Predvorje > NEXT GENERATION

Priče u računarskim igrama

<< < (18/18)

scallop:

--- Quote from: Scordisk on 25-08-2016, 02:25:43 ---
--- Quote from: scallop on 24-08-2016, 14:53:22 ---nemojte da ubeđujete da igranje kompenzuje literaturu

--- End quote ---

Pa dobro, meni je tek sada jasno šta je sporna tačka bila ovde, mada, s druge strane, biće da je do mene  :lol: Premda ja ne bih rekao da je bilo ikakvog pomena o tome da kod živog čoveka čitanje i igranje poništavaju jedno drugo, čak je i Meho priložio materijalni dokaz u prilog toj teoriji...

--- End quote ---


Sve više mi izgleda da sam se pogrešno vratio na forum.
Scordisk, ti si veliki dečko, pa vidi da li se boldovano podudara. Za mene je to pomeranje težišta.

Scordisk:
Pa dobro, de, nemojmo se hvatati sada za moja pojmovna vrludanja. Htedoh reci da jedno ne moze zameniti drugo, to je, nadam se, bilo jasno, mada mozda samo meni, uz flasu piva...

Drakus:
Scallope, šta si ti 'teo da 'oćeš?

Prvi si potegao raspravu u uspoređivanju književnosti i igara. I svi smo se složili sa tobom da te dve kategorije ne možeš porediti.
Ti sada teraš i daljr priču da je rasprava besmislena jer navodno poistovećuje igre i književnost. Ne, mi pričamo o dva potpuno različita medija koja prate potpuno drugačija pravila. I niko od nas jedan od tih medija ne poredi sa drugim. Niti govorimo da su međuzamenljivi. Samo da imaju neke zajedničke odlike, a da nas ovde interesuje samo jedna od toh odlika u samo jednom od medija u relativnoj usporedbi kvaliteta te odlike unutat tog medija.

Meho Krljic:

--- Quote from: Meho Krljic on 24-08-2016, 14:45:25 ---
Ali dobro, evo, samobanovaću se sa ovog topika da ne kvarim.

--- End quote ---


Privremeno ukidanje samobana:
 
 
 How Japanese RPGs Inspired A New Generation Of Fantasy Authors

milan:
Ah, Fajnal Fentezi..... kakva predivna kombinacija svega i svacega koja, zacudo, nekako uspeva da ne ispadne opste glupilo mozga, vec zanimljiv i hrabar narativ u koji se utopimo i kojem verujemo.

Videcemo koliko ce Mijazakijeve Soulsborn igre (a posebno taj nacin na koji se narativ u njima saopstava, saznaje i pripoveda) inspirisati novu generaciju pisaca. On sam je, koliko se secam, bio inspirisan zapadnim fentezijem, koji nije bas najbolje razumeo kao klinac. Tako da ce se krug u jednom trenutku zatvoriti. 

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version