NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > PERIODIKA

POLARIS 2: RELOADED

<< < (2/2)

Ghoul:

--- Quote from: "Unicorn" ---ne bih volela da se moje rechi protumache kao podilazhenje ghoulu, MORAM da rizikujem i da kazhem da se 100% slazhem sa njegovim procenama.
--- End quote ---


Ako ces vec da podilazis ghoulu, reci da li se slazes i sa prikazom REMATRIXA...

Unicorn:
:lol: Tvoj prikaz REMATRIX-a mogu da komentarishem samo sa stanovishta informativnosti, jerbo film nisam gledala, a da je informativan - jeste. Volim kad znam shta da ochekujem ili ne ochekujem.

:
Slaganje sa ghoulom?
Da li je to na pomolu simpatija?
Pomislite samo na njihovo eventualno potomstvo.

Strategija "Polarisa" je mnogo bolja od "Znak sagite"
Casopis se mora bazirati na stranim pricama.
Ko zeli da cita samo domace autore?
I price moraju zauzimati vecinu. Ko zeli da cita bezbrojne kritike domacih autora?

Unicorn:
Shta fali ghoulunima? Monstrumi k`o monstrumi.  :lol:

A vi`sh, Mini Crna Rupo, po pitanju domacih pricha i kritika domacih autora, mislim da je to jedini nachin da se podigne kvalitet pisanja SF&F-a ovde. Strane priche su odabrane iz nepreglednog mora svega i svachega, pa onda ispada da je strana produkcija bolja od domace. Ono, po obimu se te dve produkcije ne daju porediti, ali...ima i odlichnih domacih pricha. Nisam pisac, ali pretpostavljam da je veliki motiv za pisanje kad imash gde da objavish napisano i kad to neko chita i kad ti da neki odziv (u vidu dobre ili loshe kritike).

Miko:

--- Quote from: "Unicorn" ---Nisam pisac, ali pretpostavljam da je veliki motiv za pisanje kad imash gde da objavish napisano i kad to neko chita i kad ti da neki odziv (u vidu dobre ili loshe kritike).
--- End quote ---


To ti je otprilike i jedini motiv.
Svaka budala na zapadu može da otvori svoj writer's digest i nadje 100 časopisa koji će (možda) otkupiti priču. Ako se uredniku ne dopadne, jednostavno će poslati sledećem...
Mi smo zaglavili s ovim što imamo...
Najviše što možeš da dobiješ je pohvala - a i to samo ako zatvoriš jedno uvo; na drugo ulazi dernjava onih koji hoće da te sahrane!
Dakle, pisanje je čista EGZIBICIJA! A i egzibicionisti dobijaju više pažnje... :lol:

Sa druge strane, pisanje je manija koja te uhvati i ne pušta; zadovoljstvo koje osetiš kada iz ničega stvoriš NEŠTO! Nešto što vredi, nešto što će privući nečiju pažnju. Ako ti se neko javi i kaže: Ej, ovo ti nije loše - to je najveća nagrada koju možeš dobiti!
Naravno, sledeća trojica koji se jave, počeće da te vuku za uši i upropastiti ti osećaj da si nešto postigao  :lol:

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version