Author Topic: Domaći fantastičari za KiM biblioteke  (Read 5108 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

• 5
  • 3
Domaći fantastičari za KiM biblioteke
« on: 16-07-2018, 16:23:35 »
U sredu, 18. jula, u 20h, na Tašmajdanu, domaći pisci fantastike doniraće svoje knjige za biblioteke na Kosovu i Metohiji. Ovim obaveštavam neobaveštene, a ja ću sigurno biti tamo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

• 5
  • 3
Re: Domaći fantastičari za KiM biblioteke
« Reply #1 on: 17-07-2018, 22:02:50 »
Nešto su mi slabe reakcije domaćih pisaca na ZS. Hoću li ja sutra da budem jedini?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

• 3
« Reply #2 on: 18-07-2018, 10:30:53 »
Ljudi možda žele da znaju ko je organizator...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #3 on: 18-07-2018, 10:34:38 »
Ja mislim da je Nebojša Petković. On je i obavio najviše. Meni se svidelo.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #4 on: 18-07-2018, 12:26:37 »
Tačno na vreme, stigle knjige iz Kučeva.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #5 on: 21-07-2018, 19:29:46 »
Image may contain: 7 people, including Ivan Brankovic, people smiling, people sitting, table, tree and outdoor

scallop

• 5
  • 3
« Reply #6 on: 22-07-2018, 13:42:41 »
Ako se neko začudi što nikog osim Anomandera nema sa ZS, na ZS i nema nikog osim Anomandera i mene.

Boban

• 3
« Reply #7 on: 22-07-2018, 20:33:36 »
Ne računajući tebe, na ovoj slici jedva da ima jedan donekle pisac...

scallop

• 5
  • 3
« Reply #8 on: 22-07-2018, 20:44:46 »
Potpuno si smetnuo sa uma da naše mišljenje više niko ne zarezuje u Srbiji. Toliko smo se naradili na svom nepostojanju. Na FB imam 35 lajkova i bar trideset njih se pita ko je ovaj matori sa ženom. Jebeš Džumlu ako ne doprinosi sadržini ZS.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #9 on: 22-07-2018, 21:33:45 »
I onda utekneš umesto da staneš na crtu. Pitanje je hoćeš li forum fantastike ili nećeš? Ako hoćeš mora nešto i da uradiš.

Boban

• 3
« Reply #10 on: 22-07-2018, 22:03:21 »
ne. pitanje je da li si spreman da hvališ početničke bezvredne baljezgarije da bi i oni tebe hvalili...

scallop

• 5
  • 3
« Reply #11 on: 22-07-2018, 22:30:10 »
Ko o čemu...

Mi ovde, na ZS ne radimo ništa. Ne bavimo pisanjem, ne bavimo se čitanjem, ne raspravljamo o tehnikama pisanja, o kreiranju likova, dinamici priče. Odnosno, ti ne radiš ništa osim što misliš da je nečitanje vredno komentara. Za to vreme drugi rade nešto, a što se to nama ne dopada ne neutrališemo svojim radom. Kad mi Bata počne da predlaže literarne definicije, a Black swan postane meritoran sudija čitanja i pisanja, totalno smo zabasali. Neke druge radionice dele guske i patke, negde drugde se ofrlje komentarišu knjige, neko treći prodaje knjige online, dok ti ne znaš ni gde ti je knjižara. Na ovoj dobrovoljnoj donaciji knjiga fantastike nije se pojavio nijedan izdavač, nijedan knjižar, nijedan urednik...

Ono šta želim ozbiljno da upozorim jeste da problem ZS nije u formi nego u sadržini. Kad se budeš prema svom forumu odnosio kao vođa, a ne kao administartor možda se nešto i dogodi. Ovako, svejedno je gde je Glavna stanica, na Prokopu ili u Zemunu, jer vozovi prolaze bez nas kao putnika.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #12 on: 22-07-2018, 22:56:19 »
Jedna sasvim opravdana (mada ne baš nežno izrečena) zamerka i odmah se ide u kontranapad. Odmah teška artiljerija. ''Hvališ i podržavaš da bi te hvalili i podržavali!'' Ma, kako da ne!

Radi istine i radi ovo malo posetilaca foruma koje domaća fantastika zanima, moram da kažem da to o podržavanjima i uzajamnim hvalospevima uopšte nije tačno. Od ljudi na fotografiji Nebojšu Petkovića i Zorana Petrovića površno poznajem (i ljudski i literarno), no dovoljno da primetim da nikada nisu jedan drugog kovali u zvezde. Ma, oni se i ne bave mnogo drugima (što je po meni šteta, da se razumemo), svako radi svoje, onako kako ume i valjda najbolje što ume.

Radmilo i Boris su forumaši, mogu da govore u svoje ime, ali to nije potrebno, pošto će onaj koga zanima lako pronaći šta su imali da kažu jedan za drugog i uveriće se da to nije bila bezrezervna podrška u svakom slučaju.

Pa zar iko ovde, među ljudima koji su čitali komentare pod nikom ''Scallop'' može da zamisli da je taj ono dela što su mu autori sa fotke dali na uvid propustio kroz šake bez kritike? Ja ne verujem da je to moguće, čak i da mu se zauzvrat nudi večna književna slava i mesto u Carstvu nebeskom. Ima nešto u ljudskoj prirodi što je iznad svih razionalizacija.

Boban

• 3
« Reply #13 on: 22-07-2018, 22:56:24 »
Da li je ZS propao ili nije potpuno je irelevantno; ljudi pišu, objavljuju, nalaze načina da to prodaju, rade sve što misle da treba da bi skrenuli pažnju na svoje literarne pokušaje. Zašto svi mogu da rade ono što misle da treba da rade, samo meni daješ primedbe da ne radim dobro. Pa i ja radim onako kako mislim da treba... možda nisam konkurentan na trenutnom nivou, možda nikada više ništa neću objaviti vredno pomena, ali  pusti mene da živim svoju zabludu da će jednog dana, kada se bude sabiralo sve, Znak sagite dobiti zasluženo parče čega god.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #14 on: 22-07-2018, 23:00:52 »
možda nikada više ništa neću objaviti vredno pomena

E, ne može to tako.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #15 on: 22-07-2018, 23:09:38 »
Aman, Bobane, ti si moj izdavač godinama. Kad ti praviš sranja ja trpim. Tri godine me drndaš sa bilo čime šta napišem, napadaš čak i ovu zbirku koju treba zajedno da napravimo! Ne možeš biti veći ako ja budem manji. Saberi se već jednom.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #16 on: 17-09-2018, 10:31:55 »
Samo da javimo da su knjige stigle i da su raspoređene po bibliotekama
na Kosovu i Metohiji.
Tajno pišem zbirke po kućama...