NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TEORIJA I PRAKSA

LAVKRAFTIJANA - Vladimir Zavadovski & Boban Knežević

<< < (9/9)

Ghoul:

--- Quote from: Boban on 03-04-2021, 01:00:23 ---Pošto Gul mrzi svaku moju stopu, sve što ja uradim je potpuno bezvredno i gore od toga, dakle nema tu nikakvog njegovog profesionalnog mišljenja koje bi bilo upotrebljivo za bilo šta. Njegovo pljuvanje "Slobodanide" je bilo negativno, videlo se da žudi da nađe svaki propust, ali celokupna slika je bila koliko-toliko korektno postavljena. U slučaju "Paganina" on je potpuno izbezumljen od besa i očaja što postoji jedna takva knjiga, pre svega što je moja...
--- End quote ---

ovo je toliko patetično i infantilno, nedostojno matorog čoveka koji očekuje da ga iko ozbiljno shvati.

„buhuhu, zli gul me mrzi iz dna duše, zato je napiso lošu kritiku mog besprekornog i običnim smrtnicima neshvatljivog remekdela!“

najlakši izgovor: 'mrze me! zato me kritikuju!' pljunuti vučić…

ne mrzim te, jadniče jadni, što bih te mrzeo? šta si mi učinio da te mrzim? nevredan si toga. žao mi te. zaista.

već sam jednom demantovao tvoju LAŽ, da sam u KULTU GULA samo o tebi pisao loše. pokazao sam ti sadržaj knjige, i još nekoliko negativnih kritika domaćih knjiga u njoj.
ali ne vredi. ono je uvrtelo sebi da ga mrzim, ne ume da izađe iz te samoobmane, pa i dalje ponavlja tu istu LAŽ – npr. da sam u zadnjih 10 godina samo o bobanu negativno pisao i ni o kome drugome ovdašnjem.
i to sam demantovao, i šta s tim? jel to nešto pomoglo? jel ono prestalo da vrti istu ploču? jok!  ono nastavlja po starom. 'buhuhu mrzi me zli gul, opsednut mnome, oće da me zatre, da me nema, buhuhuhu…'

jbt, napiso si trista strana nekog teksta koji je niđe veze, glupo zamišljen, loše realizovan, naveo sam ti trista dokaza za to, i na MIKRO i na MAKRO planu: ti nisi hteo ni da ih pročitaš, preleteo si okom preko toga dijagonalno, sve to si otpisao pod 'mrzi me gul!' – pa ok, nek ti bude, onda nastavi i dalje s ovakvim mrtvopuvalastim spljeskavanjima i oduševljavaj ove što te 'vole'…

kad smo kod njih – gde je ovde osvrt tvog velikog obožavaoca, kripled avendžera? verovatno je i njega sramota da u javnosti napiše ono što stvarno misli.

gde ti je ovde meho, da kaže koju? jel te sad i on mrzi? svi se urotili protiv tebe?

svi bi da zatru jadnog dobrog bobana i njegov već zaboravljeni, glasno ignorisani masterpiss…

dark horse:

--- Quote from: mac on 03-04-2021, 00:05:16 ---Ja sam razumeo da pričamo o knjizi, a ne o samim sebima. Ti si pričao o samim sebima, ali zamislimo da sad upravo pričamo o mišljenjima o knjizi, pitanje je jesu li sva nebitna?

--- End quote ---

Ooooo... pa meče, nije o sebi samima, već o piscu, Bobanu. Koji isto ima neku svoju ličnost, i izgrađeni knjiženi stil kao deo te ličnosti.

Ali dobro je, napredujemo od Trampa prema pravom subjektu. Korektno.

Nego, imam ja pitanje za tebe: koji je cilj komentarisanja nekog dela, onako kako ti to razumeš?

Meho Krljic:

--- Quote from: Ghoul on 03-04-2021, 07:54:24 ---gde ti je ovde meho, da kaže koju? jel te sad i on mrzi? svi se urotili protiv tebe?


--- End quote ---

Wait, wait, pa ja sam već rekao dosta pozitivnog o ovom romanu. Nisam ispisao dugačku javnu kritiku kao ti, isztina je. Ali meni se Paganin prilično dopao. Nego mislim da normalan svet ne želi da se upliće u prepirku između Bobana i tebe. :lol:

Labudan:
zato ima nas nenormalnih koji se i dalje pitaju o čemu drvi Gul al kad ne vrijedi polemisati imam samo jedno pitanje: jel isti analitički metod korišten i u Poetici horora kao i na blogu? Ne mislim na detaljisanje već samo na metod logičkog mišljenja koji se istovjetno primjenjuje i na analizu hrane za mačke i na teoriju relativiteta i na Poetiku i na Paganina. Jel isti metod u pitanju?

Čisto pitam da znam da li da ikad to otvorim.

Van toga, Poslednji Srbin i Zavodnik su lošnjikavi, Naživo i Crni cvet su bolji, kao da ih nisu pisali Boban i Gul 8-)

Boban:

--- Quote from: Ghoul on 03-04-2021, 07:54:24 ---kad smo kod njih – gde je ovde osvrt tvog velikog obožavaoca, kripled avendžera? verovatno je i njega sramota da u javnosti napiše ono što stvarno misli.
gde ti je ovde meho, da kaže koju? jel te sad i on mrzi? svi se urotili protiv tebe?
svi bi da zatru jadnog dobrog bobana i njegov već zaboravljeni, glasno ignorisani masterpiss…

--- End quote ---

Niko normalan neće da se zadržava u smradu koji širiš oko sebe. Samo mi oguglali se eto valjamo u blatu. Pa da li ti zaista misliš da IKO, dakle IKO ko je pročitao Paganina deli tvoje mišljenje o knjizi? OK, možda jedna-dve osobe, ali ostalih dvesta? Ali ti si stvorio atmosferu da čim ti se neko suprotstavi počneš da mu prdiš u usta i ljudi se jednostavno lišavaju tog ishoda. To je tvoj metod da eliminišeš drugačija mišljenja, što je postupak sasvim u skladu sa tvojim moralnim, ljudskim i profesionalnim dometima.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version