STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > MANGE I ANIME

Šta lepo od anime(a) gledam...

(1/66) > >>

Perin:
Pa, evo večeras ću završiti Ayakashi - Samurai Horror Tales. Anime se sastoji iz 3 nezavisne priče, ima samo 11 epizoda ali je predobar. Sigurno će mi ući u top 10. Prva priča je o nesretnoj ljubavi između smtrnika i zaboravljene boginje, druga je o prokletstvu koje pokojna žena baca na svoga muža. Svaka priča je bolja od prethodne, tako da za treću, finalnu priču, očekujem da bude super. Inače, postoji i spinoff ovog anime serijala, pod nazivom mononoke, a on mi je sledeći na listi gledanja.

...:
MOji favoriti: Otogi Zoshi, Ergo Proxy, i nesto sto svi znamo,Miyazakijevi radovi, Cowboy Bebop i Berserk...

Savajat Erp:
Пре неки дан сам гледао Wonderful Days, и сасвим је ОК, мање-више уобичајени футуристички трип, музика је одлична.

ridiculus:
Fushigi na umi no Nadia (Nadia iz misterioznog mora bi bio bukvalan prevod, ali poznatija na engleskom kao Tajna Plave vode) je prva Gainaxova TV serija. Pošto je prošlo 20 godina od njenog TV emitovanja, i trenutno sam u fazi retrospektive Gainaxovih dela, uzeo sam svih 39 epizoda da pogledam.

Ova serija je kontroverzna u smislu da je mnogi cene kao klasika, a drugi (ANN, recimo) to osporavaju. Ja sam više naklonjen prvoj grupi, ali tek kada završim gledanje, oceniću detaljno.

Za sada:

Genijalan dizajn likova, rad Yošijukija Sadamotoa (isto kao i Evangelion), dao je seriji šmek koji je čini različitom od većine anime-produkata kasnih 80-tih. Više liči na Mijazakija, koji jeste bio umešan u kreaciju Nadie. Ideja je bila njegova, ali nikad je nije realizovao...dok Gainax nije uzeo stvari u svoje ruke. Tu su deca, avioni, stim-pank tehnologija, prateći ljubimac... Obrada 20,000 milja pod morem Žila Verna. Režiser je Hideaki Anno (od Gunbuster i Evangelion fejma).

Muzika je solidna i fino prati dešavanja. Kompozitor je Širo Sagisu, koji će takođe raditi na Evangelionu. Moja jedina primedba bi se odnosila na uvodnu i odjavnu muzičku temu (prosečan Jpop), ali to je, pretpostavljam, neizbežan (i sitan) kompromis kada u produkciji učestvuje najveća TV kuća u Japanu, NHK.

Perin:
Upravo sam završio sa gledanjem Black Cat. Anima mi je tako dobro počela, ali su scenaristi tako usrali kraj da je to nemoguće. Mislim da bi čak i četrnaestogodišnjak mogao da lepše složi priču nego što su to scenaristi uradili. Prava je šteta; anime do neke 15 epizode nije loš, ali posle toga je totalni fijasko.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version