Author Topic: Програм Друштва „Лазар Комарчић“ за новембар 2018  (Read 4198 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

  • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
  • Posts: 10.902
    • IP Tardis

Завера распојасаних шкотских вукодлака
12. новембар. 2018, трибинска сала Дома омладине

Недавно је почела да се приказује (досадна) серија, снимљена по (још досаднијем) серијалу All Souls Деборе Харкнес. Овај сплет несрећних околности подсетио нас је а) да су urban fantasy књиге, а нарочито серијали у суштини душу дали да се адаптирају у серије али и б) да већина серија које овом жанру припадају није заснована на књигама. Каква је завера у питању, куда воде чудни путеви продуцентски, и што је најважније: где су секси шкотски вукодлаци какве заслужујемо?! — озбиљно ће размотрити еминентне стручњакиње за ову проблематику Јелена Јокановић и Ивана Дамњановић.


Castle Rock: Мрачни genius loci светова Стивена Кинга
19. новембар. 2018, трибинска сала Дома омладине

Испитујемо суморне сокаке и слепе улице митског града, узгред помињаног у бројним делима Стивена Кинга, сада коначно и на малим екранима и у главној улози. Хоће ли се америчка телевизија икад заситити Кингових екранизација и обзиром на њихов традиционално неуједначен квалитет - на шта овај покушај личи? Сазнајте од „сертификованог кинголога“ Миљана Танића.


Фантастична читаоница #62: Михаил Булгаков „Мајстор и Маргарита“
26. новембар. 2018, трибинска сала Дома омладине

Повратак класицима фантастичне књижевности. У обиљу научнофантастичне, хорор, фантази, омладинске и остале жанровске продукције није наодмет подсетити се и класичних ремек-дела фантастике. Омладина може и да се упути, дакле лепо и корисно.
Модератор: Бојан Бутковић
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.