DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Čaj

<< < (2/39) > >>

Karl Rosman:

--- Quote from: tomat on 24-04-2011, 23:24:45 ---kako ovo funkcioniše? da li se isplati?

--- End quote ---

Paaaa, meni se isplati posto obe sheme najcesce dolaze u vidu poklona. Zeleni ponekad i platim (zavisi od mesavine, ili ako licno idem u kupovinu), a crni vazda dobijam gratis.  :D


--- Quote from: Father Jape on 25-04-2011, 08:32:15 ---Vel'ki sam ljubitelj dobrog crnog caja s mlekom.

--- End quote ---

Dobar je caj s mlekom. Mada, najcesce pijem cajeve bez dodataka (secer, med, mleko,limun...itd), ali ponekad volim da dodam malo mleka i meda u mesavinu po imenu Osam blaga šaolina (Sastojci: zeleni čaj Senchagunpowder, Mini tuo tee, Chun me,beli čaj Pai mu tan, zeleni čaj Lung ching, Snow bud, Pilo chun, kandirani ananas, komadići jagode, cvetovi suncokreta.). Cinjenica da je ukusniji sto je hladniji ne prestaje da me fascinira, a ukus podseca na savrsen milk shake.


--- Quote from: Father Jape on 25-04-2011, 08:32:15 ---No, posto sam razmazen preferiram kesice, a kod nas crni cajvi u kesicama su golo govno.

--- End quote ---

Prosli put sam kupio kutiju sa 250kom filter kesica u Metrou. Ne znam tacno cenu, ali mislim da je u pitanju prava sitnica.


tomat:

--- Quote from: Father Jape on 25-04-2011, 08:32:15 ---Vel'ki sam ljubitelj dobrog crnog caja s mlekom. No, posto sam razmazen preferiram kesice, a kod nas crni cajvi u kesicama su golo govno. Prakticno jedini koji prebacuje liniju 'prihvatljivo' je Twinnings (moze se nabaviti u radnjici Tvrdjava, Hilandarska 1, pored RTSa).

--- End quote ---

jesi li probao Teekane? ja sam jedno vreme uzimao njihov Earl Grey, bio je skroz prihvatljiv, a nije skup.


--- Quote from: Karl Rosman link=topic=10153.msg327447 ---Prosli put sam kupio kutiju sa 250kom filter kesica u Metrou. Ne znam tacno cenu, ali mislim da je u pitanju prava sitnica.

--- End quote ---

za zelene (i crne) čajeve treba izbegavati kesice ako je moguće, jer listovi u njima ne mogu da se otvore potpuno. najbolja varijanta je čajnik.

Father Jape:
Teekane mi je sranje, Mesmer nesto bolji (njega sam pio dok nisu poceli da uvoze Tvajnings).
Ali i Tvajnings (bar ovaj koji nama izvoze) je slab u poredjenju sa recimo ovim ili ovim.

Mims:
Ahhh, ovaj Ahmad sam dovukla iz Engleske u abnormalnim količinama... zaboravila da i čaj ima rok trajanja :( Divan je... nekako mekan.

Nego, veliki sam ljubitelj čaja, pozdravljam temu i predlažem kombinaciju zeleni + mandarina koju nudi Mesmer.

Povremeno kupujem i na Kaleniću, i to na pijaci, baš kod pijačara... Uvek su u roku, ima različitih - Twinnings u svim varijantama, od 200 do 500 dinarca.

High Duke:
Ahmad je divotinja jedna od caja. Takodje kao i Father Jape uglavnom se snabdevam u Tvrdjavi Tvajningsom ili ako iskamcim od nekog ko je u britaniju pravu stvar. Nedavno sam dobio nesto Suffolk Breakfast Tea, koji i nije neka fensi kategorija u UK, ali je za nase uslove za dva koplja ispred koji se mogu naci lokalno i tako jak da grize po jeziku :D
Elem, Sir Winston's Tea koji se moze naci jos kod nas nije los, jeftiniji je od Tvajningsa, a cini mi se gotovo isti po kvalitetu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version