NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA

CCW Palmerove priče

<< < (3/6) > >>

hidden:
Ček, ček malo...postaje zanimljivo...

Ne zaboravimo ni šta onomad reče, ako se ne varam McCann - dobro rečena istina. Marketing (najviše advertajzing) je sličan pisanju. Palmera u potpunosti razumem, kada govori o mučnini prilikom pomisli na oživaljvanje onoga sa čime je dolazio u kontakt tokom školovanja. Tvrdim da je marketing u tom trenutku potpuno suprotan od onoga što se dešava u praksi - koja je opet izuzetno zahvalna za pisanje jer  te primorava da budeš jack of all trades.

scallop:
Biće da sam opet nerazumljiv. Uopšte nisam pisao o marketingu. Motivacija pisca mora da bude lična, sudar sa problemom jasan, a likovi i okruženje oko kojih se plete priča poznati piscu.


Ed. Sad je, valjda kompletno.

hidden:
Mene malo prebacilo...

scallop:
Nema problema. Palmer turio u marketing, meni OK jer se time bavi.

Palmer:
Razumeo sam post jer tako i razmišljam. Što bih pisao o nečemu u priči o čemu ne razmišljam u životu (osim nesvesno).
Nije mi motivacija da pravim takvog lika koji nema dileme koje negde,  ja ili moje okruženje lično imamo i preživljavamo, iako verujem da ne treba to nestilizovano i diktafonski peneti na papir...   Jer za onu potragu koju ste spomenuli, mora da postoji prava motivacija. No deluje mi kao da ponavljam ono što je već napisano..


Hidden, kad govorimo marketingu, tačno je da je jedno teorija, drugo praksa. Meni je bila mučna pomisao afirmacije obrazovanja upravo zbog prakse koju proživljavam kroz sebe ili druge. Ali ako pričamo o Mojsiju, na neki način se može  reći da svi proživljavamo to isto. Ali nekako su se i marketinške zapovesti (ako ti drago sluđivanja) usložile, a samim tim i gomilanje nepotrebnih potreba, praćenje megatrendova  itd.


Što kaže u ''Životu i smrti porno bande'': ''Ima nekog ko čak i na to drka'' dok se to nešto nije pojavilo ili negde napisalo, nije se pojavila ni potreba.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version