NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > Dela STRANIH autora
NEKRONOMIKON 2
Boban:
--- Quote from: Alexdelarge on 02-02-2020, 15:19:04 ---izgleda da je taj tvoj zavadovski veći stručnjak za ženski horoskop nego za lavkrafta.
https://www.delfi.rs/knjige/autor/41685_vladimir_zavadovski_delfi_knjizare.html
--- End quote ---
svakako je veći stručnjak nego Gul jer sam u međuvremenu pronašao na netu praktično sve uvodne tekstove koje je Gul predstavio kao svoje odakle su prepisani. Da ne pominjem "prevođenje" sa hrvatskog koje radi i samohvali se da je uradio ultimativno vrhunsko delo.
Prevode koje je Zavadovski uradio za neke priče ranije objavljene u Nekronomikonu 1 su nesravnjivo bolje od onoga što smo imali.
Izgleda da je došlo vreme da se i Nekronomikon 1 uradi sa novim zaista dobrim prevodima pa će svako moći da vidi šta je šta i ko je ko...
dark horse:
--- Quote from: Alexdelarge on 02-02-2020, 17:30:36 ---da, ali ti govoriš o martiju i zagoru kao da su oni nešto loše; marti je odličan, a zagor je genijalan strip.
--- End quote ---
Izvini, mislio sam da pričamo o nekim akademskim referencama na koje je stručnjak za Lavkraftov književni rad trebalo da se pozove, a ne horoskopu i stripovima. :roll:
Npr, proučavao delo Edgara Alana Poa, pa naleteo na esej gde se spominje i Lavkraft. To je ono očekivano za nekog ko se ozbiljno bavi književnošću. Marti Misterija svakako nije.
Black swan:
To moze jedino ako zivis pod staklenim zvonom ili u balonu
dark horse:
A što vam onda smeta Zavadovski?
Možda čovek naleteo na ozbiljan Lavkraftov horoskop, sve sa natalnom kartom, pa se zainteresovao... bolje nego da je kao mali gledao epizodu Toma i Džerija sa beba Ktuluom....
Boban:
ma Alexdelarge živi u Gulovom dupetu i glumi njegovog glasnogovornika ovde.
Ne znam što u "Šaptaču" nije pronašao sve zaostale hrvatske izraze kao što je radio za moj "Kadat"...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version