Sa ponosom najavljujem zavrsetak montaze i svega sto ide uz to, svog filma "Knjiga Senki", koji je trebao da bude prikazan na BEOKON-u, ali na zalost, iz teh. razloga je odlozen. Film bi po planu trebao da se prikaze u Pozegi 9. februara. Karte su spremne, kao i posteri...
Primetio sam da je neko prokomentarisao da je moj film, "siromasna verzija Sejtana". Evo sta imam da kazem na to: Ideja za film "Knjiga Senki" postoji vec 4 god. dok se Sejtan u bioskopima pojavio 2006. god. Kada sam saznao da je film tog zanra snimljen kod nas, mislim da sam bio srecan isto koliko i Filipovic, kome je to, kao sto svi znamo debitantski film. U pozeskom bioskopu, Sejtan se prikazivao dva dana, i oba puta sam isao da ga gledam. Trailer sam rasirio po celom gradu jer sam bio jedini koji je u Pozegi, sasvim slucajno saznao za Sejtana.
Prva verzija "Knjige Senki" je snimana 2005. god. veoma losim digitalnim aparatom...(jos uvek posedujem snimke), zatim sam shvatio da sam jos mlad da bih snimio nesto ozbiljnije, sto mi je oduvek bila zelja. Nisam se zadovoljavao filmovima koje sam snimio sa ortacima, u trajanju od 5-10 min. Moguce je da film sadzri neke scene koje podsecaju na Sejtana, ali KS ima drugaciju radnju...Jedino sto ja smatram da povezuje Sejtana i KS, jeste ta famozna knjiga...ali svi znamo da filmova, sa knjigama magijskog svojstva ima pregrst.
Dakle, imam 17 god. ne 19 kako sam mogao da nadjem na netu! Smatram da sam odradio odlican posao, obzirom na godine i na to sto nisam imao nikakvog dodira sa filmom i procesom pravljenja filma, u proslosti. U filmu sam radio sve sem glume (scenario, rezija, montaza, specijalni, i par amaterskih vizuelnih efekata, muziku sam skidao sa neta, mada imamo dve autorske stvari, za koje nismo mogli da nadjemo osobu koja ce pesmu otpevati kako treba, snimao sam, pravio far kolica...apsolutno sve od planiranja i organizacije pa do rezije...sem glume, naravno. Glumci su moje drustvo iz Pozege). Dakle sav posao sam radio po osecaju, koji je neophodan...Naravno, znam dosta toga ali sam svestan i svog NEZNANJA! Dakle, bio to film, koji kako pojedinci kazu, lici na Sejtana ili ne, radjen je iz iskrene ljubavi koju gajim prema sedmoj umetnosti, od kada znam za sebe. Uostalom, kada vam neko kaze da vas film lici na Sejtana, to se moze shvatiti samo komplimentom...nikako drugacije! I naravno uz pomoc nevladine organizacije "FORCA", iz Pozege film je poceo 9. avgusta, a zavrsio da se snima 19. novembra. Sniman je na temperaturama od +45 pa do -5. Isli smo na razne lokacije po gradu i okolini...naisli smo na podrsku gde god bi zatrazili pomoc...I posle svega toga, krenula je montaza kako bi film stigao na BEOKON. Nisam isao u skolu 5 dana tj. celu sedmicu kako bi film bio zavrsen. Ono sto treba pomenuti je i to, da sam za tih 5 dana ukupno spavao, da vas ne slazem, jedno 8 sati. Keva i cale su mislili da cu da padnem od umora i odvracali me od moje zamisli...ali ne...zacrtao sam da film bude gotov i nista me nece spreciti. Tako sam barem mislio, ali uvek se nadje neki problem. Kada sam zavrsio montazu i projekat sacuvao kako bih sutradan posle dobrog sna, pustio renderovanje, imao sam sta da vidim. Nema ikone koju sam sacuvao. Udjem u program, i ne mogu da nadjem projekat. Pocinjem da bledim...srce mi kuca u petama...sve sam pokusao ali nista...nema projekta i nema...U pomoc zovem sve pozeske "hakere" ne bi li mi pomogli ali bezuspesno. Rekao sam sebi: "Petre, jesi se namucio, ali sta je, tu je.", i oprostio se od svega. Sutradan dobijam poziv od coveka koji se predstavlja kao Stevan Filipovic. Mislio sam da me drustvo zeza, i bio spreman da ih oteram u piz** mate****. Medjutim, ono stvarno Steva. Na njegov poziv dolazim kod njega u studio, i ne verujem da sam dosao kod reditelja filma"Sejtanov Ratnik"! Malo sam se pogubio od uzbudjenja, ali sam ostao pribran. Ne znate vi kakav je osecaj kada neko kao ja iz unutrasnjosti Srbije, uspe u necemu! Upoznavanje sa Stevom shvatam kao uspeh! Na zalost, vise se nije imalo vremena da bilo sta uradimo, ali je vredelo to sto sam dobio film i to sa potpisom "Za Petra, i ekipu Knjige Senki."

Sta se desilo sa filmom, ni dan danas ne mogu da shvatim. Uprkos svemu, posle krace pauze, sam promenio racunar, sve komplet, i ponovo krenuo sa montazom. Odakle mi tolika snaga, ne znam ni sam. Ortaci mi govore da bacim sve, i idem sa njima u grad. Ali ne...ponovo sam zacrtao da cu zavrsiti film, makar krenuo od pocetka. I tako je i bilo. Montaza je zavrsena, a film ocekuje svoju premijeru.
Tako da, mozete o mom filmu pricati sta hocete, ali znam da je ogromna energija, rad i zalaganje ulozena da se ovaj film zavrsi!!! Prvenstveno od mene, a zatim od ostele ekipe!
Ovom prilikom se zahvaljujem Miroslavu Lakobriji, Jovanu Risticu kao i Stevanu Filipovicu. Nakon premijere u Pozegi, nadam se da cemo se videti u Beogradu. Sve najbolje, zeli Vam mladi filmski entuzijasta, Petar Kovacevic! POZDRAV.