NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA

CCW Palmerove priče

<< < (5/6) > >>

scallop:
Ako sam te vuko za jezik, red je i da ja guknem. Pročitao sam ĆORU. Uz čitanje setio se svoje priče U OKU POSMATRAČA. Pitao sam šta sam ja teo da oćem, da bih shvatio šta si ti teo da oćeš. Nekako sam sklon da zaključim da smo hteli isto, a šta će drugi čitaoci zaključiti sam Bog zna.
Budući da u priči o postmortem pet sekundi Ćore ima delova koji su mi se jako svideli, a ima i onih drugih, čini mi se da posle pisanja nisi uradio dovoljno da ostanu prvi, a nestanu drugi. Pre svega, opet se namestila Čehovljeva puška na zid. Ako mi poturiš jedan zgodan san, moraš i da mu prisustvo opravdaš. Plus, poentiranje mi nije dalo ništa. Na drugoj strani, neke čisto ljudske aluzije nisu primerene jednoj kokoški. One ili imaju nameru ili je nemaju. Menja mi, što bi Mića rekao, ključ čitanja.
Ako ćeš još da radiš u priči, a trebalo bi, ponešto treba skratiti ili isključiti, a zadržati format skice živinskog života i pet sekundi posle klanja.
GOLOŠIJANA ću čitati malo kasnije.

Palmer:
Hvala. Razumeo i ako je od značaja slažem se.. Treba svesti pet sekundi u tri-četiri smislene strane, a pritom ostati kokoška sve vreme. Sam me đavo nater'o da zakokodačem, sad nema nazad.  :)

scallop:
Ponekad ne znamo šta nas ganja da pišemo. Kad podelimo sa drugima imamo priliku da saznamo. Priča je kao put kojim se vozimo. Želimo da je autoput, ali ponekad trucka. Tucanik, makadam, kaldrma, asfalt svejedno, samo da nema rupa. Onda se tim putem više ne vozimo.

Kimura:
Sviđa mi se ''Ćora'', mislim da ti ide kokodakanje i da ne treba da se ustežeš. Slobodno otvori kljun!  :lol:  Neke isuviše ljudske delove bi izbacila (nezavisnost Kosova, vijetnamsku kuhinju, jogu i sve ono što je upadljivo daleko od kokošije pameti), ali to su sitnice za ovu celini dobru priču. Šta je poruka? Možda nisam uhvatila tvoju misao, pa ipak mi se učinilo da je poruka jasna.
 

Kimura:
Pročitah i ''Gološijana''. Nije mi se dopao koliko ''Ćora'', možda je trebalo da napravim pauzu. Priča je korektna. Ima lokalni šmek, što je dodatni kvalitet. Uvodni pasus je pomalo kićen za moju ukus, ali se to kasnije gubi, pa ne smeta.
Inače, moram da primetim da su obe priče znatno bolje od svega što si postavljao. Možda zato što si za temu uzeo nešto što je tebi dobro poznato, dok je većini čitalaca i blisko i daleko.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version