FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > FANOVI, KLUBOVI, MANIFESTACIJE...

Dijalog ABN-a i Zorana Zivkovica oko casopisa "Polaris&

(1/9) > >>

Boban:
ABN: Saznao sam tek sad (verovatno ja poslednji od svih ...) da ce "Polaris" krenuti kao dvomesecni, u sushtini, casopis, mada za prodaju samo u nekoliko beogradskih knjizhara a ne na kioscima.

ZZ: Vasa obavestenost uvek je bila ne samo zakasnela nego i netacna. Odakle vam ovo o knjizarama i kioscima?

ABN: Posle nestanka "Galaksije" i pada "Pilota", velike su vesti, da cemo imati cak dva privatna malotirazhna knjigo-casopisa tog tipa.

ZZ: Sta znaci "malotirazna"? I odakle uopste znate koliki ce biti tiraz revije za fantastiku "Polaris"?

ABN: Josh vece su vesti da ce to voditi Vashi sinovi!

ZZ: Zasto? Zar to nije prirodno. Pa i vas su vasi sinovi nasledili, zar ne?

ABN: Mogu li ja da razgovaram (telefonom . . . ?) sa njima dvojicom, mozhda danas ili sutra, i da pokusham da ih ubedim da "Polaris" pod njihovim urednishtvom bude na cirilici?

ZZ: Mozete da razgovarate s njima koliko god zelite. Jedino sto ce vam ubedjivanje biti potpuno uzaludno. Ni ja a ni moji sinovi nikada i ni po koju cenu necemo nista da objavljujemo na cirilici sve dok se za nju zalazu takve patriotske snage kao sto je Srpska Radikalna Stranka i slicne opskurne organizacije, a o patriotskim pojedincima vec i da ne govorimo. Samo da se razumemo: ja nemam apsolutno nista protiv da vi o svom trosku takodje objavljujete casopis na kome god pismu zelite. Nikada vas necu uveravati da ga objavljujete na latinici. Siroko vam polje. Samo mene i moje sinove postedite svojih nakaradnih, fundamentalistickih i fasistickih nazora.

ABN: To bi bila jedna shansa da oni jednu kapitalnu odluku o tom magazinu donesu sami, samostalno.

ZZ: Kako "sami i samostalno" kada hocete da ih prethodno indoktrinirate? Ali tesko da uzivate neophodan ugled kod njih i njihove generacije da biste bili ma kakav autoritet. Nemojte zaboraviti da su momci isli u gimnaziju u kojoj ste i vi predavali. Zar da uzdaju u sud nekoga ciji je nadimak "Mapet"? Ma hajdete, budimo ozbiljni...

ABN: Cirilica ili latinica?

ZZ: Sve dok se vi i vama slicni zalazu za cirilicu, nas odgovor je kristalno jasan: latinica.

ABN: Ujedno bi to bio apsolutno prvi moj razgovor sa njima kao SF osobama.

ZZ: Moglo bi se lako dogodoti da bude i poslednji.

ABN: Pozdrav, dr A. B. (koji ne namerava da bude dosadan i uporan) Nedeljkovic.

ZZ: Mozete biti uporni koliko vam dusa zeli. Bili ste uporni i na drugim mestima, pa znamo kako se to zavrsilo. Na kraju vas vise nigde ne primaju osim u Srpskom SF drustvu ciji ste vi jos jedini clan...

ABN: Imao bih ja josh shto-shta mozhda da ih pitam, recimo, imaju li neku posebnu e-meil adresu, koja nije polaris@eunet.yu . Jer, mozhda oni nece zheleti da opterecuju Vas, uvek Vas, svom svojom korespondencijom oko tog casopisa?

ZZ: Boze, al' smo lukavi. Da me ne opterecuju, pa ce s vama da se konsultuju... Zbilja je uvredljivo ako me toliko smatrate za naivnog...

ZZ: Zamolicu Bobana da ovu kratku prepisku stavi na forum na svom sajtu. Neka ostane kao dokument. Nadam se da ce biti poucno...

Zoran

Lurd:
Ovo je zaista korisno, ali bih ja vise voelo kada bi se oba junaka gornje minijature licno pojavljivali ovde. To bi bilo jos korisnije.

DUNADAN:
kakva je to rasprava o cirilici/latinici?

Ghoul:
Reči/ informacije u ovoj razmeni monologa dvojice doktora Sf-a toliko su tipične i predvidivie za svakog ko bar malo poznaje obojicu, da sve ovo zvuči kao déjà vu. Ništa drugo ne bih ni očekivao da A pita, niti bi drugačiji odgovor od B bio moguć... i sve tako.

Da sve ovo ipak nije viže tužno nego smešno, skoro da bih poželeo da se ova dvojica pojavljuju na ovom forumu kao povremeni humoristički intermeco (ako već nisu voljni da drugačije doprinesu).

Pavle:
Ко то бре неће ћирилицу?!
Немо' сад да вам зовем Зорана Стефановића!
(джаст кидинг)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version