DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Amerika na ivici propasti?

<< < (681/685) > >>

ridiculus:
https://youtu.be/6DSthHfq_9o

Kakva je ovo, bre, zbrka?

džin tonik:
Neizvjesna utrka za američki Senat; drugi krug izbora u Georgiji

citam ovo o tim izborima, pa se ne mogu ne upitati kako odaziv na glasanje ne vrijedja normalne ljude.
jest' da su izbori nesto nuzno i dobro, ali ne u obliku kako se namece. kazem iz iskustva; jednom sam u zivotu izasao na izbore: i bio neki red, pa tako stojim i gledam, reko, pa ovo je duboko ponizavajuce. pa tu realno stoje sami idioti.
pravo glasa tako ne vrijedi nista. znaci moj glas se "takmici" sa glasovima hrpe idiota? dovidjenja.

pravo glasa samo za muskarce i zene poslije 10 godina braka i minimum dvoje djece, najranije od 30. godine zivota. za samce: muskarci poslije 50., zene poslije 45.
a djeca u pankere dok ne odrastu, kakva politika, kakvi izbori.
ekspresno bi se politicka "elita" procistila od majmuna koji aktualno haraju, a koji realno ni u zbroju nisu dorasli ni dvama plemenskih kozojeba iz kakve arapske pustinje. ovako na jedan solidan glas dolazi stotinjak idiota i tupave mladezi, pa ti "biraj". glupost, to je duboko uvredljivo. biden, tramp, cijela ergla vrhunskih kandidata za prvu ludnicu, najociglednije. tko sa dva grama mozga moze i pomisliti tako nesto "birati", o cemu mi pricamo? to nisu izbori, to je sprdacina, neka oligarhija se samo dobro zajebava, sve uz oklade koji ce privuci vise idiota.

mac:
Znači ona grupa koja se više "multiplicira" da ima više glasova, uključujući i one koji ne veruju u abortus? A oni koji su u svojoj karijeri unapredili tehnologiju, pa time i ekonomiju, da imaju manje? Dobra ti je ta matematika.

Labudan:
mladi do 30 godina života najmanje i glasaju, nego pošasti njemačkog obrazovnog sistema su već na nivou američke retardiranosti

džin tonik:
@mac: pusti gluposti, tu se elementarno radi o zrelosti pojedinca i odgovornosti. nista "grupa", nema grupa. samo zreli i idioti. ne mozes od prosjecnog covjeka ocekivati da je svjestan posljedica svog glasa kad nije dozreo, ni ne sluti o cemu se radi. pa to je kao da indijancu prodajes sarene perlice.

uzmi jednog dvadesetgodisnjaka: on realno mora biti vrhunski fenomen da u toj dobi razvije svijest da bi mogao suvislo birati. ili samca koji koji zivotni put odabrao, recimo, sebicno. nista, prvo sazrijevanje, pa pravo glasa. prvo sudar sa realnim problemima, obavezama, individualno, pa da vidimo sta ce ostati od idealizacije tamo nekih budalastina nevrijednih spomena, a koje danas odlucuju.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version