STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > MANGE I ANIME

Šta lepo od mangi čitam...

<< < (5/8) > >>

ridiculus:
Započeo "Kosmičku braću" (Uchuu kyoudai), jedan od najizvikanijih naslova poslednjih godina u Japanu. Samo sam u probnoj fazi i još "ispitujem teren", sa nadom da ću nabaviti štampano izdanje (mada, za sada nije ostvarivo) ili bar da će mi čitanje stripova preko kompjutera postati manje iritantno.

Nego, mislim se... ovako nešto je moglo da uspe samo u Japanu. U Americi bi bilo igrana televizijska serija. Drama sa elementima komedije, priča o dva brata koji se nadmeću za prvenstvo u putovanju u kosmos. Materijala ima dosta, preko 3000 stranica do sada, a izlazi u Morningu, najvećem strip-časopisu namenjenom odrasloj publici. Ima nekoliko nesavršenosti u tehničkoj realizaciji (na početku), ali, s obzirom da je autor Chuya Koyama prilično mlad, "režija" je impresivna.

Čudno da se moj prvi značajniji dodir sa ovim stripom poklopio sa smrću Nila Armstronga.

Perin:
Green Blood. Na mangastream prevedeno prvih 7 čepterea. Nije loše. Kaubojska/Njujork/krimi manga o bandama, plaćenom ubici i njegovom bratu. Skroz ok...ali videćemo.

Perin:
http://www.festinalente.rs/index.html

Festina Lente iz Srbije je izdavačka kuća koja ne samo da je vratila Pala(h)njuka na tržište, nego je izdala i jednu mangu!!!! IKIGAMI od Matoro Masea je započeti serijal i manga je odrađena baš kako treba - u japanskom stilu, jelte :lol: Mangu sam tek uzeo u ruke (da nema Zoke Lava, u Banjaluci ne bi bilo ni stripova), a evo o čemu se radi u mangi:

 http://www.mangaupdates.com/series.html?id=10585


--- Quote ---The japanese government has launched a brand new law: because of the laziness and apathy of Japan's people it was decided that someone, daily and randomly, will be chosen and killed with a poisoned capsule in order to "bring to life again" and wake up the others.
The person elected will be warned with an ikigami (or death's notice) and after this he/she will have only 24 hours left to live.
What will those condemned think and do during this short time?
--- End quote ---

Manga ima deset svesaka i završena je. Ja sam prvu svesku platio nekih 7 i po evra, ali ja sam u RS/BiH, tako da verujem da je tamo u Srbiji manga jeftinija.

Dzimi Gitara:
Uh, baš je velika razlika u ceni. Kod nas je 450 din, što je manje od 4e.

A strip obećava. Nadam se da će Festina izgurati do kraja.

Perin:

--- Quote from: Dzimi Gitara on 23-09-2013, 21:27:47 ---Uh, baš je velika razlika u ceni. Kod nas je 450 din, što je manje od 4e.

A strip obećava. Nadam se da će Festina izgurati do kraja.


--- End quote ---

Jbg, meni je proda(T?)na za 15 marki. Mislim, ok je da se i dobavljač mange uglavi koji dinar - mada je duplo malo previše. Baj d vej, ugovorio sam sa pomenutim gospodinom da mi redovno nabavlja mange što ćete i vi pokrenuti, tako da sam i to pitanje rešio :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version