DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Mesta za obedovanje!

<< < (5/5)

tomat:
Inače, nekoliko puta sam bio u restoranu Hanan, koji služi hranu iz, errrr... pa Hananskog regiona. Libanskiji od Biblosa, i osetno povoljniji, hrana dobra. Često se viđaju bliskoistočani kao gosti.

Meho Krljic:
Juče sam posle dva meseca bio u centru grada, a ne bih ni tada nego žena i kum navalili da idemo da jedemo tajlandsku hranu. A mene teško naterati...
 
Elem, restoran je u Krunskoj, zove se Tao, a ono što je simpatično je da je ovo vrlo DIY preduzeće - vlasnik je istovremeno i kuvar i konobar, prostorija za obedovanje je veoma mala i, reklo bi se, adaptirana od stana i mada to možda nije idealno u vreme epidemije (dobro, nije), makar ima tu neku domaću, intimnu dušu.
 
Ni hrana nije loša. Ima gomila različitih tajlandskih obroka, a velika većina je dostupna u varijantama sa različitim vrstama mesa, kao i, za nas, gejeve, u veganskoj varijanti sa tofuom. Čovek koji sve to sprema - Zoran Janković ali ne ovaj naš - je učio da kuva u Bangkoku, doduše na francuskoj akademiji i mada sam siguran da ima razlike između ovog što ovde služi i onog što biste jeli na Tajlandu, nisam ja baš tolika gurmanska sila da bih nešto prigovarao onome što sam juče jeo.
 
A jeo sam supu koju vidite na slici (i nije TOLIKO ljuta kako piše u meniju, čovek kaže da je napravljena greška kada je isti dizajniran) i koja je bila veoma ukusna, a onda sam jeo i pržene nudle sa povrćem i tofuom i to je bilo vrlo dobro. Naravno, sledeći put ću jesti nešto drugo jer ima barem 5-6 jela u meniju koja sam juče želeo da probam ali me je ljubav ka street foodu odvukla ka nudlama. Cene su takve kakve su, dakle, normalne za centar Beograda. Rade i isporuku pa vi vidite.
 

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version