ćeš se mučiti

ja genetski imam stomak kad sam smršao u licu ko iz bijafre a stomak se smanjio za 10%
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

tomat

Quote from: Labudan on 02-08-2024, 11:32:31
to jest - manje ugljenih hidrata

ja bar mogu da posvjedočim tome, gubio i dobijao kilograme samo zbog bijelog brašna

zadnjih 7 dana radim 8:16, sranje nepotrebno i mučenje

bukvalno je nebitno kad jedeš

Jeste ako si disciplinovan. 8:16 je više ako nećeš da vodiš računa šta jedeš, odnosno ako voliš lebac, mada su i ti rezultati bolji ako pripaziš.

Krsta Klatić Klaja

u suštini jedem isto samo u prozoru od 8 časova

a tada je 15-16. sat baš užas, ne vidim belu ovcu pred sobom, sistem pada

isto to jedem količinski u razmaku recimo 12:12, isti rezultati, a bolje se osjećam i mogu i trening da uklopim

da li na duže staze to 8:16 izede više masti pa mršaš - možda - al ne znam jel vrijedi

izvikana "autofagija" (a to čak i nije autofagija)

Truba

Ja sam jeo samo od 12 do 18
Isao u teretanu
Hodao 10000
Imao 87

Sad imam 99
Ne jedem poslije 18
Hodam do 10000
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

dobro, hodanje 10000 je bitno, meni aplikacija kad pređem 10000 piše da sam potrošio 700 kalorija

savršeno bi bilo 3 nesavršene djelatnosti

nesavršena dijeta
nesavršena teretana
nesavršeni kardio

ali raditi sva 3

ako samo jedno od toga onda mora biti savršeno

Truba

10000 je vise zbog drugih stvari
bolesti creva
jedno tri godine nije bilo dana da nisam 10000
a sada mi los mobitel barem trecinu ne sabere