DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

SERBIA TODAY

<< < (4291/4315) > >>

džin tonik:
Viola fon Kramon: "Ne postoji Srpska pravoslavna crkva"


--- Quote ---Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon objavila je na svom Tviter nalogu da je danas razgovarala episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem.

"Konstruktivna i otvorena diskusija sa Grigorijem, episkopom Srpske pravoslavne crkve, eparhije Diseldorfske i sve Nemačke, o zajedničkim izazovima i medjureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj", napisala je Fon Kramon na Tviteru uz sliku susreta.

Odgovarajući na komentar na Tviteru da je Sprska pravoslavna crkva pro ruska, Fon Kramon je napisala da SPC ne postoji.

 "Ne postoji Srpska pravoslavna crkva, to su autonomne eparhije, suprotno od katoličkih. Razgovarajte sa episkopom i bićete iznenađeni", odgovorila je ona.

Podsetimo, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon poznata je po izjavama i delima u korist Prištine, nije tajna da je jedan od najžešćih zagovornika nezavisnosti južne srpske pokrajine i da samu sebe smatra "lobistkinjom za Kosovo".
--- End quote ---


taj dizeldorf se bas ustalio kao njemacka vienna. prvo je baba usmjerila prijatelja europskog vucica u dizeldorf nasljedniku lasetu, sad kad laset propo i naziru se nove zelene snage, evo i novih snaga u dizeldorfu, opet, naravno, sve kod novih srpskih snaga, koje su tako europske. :)
jos zena kaze, kao, ne postoji spc, onako u hierarhijskom, centraliziranom smilu. nevjerojatna pamet, to je inteligencija. stani, pani.

ali ovo je vrlo pozitivno, svidja mi se da se polako naziru klice sao-dizeldorfa. tako treba, pljackajte svabe, kud ste inace zapeli za hrvate? mi se em znamo, nismo telad, em sta ces opljackati u, recimo onomad, vukovaru? stari sporet? utrosis 50 milijardi tehnike i ljudstva da razoris hrvatski grad pljackan stotinjak puta kroz stoljeca, poluraspadnut, neku postenu sirotinju, da ukrades stari sporet?! stari sporet ides krasti? mislim, dizeldorf, berlin, brisel, stari srpski gradovi, ili sorbski, nebitno, tu su pare, a blage veze nemaju s kim imaju posla.

uglavnom, propo laset, evo vec i europskog spc-popa, tocno po mjeri za kramon, nove, nove snage na vlasti, odlicno, dobar razvoj.

dark horse:
Ček Zole, pa ovo što Fon Kramon tvrdi zapravo je potpuno suprotno od onog što ti tvrdiš, da je kod srba ništa nije autonomno i nezavisno kao kod hrvata, već centralizovano, kad ono međutim, ispadoše naše eparhije primer decentralizovanosti, dok vi katolici to sve nešto klonirano, pod istom šapkom...  :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=sRAkP9B1AJ4

Labudan:
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Hronika/291807/Odrzano-pripremno-rociste-za-ubistvo-brace-iz-Futoga-zbog-tartufa.html

Meho Krljic:
Vučić oborio rogove, vratio zakon o eksproprijaciji, potpisao zakon o referendumu ali traži da se odmah donese zakon o dopunam ai izmenama koji bi usvojio sve primedbe.
 
Eto kako može da se malo i nađe kompromis...

mac:
Šteta što nije više bandoglav.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version