DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Srpsko-Ruske investicije

<< < (2/105) > >>

Black swan:
neka rusa

čujem kupuju sve i svašta

skočila cijena zemljišta oko Crne Trave  :!:  :!:

poslat ću vam pismo iz afričke zemlje safari zbogom žohari  :evil:

Cornelius:

--- Quote from: "Boban" ---
Ulazak u Evropu znači tržište bez ograničenja.
Ja to tako vidim.
--- End quote ---


Naravno, ne za sve. Trziste bez ogranicenja za mocne zemlje. Za siromasne zemlje, sve i dalje ostaje ograniceno (kako im mocnici odrede). Kada poredimo buducnost Srbije u EU, ne treba je porediti sa sudbinama Nemacke, Engleske i Francuske, nego Rumunije i Bugarske. Uzmi u obzir Rumuniju. Usli su u Evropsku uniju i prosecne plate su im 350 evra. Strane firme koje ulazu u Rumuniju imaju muke da nadju lokalne strucnjake, jer su svi lokalni strucnjaci zbrisali na Zapad.

Tvoja prica sa prodavnicom u Vijeni je sasvim moguca, ali to nece nista izmeniti u ekonomiji zemlje.

Potom, istina je da ne bi trebali da se oslanjamao (u potpunosti) na Ruse, jer su nas preprodavali kad su mogli. Isto su sa nama radili i svi ostali mocnici. Znaci, ostati u dobrim odnosima sa svima, ali ni sa kim u ekskluzivnom paktu.

scallop:
Boban nema pojma! Boban nema pojma!
Njegove vizije su s televizije!
Kad bi bar malo znao racun onda bi video da su tih 5% sve sto je u igri. Nosim gace iz Bangladesha - sav profit je u njima, a obrt ostao u Bangladeshu. I Bobanove knjige da ih citaju SrBangleri.

drf:
Riječ je o povjesnom nesporazumu.

Srbi misle da će u EU raditi isto a primati bar 1000 evra.
EU misli da će Srbi raditi mnogo više a primati 200 evra.

Cornelius:
Pre dve godine bila je ogromna halabuka oko Direktive Bolkenstajn. Taj dodatak u EU Ustavu davao je mogucnost Zapadnim preduzecima i privatnicima da angazuju strucnjake (ili najobicnije sljakatore) iz istocnih zemalja, da ih dovedu u svoju zemlju i da ih placaju po tarifama zemalja iz kojih su dosli radenici, pod uslovom da misija ne traje duze od 7 dana. Posle toga ovi moraju da izadju iz zemlje u kojoj gostuju, pa da se ponovo vrate na rabotu.

Direktivu nije smislio poljski, ceski ili bugarski politicar, nego holandski. Tako Zapad moze cak i u svojoj zemlji da placa strane radnike (iz siromasnijih zemalja) jos manje nego najlosije placene radnike kod kuce.

Zar neko moze da poveruje da su ekonomski uspesne zemlje EU resile da svoje bogatstvo podele sa siromasnim zemljama?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version