DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > FOTOGRAFIJE, PUTOVANJA, PUTOPISI...

POKAŽITE SVOJU KOZU, KRAVU, OVCU, SVINJU, ZMIJU, KAMILU, ŽABU ITD.

<< < (52/53) > >>

lilit:
pande u zarobljeništvu retko daju potomstvo, al pre neki dan smo dobili blizance. ekstremno slatko.

http://www.reuters.com/article/us-wildlife-panda-twins-idUSKCN10R11Y

Palmer:
http://www.youtube.com/watch?v=58kETf7lH5M&feature=youtu.be

Moj ljubimac pauk krstaš zvani Patrijarh


Nemam psa. Ni mačku. Nemam ni kanarinca da pevuši na terasi, a zečevi mi ne skakuću po dvorištu. Kokoške sam čuvao kao mali što se da videti po mom avataru, mada je to glava petla. Samo, to je bilo  na drugom mestu u drugo vreme. Ovde je manje dvorište, ali i više pažnje prema slučajnim prolaznicima. Neki od tih prolaznika i ostaju iako imaju čak šest nogu. Ali oni ne koriste svoje noge za uzaudne šetnje već samo za lov. Tako i moj ljubimac Patrijarh. Na leđima krst. Pravoslavni. Ko ne veruje neka pogleda snimak iznad na 1:50.

Hranim ga svakodnevno. Hrana? Mravi, ose, stenice koje ubacujem u vreme službe  svakog dana.

Danas je bilo drugačije. Naišao je mladi par skakavaca. Uspeo sam nežno da ih uhvatim dok su se parili, a da mužjakov aedeagus ne napusti mladu. Ostali su spojeni. Hteo sam da osvetim ovu zajednicu činom venčanja koji bio obavio lično Patrijarh. Odneo sam ih na venčanje i silom ubacio u mrežu poznatu kao crkva. Jedini svedoci, moj telefon Meizu i ja.


Kao što se i vidi na snimku Patrijarh je bio šokiran što mu u crkvi bludniče skakavci. Nismo znali da se svadba zakazuje, a ja kao Matavuljev Đukan Skakavac žudio sam da na silu obavimo venčanje skakavaca, iako sam znao da su i  skakavci i ja sam protiv toga. Ruka me je vukla. Što pre ako može, odmah, i preko reda. Samo da sve ispadne kako treba.


Posle zadrške i ispitivačkog prekora, Patrijarh je nasilno prekinuo čin telesne ljubavi i uspeo da obavi venčanje umotavajući mladence u mrežu svoje jedine crkve. Činilo se da je zadovoljan. Oboje su ostali tu, u crkvi, pomireni, venčani, zauvek otrovani.

Petronije:
Mislio sam da sam jedini čovek ovde koji voli paukove. U više navrata sam gajio "domaće" paukove, kao klinac krstaše, a kasnije i one krupnije, iz porodice Lycosa. To su valjda i najkrupniji pauci koji se mogu naći kod nas u prirodi.Dugo sam planirao da kupim tarantulu ali nikad nisam, ni sam ne znam zašto. Pozdrav za patrijarha

Palmer:
Obozavao sam da gledam borbe insekata kad sam bio mali. Stavim tako nekog ogromnog krstasa i bogomoljku zajedno  u veliku kutiju i gledam sveti rat, mada nije lako napraviti okruzenje gde bi se potukli. Ili maslara i jelenka. Teska katagorija. Maslar mi je omiljena buba.

scallop:
Podsetio si me na poligon Krivolak. Praznog vremena između proba i svakakvih insektoidnih ala i beštija ko pleve. Samo, mi smo to radili u velikoj kartonskoj kutiji sa pleksiglasom odozgo i po pivo. Ili, Krivolačku votku. To je ono kad u 40% rastvor medicinskog alkohola dodaš desetak kapi glicerina (da se čaša "oznoji"), pa na končić umočiš krišku limuna i brojiš do deset. Može i do šest.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version