STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > MANGE I ANIME

Šta lepo od mangi čitam...

<< < (7/8) > >>

ridiculus:
Furuja je vrlo specifičan. Imaš dosta takvih crtača (specifičnih), ali na sličan način? Ne znam, možda Šintaro Kago. Možda Širiagari, ali nisam siguran da je on nabavljiv na engleskom. I njegov crtež je potpuno - ali, potpuno! - drugačiji. Probao bih sa Kagom, na tvom mestu. Ili sa Furujinim Vrtom, ako nisi čitao.

sinisa123:
Hvala. Ne toliko crtež već priča. Jutros sam pročitao Zashiki Onna od Mochizukija, odlična priča, baš filmična. Možda je snimljen i film po ovome. Skinuo sam i Dragonhead , pa sutra na poslu polako.

ridiculus:
Meni je Moćizuki drag crtač, iako se smatra da je zanatski vrlo sličan Otomu. Zashiki onna je bio najpopularniji horor-strip 90-tih u Japanu, ali ne sećam se da li je nešto snimljeno po njemu. S druge strane, po Dragonhead-u imaš igrani film. Verovatno očajno loš, nisam proveravao. :)

sinisa123:
Furuya je odličan ko voli uvrnute priče sa japanskim srednjoškolkama.

Inače, završio sam Dragonhead i počeo Jacarandu od Shiriagari Kotobukija.

sinisa123:
Skidajući Furuya naletio sam na mangu drugog Furuye, Himizu Minoru Furuye. Odličan strip, neobični likovi, uvrnute situacije. Ima i humora, ali pred kraj postaje dosta mračan. Postoji Sonov film, ali je samo djelimično zasnovan na stripu.

ridiculuse, ajde mi preporuči neke autore poput Minoru Furuye

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version