FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > OKO FILMA

Vajanje u vremenu, Andrej Tarkovski

<< < (7/7)

Seth Brundle:
Skoro sam kompletirao DVD kolekciju Tarkovskog, uskoro krećem sa reprizama od početka tj. od IVANOVOG DETINJSTVA. Inače, mnogo volem Tarkovskog, iako su NOSTALGIJA, SOLARIS i ŽRTVOVANJE možda mogli da budu malkice kraći (mada su mi i dalje dobri filmovi). Baš bih voleo da ga gledam na velikom platnu.

Alexdelarge:
ZAPEČAĆENO VREMEŽanrovi: Esejistika, Film
Izdavač: Akademska knjiga
Broj strana: 276
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 13x20.5 cm
Godina izdanja: 2018.

1215.50 din

Knjiga Zapečaćeno vreme je svojevrsni filozofski traktat o teoriji filma i umetnosti uopšte, legendarnog ruskog i sovjetskog filmskog, pozorišnog i operskog režisera, pisca, glumca, montažera i teoretičara filma, Andreja Arsenjeviča Tarkovskog, po mnogima jednog od najznačajnijih i najuticajnijih ruskih filmskih umetnika i jednog od najvećih režisera u svetskoj istoriji kinematografije.

Ovo je delo koje je sazrevalo dugi niz godina, od sredine šezdesetih godina XX veka pa do autorove smrti 1986. godine. Naime, Tarkovski je tokom čitavog života svoja razmišljanja o suštini filmske umetnosti, o poetici i misiji filma, o ulozi filmskog stvaraoca i njegovoj odgovornosti pred publikom i samim sobom, o sopstvenom stvaralaštu, profesiji i životu iznosio u mnogobrojnim člancima i intervjuima, zapisivao u svojim dnevnicima, prenosio studentima na predavanjima i publici na susretima.

U toku čitavog života svako od nas pokušava da nađe odgovore na pitanja, koja oduvek muče ljudski rod: Šta je to sećanje? Šta je to savest? Šta je to ljubav?.. Zapečaćeno vreme i filmovi Tarkovskog daju odgovore na ova pitanja.

Alexdelarge:
http://akademskaknjiga.com/images/stories/01_biblioteke/04_Mozaik/PDF/zapecaceno_vreme_sadrzaj.pdf

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version